Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Terugzetten van verwijderde bestanden op een Mac

Het kan gebeuren dat je per ongeluk belangrijke bestanden verwijdert op je Mac. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze verwijderde bestanden terug te zetten. In dit artikel zullen we enkele methoden bespreken die je kunt gebruiken om verloren gegevens op je Mac te herstellen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Time Machine gebruiken

Een van de meest effectieve manieren om verwijderde bestanden op een Mac terug te zetten, is door gebruik te maken van Time Machine. Time Machine is een ingebouwde back-upfunctie van macOS die automatisch back-ups maakt van al je bestanden. Als je Time Machine regelmatig hebt ingesteld, kun je eenvoudig teruggaan naar een eerdere versie van je systeem waarin de verwijderde bestanden nog aanwezig waren.

Om Time Machine te gebruiken, ga je naar de map waarin het verwijderde bestand stond en open je Time Machine door op het icoon in de menubalk te klikken. Blader door de back-ups totdat je het gewenste bestand hebt gevonden en selecteer het om het terug te zetten naar je Mac.

Gebruik van data recovery software

Als je geen back-up hebt met Time Machine of als de verwijderde bestanden niet in de back-up staan, kun je overwegen om data recovery software te gebruiken. Er zijn verschillende betrouwbare programma’s beschikbaar die je kunnen helpen bij het herstellen van verloren gegevens op je Mac.

Wanneer je data recovery software gebruikt, is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. Stop met het gebruik van je Mac om te voorkomen dat de verwijderde bestanden worden overschreven. Installeer de data recovery software op een externe harde schijf of USB-stick en volg de instructies om het scannen te starten en de verloren bestanden te herstellen.

Handmatig herstellen van verwijderde bestanden

In sommige gevallen kun je handmatig proberen om verwijderde bestanden terug te zetten op een Mac. Wanneer je een bestand verwijdert, wordt het meestal naar de prullenbak verplaatst voordat het definitief wordt verwijderd. Je kunt de prullenbak openen en controleren of de verwijderde bestanden daar nog aanwezig zijn.

Als de bestanden nog in de prullenbak staan, kun je ze eenvoudig terugzetten naar hun oorspronkelijke locatie door ze te slepen. Als de prullenbak is geleegd, is het moeilijker om de bestanden handmatig terug te zetten, maar het is nog steeds mogelijk met gespecialiseerde software of door een professional in te schakelen.


Terugzetten van verwijderde bestanden op een Mac kan een stressvolle situatie zijn, maar met de juiste stappen en tools kun je vaak je gegevens herstellen. Of je nu gebruikmaakt van Time Machine, data recovery software of handmatige methoden, zorg ervoor dat je snel handelt en geen nieuwe bestanden opslaat op de schijf waarvan je gegevens wilt herstellen.

Onthoud dat het regelmatig maken van back-ups van je bestanden de beste manier is om te voorkomen dat je gegevens verliest. Zorg ervoor dat je een betrouwbaar back-upplan hebt ingesteld om toekomstige problemen te voorkomen.

Met deze tips en methoden zou je in staat moeten zijn om verloren bestanden op je Mac terug te zetten en je gegevens veilig te stellen. Als je nog steeds problemen ondervindt of meer hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven