Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Synology NAS met Windows verbinden: stap-voor-stap uitleg

Heb je een Synology NAS en wil je deze graag verbinden met Windows? In dit artikel geven we je een gedetailleerde stap-voor-stap uitleg om dit proces soepel te laten verlopen. Volg de onderstaande stappen en je zult binnen no-time je Synology NAS met Windows kunnen verbinden.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Stap 1: Controleer de netwerkverbinding

Voordat je begint met het verbinden van je Synology NAS met Windows, is het belangrijk om de netwerkverbinding te controleren. Zorg ervoor dat zowel je Synology NAS als je Windows-computer zijn verbonden met hetzelfde netwerk. Dit kan zowel via een bekabelde verbinding als via Wi-Fi.

Stap 2: Open de webinterface van je Synology NAS

Om je Synology NAS te kunnen configureren, moet je eerst de webinterface openen. Open je favoriete webbrowser en typ het IP-adres van je Synology NAS in de adresbalk. Druk op Enter en je wordt doorgestuurd naar de inlogpagina van je Synology NAS.

Stap 3: Log in op je Synology NAS

Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op je Synology NAS. Als dit de eerste keer is dat je inlogt, gebruik dan de standaard gebruikersnaam ‘admin’ en het bijbehorende wachtwoord. Zorg ervoor dat je het wachtwoord na de eerste keer inloggen wijzigt om de beveiliging te verbeteren.

Stap 4: Ga naar ‘Bestandsbeheer’

Na het succesvol inloggen kom je op het dashboard van je Synology NAS. Klik op het pictogram ‘Bestandsbeheer’ om toegang te krijgen tot de bestanden en mappen op je NAS.

Stap 5: Maak een nieuwe gedeelde map aan

Om je Synology NAS met Windows te verbinden, moet je eerst een nieuwe gedeelde map aanmaken. Klik op de knop ‘Maken’ en selecteer ‘Gedeelde map’ in het vervolgkeuzemenu.

Stap 6: Configureer de nieuwe gedeelde map

Geef de nieuwe gedeelde map een naam en selecteer de gewenste rechteninstellingen. Je kunt ervoor kiezen om de map alleen-lezen toegang te geven of om schrijfrechten toe te staan. Zorg ervoor dat je de juiste rechten instelt op basis van je behoeften.

Stap 7: Noteer het pad van de gedeelde map

Na het configureren van de nieuwe gedeelde map, wordt het pad van de map weergegeven. Noteer dit pad, omdat je het later nodig hebt om verbinding te maken met de Synology NAS vanaf je Windows-computer.

Stap 8: Ga naar ‘Configuratiescherm’ en selecteer ‘SMB’

Om je Synology NAS met Windows te kunnen verbinden, moet je de SMB-service inschakelen. Ga naar het ‘Configuratiescherm’ en selecteer ‘SMB’ onder het gedeelte ‘Bestandservices’.

Stap 9: Schakel de SMB-service in

Klik op de knop ‘Inschakelen’ om de SMB-service in te schakelen. Hiermee maak je het mogelijk om je Synology NAS met Windows te verbinden via het SMB-protocol.

Stap 10: Verbind je Synology NAS met Windows

Open de verkenner op je Windows-computer en typ het pad van de gedeelde map in de adresbalk. Druk op Enter en je zult toegang hebben tot de bestanden en mappen op je Synology NAS.


Met deze stap-voor-stap uitleg kun je eenvoudig je Synology NAS met Windows verbinden. Volg de bovenstaande stappen en je zult snel toegang hebben tot je bestanden en mappen op je Synology NAS vanaf je Windows-computer.

Heb je nog steeds moeite met het verbinden van je Synology NAS met Windows? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons team van experts staat klaar om je te assisteren en eventuele problemen op te lossen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Verbind je Synology NAS met Windows en geniet van naadloze toegang tot je bestanden en mappen. Volg de bovenstaande stappen en ervaar de voordelen van het verbinden van deze twee krachtige apparaten.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven