Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Terugzetten van verwijderde bestanden op een Windows-laptop

Heb je per ongeluk belangrijke bestanden verwijderd van je Windows-laptop en ben je op zoek naar een manier om ze terug te zetten? Geen zorgen, er zijn verschillende methoden die je kunt proberen om je verwijderde bestanden te herstellen. In dit artikel zullen we enkele effectieve technieken bespreken om verloren bestanden terug te halen op een Windows-laptop.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

1. Prullenbak controleren

De eerste plaats waar je moet kijken om verwijderde bestanden terug te vinden, is de Prullenbak. Windows verplaatst bestanden die je verwijdert naar de Prullenbak, zodat je ze gemakkelijk kunt herstellen als dat nodig is. Volg deze stappen om je Prullenbak te controleren:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het Prullenbak-pictogram op je bureaublad.
 2. Selecteer “Openen” in het contextmenu dat verschijnt.
 3. Blader door de lijst met verwijderde bestanden en zoek naar de bestanden die je wilt herstellen.
 4. Selecteer de bestanden en klik met de rechtermuisknop.
 5. Kies “Herstellen” om de bestanden terug te zetten naar hun oorspronkelijke locatie.

Als je de verwijderde bestanden niet kunt vinden in de Prullenbak, betekent dit dat ze mogelijk permanent zijn verwijderd en niet meer beschikbaar zijn in de standaard Windows-interface. Maar maak je geen zorgen, er zijn nog steeds manieren om ze terug te halen.

2. Gebruik van bestandsherstelsoftware

Als je bestanden niet in de Prullenbak staan, kun je gebruikmaken van speciale bestandsherstelsoftware om ze terug te halen. Deze software kan diep in je harde schijf graven en verwijderde bestanden opsporen die nog niet volledig zijn overschreven. Hier zijn enkele populaire bestandsherstelprogramma’s die je kunt proberen:

 • Recuva: Recuva is een gebruiksvriendelijke en effectieve software voor bestandsherstel. Het biedt een intuïtieve interface en kan verschillende soorten bestanden herstellen, waaronder documenten, afbeeldingen, video’s en meer.
 • PhotoRec: PhotoRec is een krachtige tool voor bestandsherstel die zich richt op het herstellen van afbeeldingen en multimedia-bestanden. Het werkt op verschillende bestandssystemen en kan zelfs bestanden herstellen van beschadigde of geformatteerde schijven.
 • Undelete 360: Undelete 360 is een alles-in-één softwarepakket voor bestandsherstel. Het biedt een eenvoudige gebruikersinterface en ondersteunt het herstellen van bestanden van zowel interne als externe opslagapparaten.

Download en installeer een van deze programma’s op een andere computer om te voorkomen dat je de verwijderde bestanden overschrijft. Sluit vervolgens je Windows-laptop aan op die computer en voer het bestandsherstelprogramma uit. Volg de instructies van het programma om je verwijderde bestanden te scannen en te herstellen.

3. Herstel vanuit een eerdere back-up

Als je regelmatig back-ups maakt van je bestanden, is het mogelijk om de verwijderde bestanden terug te zetten vanuit een eerdere back-up. Windows biedt een ingebouwde functie genaamd “Bestandsgeschiedenis” waarmee je automatisch back-ups kunt maken van je bestanden naar een externe harde schijf of een netwerklocatie.

Volg deze stappen om je verwijderde bestanden terug te zetten vanuit een eerdere back-up:

 1. Sluit de externe harde schijf of het netwerkstation aan waarop je de back-up hebt opgeslagen.
 2. Klik op de “Start” knop en ga naar “Instellingen”.
 3. Selecteer “Bijwerken en beveiliging” en ga naar het tabblad “Back-up”.
 4. Klik op “Meer opties” en selecteer “Bestandsgeschiedenis herstellen”.
 5. Blader door de lijst met beschikbare back-ups en zoek naar de gewenste versie.
 6. Selecteer de bestanden die je wilt herstellen en klik op “Herstellen”.

Houd er rekening mee dat deze methode alleen werkt als je regelmatig back-ups hebt gemaakt en als de verwijderde bestanden zijn opgenomen in de back-up.


Met deze methoden kun je proberen om verwijderde bestanden terug te zetten op een Windows-laptop. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het herstellen van verwijderde bestanden niet altijd gegarandeerd succesvol is. Het is altijd een goed idee om regelmatig back-ups te maken van je belangrijke bestanden om verlies te voorkomen.

Als je nog steeds problemen ondervindt bij het herstellen van je bestanden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team van experts staat klaar om je te assisteren bij het oplossen van je bestandsproblemen.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven