Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ Computer opnieuw installeren .

Uw computer opnieuw installeren?

Computer opnieuw installeren

Wanneer je een computer voor een langere tijd gebruikt, heb je een grote kans dat je computer volraakt. Een computer raakt vol met vervuiling en gegevens van programma’s en bestanden die niet nodig of oud zijn. Ook kan het zijn dat je computer foutmeldingen geeft of langzaam opstart. De computer opschonen kan tijdelijk helpen, maar is vaak niet voldoende. Uw computer opnieuw installeren kan een goede uitkomst bieden.

De pc of laptop resetten

De pc of laptop resetten biedt een goede uitkomst. De computer wordt dan in nieuwstaat terug gebracht naar de ‘fabrieksinstellingen’. Ongewenste programma’s en foutmeldingen worden als het ware verwijderd. Bovendien kunnen belangrijke bestanden gemakkelijk teruggeplaatst of bewaard worden.

Veelal zien we mensen die tegen een herinstallatie opzien. Men is bang dat de bestanden kwijt raken of dat het toch niet helpt. Gelukkig hebben wij bij PC Rework een waterdichte oplossing en installeren we dagelijks opnieuw computer met het behoudt van belangrijke gegevens.

Een herinstallatie inboeken

Neem vandaag nog contact op en wij zullen u zo spoedig mogelijk van dienst zijn.

Wat kan PC Rework voor u betekenen?

Wij hebben al jaren ervaring met het opnieuw installeren van computers en laptops. Herinstallaties worden uitgevoerd voor alle merken pc’s of laptop met Windows of MAC OSX. Uw persoonlijke bestanden worden altijd terug geplaatst op de oorspronkelijk plek, mits u anders aangeeft. Wanneer u alleen een Windows upgrade wilt uitvoeren, kan dat natuurlijk ook. 

De veiligheid van uw bestanden

Voordat wij beginnen met het installeren van uw computer worden uw persoonlijke bestanden opgeslagen op een externe harde schijf. Voor de zekerheid wordt dit dubbel opgeslagen. Zodat u weet dat al uw bestanden veilig zijn gesteld. Nadat uw computer opnieuw is geïnstalleerd worden de bestanden weer terug gezet. 

Heb ik na de herinstallatie nog last van virussen?

Bij het opnieuw installeren van uw pc of laptop wordt de computer volledig schoongemaakt en opnieuw geïnstalleerd. Dit betekent dat ook alle virussen, malware en spyware van uw computer is verwijderd. Bovendien voorzien we de computer of laptop ook van goede antivirus software. Zodat u in de toekomst beter beschermd bent. 

Heb ik een nieuw licentiecode nodig?

Voor een herinstallatie is altijd een geldige licentie code nodig. Meestal staat deze sticker met barcode op de onderkant van uw laptop of op de kast van uw pc. Wanneer u een cd gebruikt staat deze verpakt op de verpakking van de Windows dvd.

Heeft u geen licentiecode? Geen paniek, windows 10 licentiecodes zijn inbegrepen in onze prijzen! 

Zelf uw Windows computer installeren

Heeft u enigszins kennis over computers en wilt u liever zelf aan de slag? In de korte tutorial vindt u tips en adviezen hoe u zelf uw Windows computer kunt installeren.

  • Back-up maken

    Het is belangrijk dat uw belangrijke gegevens zorgvuldig zijn opgeslagen. Een herinstallatie zonder een goede back-up betekent dat uw bestanden voorgoed kwijt zijn! Let op dat u als eerst altijd een back-up maakt op een externe harde schijf.

  • Windows installeren

    Voor een schone installatie gebruikt u een dvd of een USB stick met Windows erop. Het kan ook zijn dat uw computer beschikt over een herstel-cd. Wij raden aan om deze niet te gebruiken, aangezien er vaak verouderde en ongewenste programma's van de fabrikant opzitten.

  • Stuurprogramma's oftewel drivers

    Deze drivers heeft u nodig als er een schone installatie van Windows wordt uitgevoerd. De drivers zorgen voor een correcte werking van de apparaten op uw computer. Denk hierbij aan uw beeldscherm, muis, geluidskaart etc. De veiligste manier is om drivers te gebruiken van de fabrikant van uw PC of laptop.

  • Windows updates/servicepacks

    Het is belangrijk dat er altijd de laatste update van Windows op uw computer zit. Dit kan uitgevoerd worden met een handmatige of automatische Windows update.

  • Virusscanner en beveiliging

    Een goede virusscanner mag natuurlijk niet ontbreken. Als u al een betaalde virusscanner heeft, downloadt en activeert u deze direct met de licentiecode of de accountgegevens. Zoekt u een goede gratis antivirusscanner? Dan is Microsoft Security Essentials voldoende. Voor thuisgebruikers komt deze virusscanner het beste uit de test.

  • Back-up terugplaatsen

    Plaats de bestanden uit de back-up weer terug waar ze horen.

  • Email en adresboek terugplaatsen of opnieuw instellen

    Afhankelijk van het gebruik van uw e-mail programma importeert u opnieuw uw mails of zet u het .PST bestand terug. Tegenwoordig is uw email automatisch gesynchroniseerd en hoeft u alleen opnieuw in te loggen. Voor het instellen van uw email gebruikt u de servergegevens, gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer u er niet uitkomt kunt u ons direct bellen voor mail problemen .

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven