Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Synology NAS en SMB: hoe je het juist instelt

Welkom bij dit uitgebreide artikel over het correct instellen van Synology NAS en SMB. Synology Network Attached Storage (NAS) systemen zijn populaire keuzes voor thuisgebruikers en bedrijven vanwege hun betrouwbaarheid en functionaliteit. Het gebruik van het Server Message Block (SMB) protocol is essentieel voor het delen van bestanden en bronnen tussen apparaten in een netwerk. In dit artikel zullen we stap voor stap uitleggen hoe je jouw Synology NAS en SMB correct kunt configureren.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Stap 1: Verbinding maken met je Synology NAS

Voordat je SMB kunt instellen op je Synology NAS, moet je eerst verbinding maken met het apparaat. Dit kan via de webinterface van Synology DSM. Open je webbrowser en typ het IP-adres van je NAS in de adresbalk. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot de DSM-interface.

Stap 2: SMB inschakelen op je Synology NAS

Om SMB in te schakelen op je Synology NAS, navigeer je naar het “Configuratiescherm” en selecteer je “Bestandservices”. Vink het vakje aan naast “SMB/CIFS” om de service in te schakelen. Je kunt de standaardinstellingen behouden of aanpassen op basis van je behoeften.

Stap 3: Mappen delen via SMB

Na het inschakelen van SMB, kun je mappen op je Synology NAS delen met andere apparaten in het netwerk. Ga naar “Bestanden” in het configuratiescherm en selecteer de map die je wilt delen. Klik op “Delen” en kies “SMB/CIFS” als de delingsmethode. Stel de juiste machtigingen in en sla de wijzigingen op.

Stap 4: Toegang krijgen tot gedeelde mappen via SMB

Om toegang te krijgen tot de gedeelde mappen op je Synology NAS via SMB, open je Verkenner (Windows) of Finder (Mac). Typ het pad naar de gedeelde map in de adresbalk, bijvoorbeeld \\NAS-naam\gedeelde-map. Log in met de juiste referenties en je hebt toegang tot de bestanden in de gedeelde map.


Door Synology NAS en SMB correct in te stellen, kun je eenvoudig bestanden delen en toegang krijgen tot je gegevens vanaf verschillende apparaten in je netwerk.

Met deze stappen zou je in staat moeten zijn om Synology NAS en SMB succesvol in te stellen en te gebruiken. Vergeet niet om regelmatig je instellingen te controleren en te beveiligen om de veiligheid van je gegevens te waarborgen.

Als je meer hulp nodig hebt of vragen hebt over het instellen van Synology NAS en SMB, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven