Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ WordPress http error 500 .

WordPress http error 500

Wat is een error 500?

De http error 500 is een interne server fout. Wanneer u de pagina bezoekt vraagt u aan de server om deze te laten zien. Maar vanwege een nog onbekende reden kan deze niet getoond worden. Om dit probleem op te lossen moet er eerst achter het probleem gekomen worden. 

PC Rework is een gespecialiseerde WordPress helpdesk. Wij lossen dagelijks http 500 errors en andere WordPress problemen voor u op. Wij hanteren een no cure no pay garantie!

Vragen? Bel ons direct!

Onze ICT specialisten zijn 7 dagen per week bereikbaar, voor vragen of een eventuele oplossing.

Liever zelf aan de slag?

Lees dan onze guide om zelf de http 500 error op te lossen. Wanneer u er niet zelf uitkomt, kunt u gerust contact met ons opnemen.

1. Maak eerst een back-up

Het is altijd van belang om een goede back-up van u website te hebben. Indien u niet zeker weet of u een back-up van u website heeft, kunt dit controleren door het na te vragen bij uw hosting partij. Ook is het mogelijk om een back-up van de website te maken met behulp van verschillende back-up plugins.

2. Hoe los je een http error 500 op?

De foutmelding is niet gerelateerd aan een enkel probleem. Zo kunnen er veel verschillende oorzaken zijn. Wij zullen de meest voorkomende oorzaken hier bespreken.

2.1 Het .htacces bestand

Het .htacces bestand is een belangrijk bestand voor de server gerelateerde configuratie regels. Om dit bestand aan te kunnen passen dient u eerst via FTP met de server te verbinden. In de root map van de server vind u het .htacces bestand. U kunt hier de juiste configuratie uitzoeken voor uw situatie. Zodra u dat heeft gedaan kunt u de tekst vervangen van het .htacces bestand.

2.1 Verhogen van PHP Memory limieten

Wanneer een gebruiker een verzoek heeft wordt dit behandeld door PHP. Het kan zijn dat het geheugen te weinig is op het moment dat je een verzoek plaatst. In dit geval krijgt u ook error 500 te zien. Om dit op te lossen dien je het PHP memory limiet te verhogen, dit kan op 4 manieren:

Functions.php bestand
Ga via FTP naar de root map van uw server. Hier vind u het bestand function.php. Net voor het laatste sluitingsteken kunt u de onderstaande code plaatsen:

 1. @ini_set(‘upload_max_size’ , ’64M’);
 2. @ini_set(‘post_max_size’, ’64M’);
 3. @ini_set(‘max_execution_time’, ‘300);

.htacces bestand
U kunt ook het .htaccess bestand gebruiken voor het verhogen van het PHP memory limiet. Ook in dit geval dient u via FTP naar de root te gaan van de server. Hier kunt u het .htacces bestand openen en vlak voor het PHP sluitingsteken de onderstaande code toevoegen:

 1. php_value upload_max_filesize 64M
 2. php_value post_max_size 64M

PHP.ini bestand
Maak een php.ini bestaand aan op de computer. Vervolgens kunt u de onderstaande code toevoegen aan het bestand. 

 1. memory_limit = 64M
 2. upload_max_filesize = 64M
 3. post_max_size = 64M
 4. file_uploads = On

Nadat dit gedaan is dient u het bestand via FTP te uploaden in de wp-admin map.

wp-config bestand
Ook kunt u het wp-config.php bestand gebruiken om je PHP memory limiet te verhogen. U dient via FTP te verbinding met uw server. Vervolgens kunt u de onderstaande code toevoegen aan het wp-config bestand.

 1. define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’);
 2. ini_set(‘post_max_size’, ’64M’);
 3. ini_set(‘upload_max_filesize’, ’64M’);

2.2 Foutieve plugin

Een foutieve plugin of out-of-date plugin kan ook de oorzaak zijn van een http error 500. Om uit te zoeken welke en of het om een foutieve plugin gaat is het handig om wp-debugging aan te zetten. Om dit te doen gaat u via FTP naar de root van uw server. Hier kunt u het wp-config.php bestand openen. Vervolgens zoekt u naar WP_DEBUG en kunt u de waarde op true zetten.

define( 'WP_DEBUG', true );

Zodra dit gedaan is kunt u de website opnieuw bezoeken en zal er een specifieke foutmelding getoond worden. Vervolgens kunt u de betreffende plugin die de foutmelding veroorzaakt uitschakelen. 

 

Komt u er zelf niet uit?

Het oplossen van een http error 500 vereist veel technische kennis en het is dan ook heel begrijpelijk dat u er zelf niet uitkomt. U kunt het onderstaande nummer bellen om direct een ICT specialisten te spreken die u met dit probleem kan helpen.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven