Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ NAS installatie .

Uw Partner in Synology NAS Installatie: PC Rework

Bij PC Rework begrijpen we de zakelijke waarde van uw digitale assets. Of het nu gaat om essentiële bedrijfsgegevens of waardevolle informatie, de juiste opslagoplossing is van vitaal belang. We streven ernaar om niet alleen een dienstverlener te zijn, maar ook een strategische partner die uw gegevensbeheer optimaliseert. Van technische consultatie tot naadloze implementatie van uw Synology NAS, ons team staat klaar om te assisteren.

1. PC Rework – Synology NAS Installatie

Een van onze specialiteiten is de Synology NAS Installatie Service. We erkennen het belang van veilige en efficiënte gegevensopslag. Daarom bieden we een uitgebreide service die ervoor zorgt dat uw NAS-systeem niet alleen correct is geïnstalleerd, maar ook geoptimaliseerd voor uw specifieke behoeften. Of u nu op zoek bent naar naadloze back-ups, efficiënte notificaties of robuuste beveiliging, PC Rework staat voor u klaar.

2. Belangrijke Componenten van een NAS-systeem

Een Network Attached Storage (NAS) is niet zomaar een opslagapparaat. Het is een geavanceerd systeem ontworpen om uw digitale leven te vereenvoudigen en te verrijken. Hieronder verkennen we enkele van de meest cruciale componenten van een NAS-systeem en hoe deze direct ten goede komen aan u, de gebruiker.

2.1 Back-ups

In een tijdperk waarin we steeds afhankelijker worden van digitale gegevens, van familiefoto’s tot belangrijke zakelijke documenten, is het verlies van dergelijke gegevens een nachtmerrie die niemand wil ervaren. Hier komt het belang van NAS in beeld. Met een NAS kunt u automatische back-ups instellen, zodat u altijd een veilige kopie van uw waardevolle gegevens heeft. Voor u betekent dit gemoedsrust, wetende dat uw herinneringen en essentiële bestanden beschermd zijn tegen onvoorziene gebeurtenissen.

2.2 Notificaties

Stelt u zich voor dat u direct op de hoogte wordt gebracht van belangrijke updates of mogelijke beveiligingsproblemen met betrekking tot uw gegevens. Met de notificatiefuncties van een NAS hoeft u niet constant te controleren of alles in orde is. Het systeem houdt alles voor u in de gaten en informeert u onmiddellijk over belangrijke gebeurtenissen. Dit betekent dat u proactief kunt handelen, of het nu gaat om een noodzakelijke update of een beveiligingsbedreiging, waardoor uw gegevens altijd een stap voor blijven op potentiële problemen.

2.3 Veiligheid en beveiliging

Veiligheid is niet alleen een functie; het is een noodzaak. Een NAS-systeem biedt geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals encryptie en firewall-instellingen, om ervoor te zorgen dat uw gegevens altijd beschermd zijn tegen ongeautoriseerde toegang. Voor u betekent dit dat, ongeacht waar u zich bevindt of welk apparaat u gebruikt, u erop kunt vertrouwen dat uw persoonlijke en zakelijke gegevens veilig zijn op uw NAS.

3. Cloud Station: Uw Persoonlijke Cloud

In een tijdperk waarin toegang tot gegevens vanaf elke locatie en elk apparaat essentieel is geworden, biedt Synology’s Cloud Station gebruikers een naadloze en geïntegreerde oplossing. Maar wat is Cloud Station precies en hoe kan het uw digitale leven verbeteren?

3.1 Wat is Cloud Station?

Cloud Station is een dienst aangeboden door Synology waarmee gebruikers hun eigen persoonlijke cloud kunnen opzetten. In essentie transformeert het uw Synology NAS in een privé cloudopslag, waardoor u bestanden kunt synchroniseren tussen meerdere apparaten, zoals computers, smartphones en tablets. Dit betekent dat uw gegevens altijd up-to-date en toegankelijk zijn, ongeacht waar u zich bevindt.

3.2 Voordelen van Cloud Station

Privacy en controle: In tegenstelling tot commerciële cloudopslagdiensten, waarbij uw gegevens op externe servers worden opgeslagen, blijven met Cloud Station uw bestanden op uw eigen NAS. Dit geeft u volledige controle over uw gegevens en verhoogt de privacy. Real-time synchronisatie: Wijzigingen die u op het ene apparaat aanbrengt, worden onmiddellijk gesynchroniseerd met alle andere verbonden apparaten. Dit zorgt voor consistentie en toegankelijkheid.Bestandsversiegeschiedenis: Cloud Station bewaart eerdere versies van uw bestanden, waardoor u eenvoudig kunt terugkeren naar een eerdere versie als dat nodig is. Dit is vooral handig bij onbedoelde wijzigingen of verwijderingen.Flexibele synchronisatie: U kunt kiezen welke mappen of bestanden u wilt synchroniseren, waardoor u de flexibiliteit heeft om de opslagruimte en bandbreedte optimaal te benutten.

3.3 Integratie met uw Synology NAS

Cloud Station is naadloos geïntegreerd met Synology’s DiskStation Manager (DSM), waardoor het eenvoudig is om op te zetten en te beheren. Met een intuïtieve gebruikersinterface kunt u gemakkelijk synchronisatieregels instellen, gebruikersrechten beheren en de prestaties van uw persoonlijke cloud monitoren.Of u nu op zoek bent naar een manier om uw bestanden veilig te houden, gemakkelijk toegang wilt hebben tot uw documenten tijdens het reizen, of gewoon wilt genieten van de voordelen van cloudopslag zonder de maandelijkse kosten, Cloud Station van Synology biedt een krachtige en flexibele oplossing.

4. File Sharing Protocollen: De Sleutel tot Efficiënte Gegevensuitwisseling

In de context van een NAS-systeem, zoals die van Synology, zijn file sharing protocollen cruciaal. Ze vormen de basis voor hoe bestanden worden gedeeld en geopend tussen verschillende apparaten en platforms. Hier duiken we dieper in enkele van de meest prominente protocollen en hun relevantie voor u als gebruiker van PC Rework’s NAS-installatiediensten.

4.1 WebDAV

Web Distributed Authoring and Versioning (WebDAV) is een uitbreiding van het HTTP-protocol. Het maakt het mogelijk om bestanden te bewerken en te beheren op een webserver. Voor u betekent dit dat u eenvoudig bestanden kunt delen en synchroniseren via het internet, met de extra voordelen van versiebeheer en samenwerking. Het is ideaal voor externe toegang tot uw NAS-bestanden via het web.

4.2 Samba (SMB/CIFS)

Samba, vaak bekend als SMB (Server Message Block) of CIFS (Common Internet File System), is het standaardprotocol voor Windows-bestandsdeling. Als u bestanden wilt delen tussen uw NAS en Windows-apparaten, dan is Samba uw go-to protocol. Het zorgt voor een naadloze integratie en gemakkelijke toegang tot uw bestanden vanaf Windows-machines.

4.3 AFP

Apple Filing Protocol (AFP) is specifiek ontworpen voor Apple-apparaten. Als u een Mac-gebruiker bent, biedt AFP een snelle en betrouwbare manier om toegang te krijgen tot bestanden op uw Synology NAS. Het ondersteunt ook Apple-specifieke functies zoals Spotlight-zoeken.Het kiezen van het juiste file sharing protocol kan afhangen van uw specifieke behoeften, het type apparaten dat u gebruikt, en de netwerkconfiguratie. Bij PC Rework helpen we u graag bij het navigeren door deze keuzes, zodat u het meeste uit uw Synology NAS-installatie kunt halen.

5. Hyperbackup: Uw Gegevens Veilig en Altijd Beschikbaar

In een wereld waar gegevens cruciaal zijn, is het hebben van een betrouwbare back-upoplossing niet langer een luxe, maar een noodzaak. Synology’s Hyperbackup biedt zo’n oplossing, en hier duiken we dieper in de voordelen en functionaliteiten ervan.

5.1 Wat is Hyperbackup?

Hyperbackup is een uitgebreide back-upoplossing van Synology, speciaal ontworpen voor hun NAS-systemen. Het stelt gebruikers in staat om gegevens te back-uppen naar verschillende bestemmingen, waaronder andere NAS-systemen, externe schijven, en zelfs cloudservices. Wat het onderscheidt, is de mogelijkheid om incrementele back-ups te maken, wat betekent dat na de eerste volledige back-up, alleen de gewijzigde gegevens worden opgeslagen. Dit bespaart opslagruimte en verhoogt de efficiëntie.

5.2 Voordelen van Hyperbackup

Veelzijdigheid: Of u nu back-ups wilt maken binnen uw lokale netwerk, naar een externe schijf, of naar de cloud, Hyperbackup biedt de flexibiliteit om dit te doen. Efficiëntie: Dankzij incrementele back-ups en gegevensdeduplicatie worden opslagruimte en bandbreedte geoptimaliseerd.Gegevensintegriteit: Met ingebouwde gegevenscontrole kunt u erop vertrouwen dat uw back-ups nauwkeurig en vrij van fouten zijn.Geplande Back-ups: Stel automatische back-ups in op tijdstippen die voor u het meest geschikt zijn, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het handmatig starten ervan.

5.3 Integratie met uw Synology NAS

Hyperbackup is naadloos geïntegreerd met Synology’s DiskStation Manager (DSM), waardoor het eenvoudig is om op te zetten en te beheren. Met een gebruiksvriendelijke interface kunt u back-uptaken configureren, herstelpunten bekijken en uw gegevens met een paar klikken herstellen.Het verlies van waardevolle gegevens kan verwoestend zijn, zowel persoonlijk als zakelijk. Met Hyperbackup van Synology, ondersteund door de expertise van PC Rework, kunt u met vertrouwen verder gaan, wetende dat uw gegevens veilig en toegankelijk zijn, ongeacht wat er gebeurt.
hyper-backup

6. VPN Server: Veilige en Privé Toegang tot Uw Netwerk

In een wereld waar online privacy en veiligheid steeds belangrijker worden, biedt een VPN (Virtual Private Network) een essentiële laag van bescherming. Synology’s VPN Server is een krachtige tool die u deze bescherming biedt, direct vanaf uw NAS. Laten we de functionaliteiten en voordelen ervan verkennen.

6.1 Wat is een VPN Server?

VPN Server is een toepassing beschikbaar op Synology NAS-systemen waarmee u uw eigen VPN kunt opzetten. Hiermee kunnen gebruikers op een veilige en versleutelde manier verbinding maken met hun thuis- of bedrijfsnetwerk vanaf elke locatie ter wereld. Dit betekent dat u toegang heeft tot uw bestanden en toepassingen alsof u lokaal verbonden bent, maar met de privacy en veiligheid van een versleutelde verbinding.

6.2 Voordelen van een VPN Server

Privacy en Anonimiteit: Een VPN verbergt uw IP-adres en versleutelt uw online activiteiten, waardoor u anoniem blijft op het internet. Veilige Toegang: Of u nu toegang wilt tot uw bestanden tijdens het reizen of veilig wilt surfen op een openbaar Wi-Fi-netwerk, een VPN zorgt ervoor dat uw gegevens beschermd zijn tegen nieuwsgierige blikken.Gegevensintegriteit: Met end-to-end encryptie kunt u erop vertrouwen dat de gegevens die u verzendt en ontvangt niet worden onderschept of gewijzigd.Omzeil Geografische Beperkingen: Met een VPN kunt u geografische blokkades omzeilen en toegang krijgen tot inhoud die in uw regio mogelijk niet beschikbaar is.

6.3 Integratie met uw Synology NAS

De VPN Server van Synology is naadloos geïntegreerd met de DiskStation Manager (DSM). Dit maakt het opzetten en beheren van uw VPN eenvoudig en intuïtief. Bovendien, met de ondersteuning van PC Rework, kunt u er zeker van zijn dat uw VPN correct is geconfigureerd voor optimale prestaties en veiligheid.In een tijd waarin online veiligheid en privacy van het grootste belang zijn, biedt de VPN Server van Synology een krachtige oplossing. Gecombineerd met de expertise van PC Rework, kunt u genieten van een veilige en vrije online ervaring.

7. Encryptie: De Vestingmuur voor Uw Gegevens

In een tijdperk waarin cyberdreigingen steeds geavanceerder worden, is het beschermen van uw gevoelige gegevens van het grootste belang. Synology biedt robuuste encryptiemogelijkheden om ervoor te zorgen dat uw gegevens altijd privé en veilig blijven. Laten we de nuances en voordelen van deze beschermingslaag verkennen.

7.1 Wat is Encryptie?

Encryptie is het proces van het omzetten van informatie in een code om ongeautoriseerde toegang te voorkomen. In de context van een Synology NAS betekent dit dat uw bestanden en gegevens worden omgezet in een onleesbaar formaat, tenzij ze worden gedecodeerd met de juiste sleutel of wachtwoord.

7.2 Voordelen van Encryptie

Gegevensbeveiliging: Encryptie zorgt ervoor dat uw gegevens veilig zijn, zelfs als ze in verkeerde handen vallen. Alleen degenen met de juiste sleutel kunnen toegang krijgen. Privacy: Of het nu gaat om persoonlijke foto’s of zakelijke documenten, encryptie zorgt ervoor dat uw gevoelige informatie privé blijft.Compliance: Voor bedrijven kan encryptie helpen voldoen aan regelgevende normen en industriestandaarden voor gegevensbescherming.Peace of Mind: Weten dat uw gegevens zijn versleuteld, geeft een extra laag van gemoedsrust in een digitale wereld vol potentiële dreigingen.

7.3 Integratie met uw Synology NAS

Synology’s DiskStation Manager (DSM) maakt het eenvoudig om encryptie in te stellen en te beheren. Met slechts een paar klikken kunt u specifieke mappen of zelfs hele volumes versleutelen. En met de ondersteuning van PC Rework, kunt u er zeker van zijn dat uw encryptie-instellingen optimaal zijn voor uw specifieke behoeften en situatie.Encryptie is meer dan alleen een technische functie; het is een essentiële beveiligingsmaatregel in de hedendaagse digitale wereld. Met Synology’s encryptiemogelijkheden, ondersteund door de expertise van PC Rework, kunt u met vertrouwen verder gaan, wetende dat uw gegevens beschermd zijn.
synology-letsencrypt

8. RAID-mogelijkheden: Optimaliseer Uw Opslag en Bescherm Uw Gegevens

Opslagefficiëntie en gegevensbescherming zijn cruciale aspecten van elk NAS-systeem. RAID (Redundant Array of Independent Disks) is een technologie die beide doelen dient. Synology biedt diverse RAID-configuraties om aan verschillende behoeften te voldoen. Laten we de verschillende RAID-types en hun voordelen verkennen.

8.1 Wat is RAID?

RAID is een methode waarbij meerdere harde schijven worden gecombineerd tot één logische eenheid of set. Afhankelijk van de gekozen RAID-configuratie kunnen deze schijven parallel werken om de prestaties te verhogen, redundantie te bieden, of beide.

8.2 RAID-types en hun Toepassingen

SHR (Synology Hybrid RAID): Exclusief voor Synology, biedt SHR automatische optimalisatie van de opslagcapaciteit en prestaties op basis van de geïnstalleerde schijven. Het is ideaal voor beginners of degenen die flexibiliteit willen bij het toevoegen van schijven in de toekomst.RAID 0: Richt zich op prestaties door gegevens gelijkelijk over alle schijven te verdelen. Het is snel, maar biedt geen gegevensbescherming.RAID 1: Spiegelt gegevens over twee schijven, wat betekent dat als één schijf faalt, de andere nog steeds alle gegevens bevat. Het is ideaal voor gegevensbescherming, maar halveert de beschikbare opslagruimte.RAID 5: Verdeelt gegevens en pariteitsinformatie over drie of meer schijven. Het biedt een balans tussen prestaties en bescherming.RAID 6: Vergelijkbaar met RAID 5, maar met extra pariteitsinformatie, waardoor het systeem kan blijven functioneren zelfs als twee schijven falen.

8.3 Keuze en Configuratie met PC Rework

Het kiezen van de juiste RAID-configuratie hangt af van uw specifieke behoeften. Zoekt u naar maximale snelheid, gegevensbescherming, of een combinatie van beide? Bij PC Rework helpen we u de optimale RAID-configuratie voor uw Synology NAS te bepalen en te implementeren, zodat u het meeste uit uw opslagoplossing haalt.RAID is niet alleen een technische keuze, maar een strategische beslissing die de prestaties en betrouwbaarheid van uw NAS-systeem beïnvloedt. Met de RAID-mogelijkheden van Synology, ondersteund door de expertise van PC Rework, kunt u met vertrouwen uw gegevens opslaan en beheren.

9. Portforwarding: De Brug naar Uw Externe Toegang

Voor veel gebruikers van NAS-systemen is externe toegang tot hun gegevens een essentiële functie. Portforwarding speelt een cruciale rol in het mogelijk maken van deze toegang, door specifieke communicatiekanalen te openen tussen uw interne netwerk en het grotere internet. Laten we de nuances van portforwarding en zijn belang voor Synology NAS-gebruikers verkennen.

9.1 Wat is Portforwarding?

Portforwarding, ook wel poorttoewijzing genoemd, is een netwerkfunctie waarmee u specifieke poorten op uw router kunt toewijzen om communicatie mogelijk te maken tussen een extern apparaat (bijvoorbeeld uw smartphone) en een intern apparaat (zoals uw Synology NAS).

9.2 Waarom Portforwarding?

Externe Toegang: Of u nu op zakenreis bent of gewoon buitenshuis, portforwarding stelt u in staat om toegang te krijgen tot uw NAS-bestanden vanaf elke locatie. Specifieke Diensten: Verschillende diensten op uw NAS, zoals Cloud Station, Hyperbackup en VPN, vereisen verschillende poorten om correct te functioneren. Door deze poorten correct door te sturen, zorgt u voor een soepele en ononderbroken dienstverlening.Beveiliging: Door alleen specifieke poorten te openen die u nodig heeft, minimaliseert u potentiële beveiligingsrisico’s, aangezien ongebruikte poorten gesloten blijven voor ongewenste toegang.

9.3 Specifieke Poorten voor Synology Apps

Elke dienst of applicatie op uw Synology NAS vereist specifieke poorten om correct te functioneren, vooral als u van buiten uw netwerk toegang wilt krijgen.
  • Cloud Station: TCP 6690
  • Hyperbackup: TCP 6281
  • VPN Server: Afhankelijk van het VPN-protocol. Bijvoorbeeld, voor PPTP het is TCP 1723, voor OpenVPN het is UDP 1194.
Het correct instellen van portforwarding kan technisch en soms verwarrend zijn, vooral gezien de variëteit aan routers en hun interfaces. Bij PC Rework begeleiden we u door het hele proces, zorgen we ervoor dat de juiste poorten worden doorgestuurd voor uw specifieke diensten en controleren we de beveiliging om ongewenste toegang te voorkomen.

10. Samenvatting

Het opzetten en beheren van een Synology NAS-systeem kan een complex proces zijn, gezien de veelzijdigheid en diepte van de functies die het biedt. Van het optimaliseren van opslag met RAID-configuraties, het waarborgen van gegevensintegriteit met Hyperbackup, tot het garanderen van veilige externe toegang via VPN en portforwarding; elk aspect vereist zorgvuldige overweging en technische expertise.

10.1 Waarom PC Rework?

Bij PC Rework begrijpen we de nuances van Synology NAS-systemen. Onze ervaring en technische kennis stellen ons in staat om u te begeleiden bij elke stap, of het nu gaat om initiële installatie, geavanceerde configuratie of probleemoplossing. We zijn er om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw NAS haalt, met de zekerheid dat uw gegevens veilig en toegankelijk zijn.

10.2 Hulp nodig?

Of u nu vragen heeft, hulp nodig heeft bij het instellen van een specifieke functie, of gewoon wilt praten over de beste manieren om uw Synology NAS te optimaliseren, we zijn hier om te helpen. Uw tevredenheid en gemoedsrust zijn onze topprioriteit.Neem vandaag nog contact met ons op via 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We kijken ernaar uit om u te ondersteunen bij al uw NAS-behoeften.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven