Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Voorkomen van malware via e-mailbijlagen

Malware via e-mailbijlagen is een veelvoorkomende bedreiging die zowel individuen als organisaties kan schaden. Het is essentieel om bewust te zijn van de risico’s die e-mailbijlagen met zich meebrengen en om effectieve maatregelen te nemen om te voorkomen dat malware zich verspreidt via deze kanalen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Om het risico van malware via e-mailbijlagen te minimaliseren, is het belangrijk om enkele best practices te volgen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om veilig te blijven:

1. Wees voorzichtig met onbekende afzenders

Voorkom het openen van bijlagen van e-mails die afkomstig zijn van onbekende afzenders. Malware wordt vaak verspreid via e-mails die er legitiem uitzien, maar in werkelijkheid kwaadaardige bijlagen bevatten. Als je een e-mail ontvangt van een onbekende afzender met een verdachte bijlage, open deze dan niet en verwijder de e-mail onmiddellijk.

2. Controleer de bestandsextensies

Soms proberen cybercriminelen gebruikers te misleiden door de bestandsextensie van een bijlage te verbergen. Zorg ervoor dat je altijd de bestandsextensies van bijlagen controleert voordat je ze opent. Als een bestand bijvoorbeeld eindigt op .exe, .vbs of .scr, is het waarschijnlijk kwaadaardig en moet het niet worden geopend.

3. Gebruik up-to-date beveiligingssoftware

Het is essentieel om up-to-date antivirus- en antimalwaresoftware te gebruiken om je systeem te beschermen tegen mogelijke bedreigingen. Zorg ervoor dat je beveiligingssoftware regelmatig wordt bijgewerkt, zodat het de nieuwste malware kan detecteren en blokkeren.

4. Wees alert op phishing-e-mails

Phishing-e-mails zijn een veelvoorkomende methode om malware te verspreiden via e-mailbijlagen. Wees altijd alert op verdachte e-mails die proberen om persoonlijke informatie te stelen of je naar kwaadaardige websites te leiden. Als je twijfelt over de legitimiteit van een e-mail, neem dan contact op met de afzender via een ander kanaal om de echtheid te verifiëren.


Door deze eenvoudige maar effectieve maatregelen te volgen, kun je het risico van malware via e-mailbijlagen aanzienlijk verminderen. Het is belangrijk om altijd waakzaam te blijven en je bewust te zijn van de potentiële gevaren die e-mailbijlagen met zich meebrengen. Voorkomen is beter dan genezen als het gaat om het beschermen van jezelf en je systemen tegen malware.

Samengevat is het cruciaal om bewust te zijn van de risico’s en om proactief te handelen om malware via e-mailbijlagen te voorkomen. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en alert te blijven, kun je jezelf beschermen tegen potentieel schadelijke cyberaanvallen.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven