Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Gids voor het herstellen van de ‘Missing CSS’ fout in WordPress

Heb je ooit de ‘Missing CSS’ foutmelding gezien op je WordPress-website? Het kan frustrerend zijn om je website te bezoeken en te ontdekken dat de opmaak en stijl volledig zijn verdwenen. Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen deze fout op te lossen. In deze gids zullen we je stap voor stap begeleiden bij het herstellen van de ‘Missing CSS’ fout in WordPress.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wat is de ‘Missing CSS’ fout?

De ‘Missing CSS’ fout treedt op wanneer de CSS-stijlbladen van je WordPress-thema niet correct worden geladen. Dit kan resulteren in een website zonder opmaak, waarbij alle elementen standaard HTML-stijlen hebben. In plaats van een mooi vormgegeven website, zie je mogelijk alleen ongestructureerde tekst en afbeeldingen zonder enige stijl.

Er zijn verschillende redenen waarom de ‘Missing CSS’ fout kan optreden. Het kan te maken hebben met problemen bij het uploaden van de CSS-bestanden, problemen met de thema-instellingen of conflicten met andere plugins. Gelukkig zijn er verschillende methoden om deze fout op te lossen.

Stap 1: Controleer de broncode

De eerste stap bij het oplossen van de ‘Missing CSS’ fout is het controleren van de broncode van je website. Open je website in een webbrowser en klik met de rechtermuisknop op de pagina. Selecteer ‘Paginabron weergeven’ of ‘Inspecteren’ om de broncode te bekijken.

Zoek in de broncode naar de link naar je CSS-bestand. Dit ziet er meestal uit als:

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="pad/naar/je/css-bestand.css">

Controleer of het pad naar je CSS-bestand correct is. Als het pad onjuist is, kan de browser het CSS-bestand niet vinden en wordt de ‘Missing CSS’ fout weergegeven. Als het pad onjuist is, moet je het pad naar het CSS-bestand bijwerken.

Stap 2: Controleer de thema-instellingen

Als je het pad naar het CSS-bestand hebt gecontroleerd en het correct is, is het tijd om de thema-instellingen te controleren. Sommige WordPress-thema’s hebben instellingen waarmee je de CSS kunt uitschakelen of aanpassen. Ga naar het WordPress-dashboard en navigeer naar ‘Weergave’ > ‘Customizer’ om de thema-instellingen te openen.

Zoek naar een sectie met de naam ‘CSS’ of ‘Stijlen’. Controleer of de CSS is ingeschakeld en of er geen wijzigingen zijn aangebracht die de stijl van je website beïnvloeden. Als je wijzigingen hebt aangebracht, probeer deze dan ongedaan te maken en kijk of dit de ‘Missing CSS’ fout oplost.

Stap 3: Deactiveer plugins

Soms kunnen conflicten tussen plugins ervoor zorgen dat de CSS niet correct wordt geladen. Om te controleren of een plugin de oorzaak is van de ‘Missing CSS’ fout, moet je alle plugins deactiveren en vervolgens je website opnieuw laden.

Om plugins te deactiveren, ga je naar het WordPress-dashboard en navigeer je naar ‘Plugins’ > ‘Geïnstalleerde plugins’. Schakel één voor één alle plugins uit door op ‘Deactiveren’ te klikken. Nadat je elke plugin hebt uitgeschakeld, laad je je website opnieuw en controleer je of de ‘Missing CSS’ fout is opgelost.

Als de fout verdwijnt nadat je een specifieke plugin hebt uitgeschakeld, weet je dat deze plugin de oorzaak is. Je kunt ervoor kiezen om de plugin volledig te verwijderen of contact op te nemen met de ontwikkelaar voor ondersteuning.

Stap 4: Controleer het thema

Als geen van de bovenstaande stappen de ‘Missing CSS’ fout heeft opgelost, kan het probleem te maken hebben met het thema zelf. Het kan zijn dat het thema beschadigd is of dat er een fout in de code zit.

Om te controleren of het thema de oorzaak is, kun je tijdelijk overschakelen naar een ander WordPress-thema. Ga naar het WordPress-dashboard en navigeer naar ‘Weergave’ > ‘Thema’s’. Activeer een ander thema en laad je website opnieuw. Als de ‘Missing CSS’ fout verdwijnt, weet je dat het probleem te maken heeft met het oorspronkelijke thema.

Als het thema de oorzaak is, kun je contact opnemen met de ontwikkelaar van het thema voor ondersteuning. Ze kunnen je helpen bij het oplossen van de fout of je voorzien van een bijgewerkte versie van het thema.

Conclusie

De ‘Missing CSS’ fout kan frustrerend zijn, maar met de juiste stappen kun je het probleem oplossen en je website herstellen. Door de broncode te controleren, de thema-instellingen te controleren, plugins te deactiveren en het thema te controleren, kun je de oorzaak van de fout identificeren en corrigeren.

Als je nog steeds problemen ondervindt bij het herstellen van de ‘Missing CSS’ fout, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team staat klaar om je te assisteren!


Dit artikel is een gids voor het herstellen van de ‘Missing CSS’ fout in WordPress. Het biedt oplossingen en tips om dit veelvoorkomende probleem op te lossen. Volg de stappen zorgvuldig en je zult in staat zijn om je website weer in volle glorie te herstellen.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven