Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Tips voor het bijwerken van software op trage computers

Heb je een trage computer en wil je graag je software bijwerken? In dit artikel delen we handige tips om ervoor te zorgen dat je software-updates soepel verlopen, zelfs op een trage computer. Het bijwerken van software is essentieel om de prestaties en beveiliging van je computer te verbeteren. Volg deze tips en geniet van een snellere en veiligere computerervaring!

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

1. Controleer de systeemvereisten

Voordat je software-updates installeert, is het belangrijk om de systeemvereisten te controleren. Sommige updates vereisen mogelijk een bepaalde hoeveelheid geheugen, processorvermogen of schijfruimte. Als je computer niet voldoet aan de minimale vereisten, kan het bijwerken van de software leiden tot vertragingen of zelfs crashes. Zorg er dus voor dat je computer voldoet aan de systeemvereisten voordat je begint met updaten.

2. Sluit onnodige programma’s af

Om ervoor te zorgen dat het bijwerken van software soepel verloopt, is het raadzaam om onnodige programma’s af te sluiten. Deze programma’s kunnen het systeemresources van je computer in beslag nemen en de prestaties vertragen. Door ze te sluiten, maak je meer geheugen en processorvermogen vrij voor het bijwerkproces. Dit zal helpen om de snelheid van het updaten te verbeteren.

3. Verwijder tijdelijke bestanden

Tijdelijke bestanden kunnen zich ophopen op je computer en onnodige ruimte in beslag nemen. Dit kan de prestaties van je computer beïnvloeden, vooral tijdens het bijwerken van software. Het is daarom een goed idee om regelmatig tijdelijke bestanden te verwijderen voordat je software-updates installeert. Dit kan je doen door de Schijfopruiming-tool te gebruiken of door handmatig tijdelijke bestanden te verwijderen.

4. Schakel antivirussoftware tijdelijk uit

Antivirussoftware kan soms conflicteren met het bijwerkproces van software. Om mogelijke problemen te voorkomen, is het raadzaam om je antivirussoftware tijdelijk uit te schakelen tijdens het bijwerken. Vergeet niet om je antivirussoftware na het voltooien van de updates weer in te schakelen om de beveiliging van je computer te waarborgen.

5. Gebruik een betrouwbare internetverbinding

Een stabiele en betrouwbare internetverbinding is essentieel bij het bijwerken van software. Een trage of instabiele verbinding kan ervoor zorgen dat het bijwerkproces langer duurt of zelfs mislukt. Zorg ervoor dat je computer is verbonden met een betrouwbaar netwerk voordat je begint met het installeren van updates. Dit zal ervoor zorgen dat de updates snel en zonder onderbrekingen worden gedownload en geïnstalleerd.

6. Plan updates op een geschikt moment

Het bijwerken van software kan soms tijd in beslag nemen, vooral als er meerdere updates zijn. Het is daarom handig om updates te plannen op een geschikt moment, bijvoorbeeld wanneer je je computer niet intensief gebruikt. Dit voorkomt dat de updates je werk onderbreken en zorgt ervoor dat ze soepel kunnen worden geïnstalleerd.

7. Gebruik een software-updater

Als je regelmatig software-updates moet uitvoeren, kan het handig zijn om een software-updater te gebruiken. Deze tools scannen je computer op verouderde software en helpen je bij het bijwerken ervan. Ze kunnen ook automatische updates plannen, zodat je altijd de nieuwste versies van je software hebt. Een software-updater kan het bijwerkproces efficiënter en gemakkelijker maken, zelfs op trage computers.


Met deze tips kun je software-updates soepel en efficiënt uitvoeren, zelfs op trage computers. Vergeet niet om regelmatig je software bij te werken om te profiteren van verbeterde prestaties en beveiliging. Volg deze stappen en geniet van een snellere en veiligere computerervaring!

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven