Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Het verhelpen van problemen met Adobe Illustrator-bestanden

Adobe Illustrator is een krachtig grafisch ontwerpprogramma dat veel wordt gebruikt door professionals in de creatieve industrie. Het stelt gebruikers in staat om vectorafbeeldingen te maken en te bewerken, waardoor ze schaalbaar en van hoge kwaliteit zijn. Hoewel Illustrator een geweldige tool is, kunnen er soms problemen optreden bij het werken met Illustrator-bestanden. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende problemen bespreken en oplossingen bieden om ze te verhelpen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

1. Traagheid bij het openen van bestanden

Een veelvoorkomend probleem bij het werken met Adobe Illustrator is dat het programma traag kan reageren bij het openen van bestanden. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals grote bestandsgroottes, complexe illustraties of onvoldoende systeembronnen. Hier zijn enkele oplossingen die je kunt proberen:

 • Verklein de bestandsgrootte door ongebruikte elementen te verwijderen of afbeeldingen te optimaliseren.
 • Sluit andere programma’s die veel geheugen gebruiken om meer systeembronnen vrij te maken.
 • Controleer of je de nieuwste versie van Adobe Illustrator gebruikt, aangezien updates vaak prestatieverbeteringen bevatten.

2. Foutmeldingen bij het opslaan van bestanden

Een ander veelvoorkomend probleem is het krijgen van foutmeldingen bij het opslaan van Adobe Illustrator-bestanden. Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als je belangrijke wijzigingen hebt aangebracht die verloren kunnen gaan. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen:

 • Controleer of je voldoende schijfruimte hebt op de locatie waar je het bestand wilt opslaan.
 • Probeer het bestand op te slaan met een andere naam of op een andere locatie.
 • Controleer of het bestand niet vergrendeld is of wordt gebruikt door een ander programma.

3. Problemen met lettertypen

Een veelvoorkomend probleem bij het openen van Adobe Illustrator-bestanden op een andere computer is dat de lettertypen mogelijk niet correct worden weergegeven. Dit kan gebeuren als het gebruikte lettertype niet op de computer is geïnstalleerd. Hier zijn enkele oplossingen die je kunt proberen:

 • Insbed het lettertype in het Illustrator-bestand om ervoor te zorgen dat het correct wordt weergegeven, zelfs als het niet op de computer is geïnstalleerd.
 • Converteer de tekst naar lettercontouren om ervoor te zorgen dat de lettertypen behouden blijven, zelfs als ze niet op de computer zijn geïnstalleerd.
 • Installeer het ontbrekende lettertype op de computer om het correct weer te geven.

4. Bestanden die vastlopen of crashen

Het kan voorkomen dat Adobe Illustrator-bestanden vastlopen of crashen tijdens het bewerken. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals beschadigde bestanden, onvoldoende geheugen of conflicten met andere geïnstalleerde software. Hier zijn enkele oplossingen die je kunt proberen:

 • Maak een kopie van het bestand en probeer het opnieuw te openen. Soms kan een beschadigd bestand de oorzaak zijn van het probleem.
 • Sluit andere programma’s die veel geheugen gebruiken om meer systeembronnen vrij te maken.
 • Controleer of je de nieuwste versie van Adobe Illustrator gebruikt en installeer eventuele updates.

Conclusie

Het werken met Adobe Illustrator-bestanden kan soms problemen met zich meebrengen, maar met de juiste kennis en oplossingen kunnen deze problemen worden verholpen. In dit artikel hebben we enkele veelvoorkomende problemen besproken, zoals traagheid bij het openen van bestanden, foutmeldingen bij het opslaan, problemen met lettertypen en bestanden die vastlopen of crashen. Door de genoemde oplossingen te proberen, kun je hopelijk weer probleemloos werken met Adobe Illustrator-bestanden.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven