Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Software-rollbackopties bij problemen na een update

Software-updates zijn essentieel voor het bijwerken van programma’s en het verbeteren van de prestaties en beveiliging van je systeem. Echter, soms kunnen updates problemen veroorzaken die de normale werking van je software verstoren. In dergelijke gevallen is het handig om te weten hoe je software-rollbackopties kunt gebruiken om terug te keren naar een vorige versie van de software. Dit artikel zal ingaan op verschillende methoden en tools die je kunt gebruiken om een software-rollback uit te voeren en zo eventuele problemen na een update op te lossen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wat is een software-rollback?

Een software-rollback is het proces waarbij je een software-update ongedaan maakt en terugkeert naar de vorige versie van de software. Dit kan nodig zijn als een update problemen veroorzaakt zoals crashes, foutmeldingen of incompatibiliteit met andere programma’s. Door een rollback uit te voeren, kun je de software weer laten functioneren zoals voor de update plaatsvond.

Software-rollbackopties

Er zijn verschillende manieren waarop je een software-rollback kunt uitvoeren, afhankelijk van het type software en het besturingssysteem dat je gebruikt. Hier zijn enkele veelgebruikte methoden:

1. Systeemherstel

Als je een Windows-gebruiker bent, kun je systeemherstel gebruiken om je systeem terug te zetten naar een eerdere status waarin de software correct werkte. Ga naar het Configuratiescherm, zoek naar “Systeem” en selecteer “Systeemherstel”. Volg de instructies om een herstelpunt te kiezen en het systeem terug te zetten naar die specifieke status.

2. Back-up en herstel

Een andere manier om een software-rollback uit te voeren, is door gebruik te maken van back-upsoftware. Zorg ervoor dat je regelmatig back-ups maakt van je systeem, zodat je in geval van problemen na een update kunt teruggaan naar een vorige versie van de software.

3. Uninstalleren van de update

Sommige software-updates kunnen eenvoudig worden verwijderd via de instellingen van het programma. Zoek in de instellingen naar de optie om updates te verwijderen en volg de instructies om de recente update ongedaan te maken.

Software-rollback in de praktijk

Stel, na een recente update van je favoriete fotobewerkingssoftware, ondervind je problemen bij het openen van bestanden. In dit geval kun je overwegen een software-rollback uit te voeren om terug te keren naar de vorige versie van de software waarin dit probleem niet voorkwam.

Om dit te doen, ga je naar de instellingen van de software en zoek je naar de optie om updates te beheren. Kies ervoor om de recente update te verwijderen en bevestig de actie. Nadat de rollback is voltooid, start je de software opnieuw en controleer je of het probleem is verholpen.


Software-rollbackopties bij problemen na een update kunnen een handige oplossing bieden om softwareproblemen snel en effectief op te lossen. Door gebruik te maken van methoden zoals systeemherstel, back-up en herstel, of het verwijderen van de recente update, kun je de software terugzetten naar een werkende staat en zo de normale werking herstellen.

Als je te maken krijgt met problemen na een software-update, aarzel dan niet om software-rollbackopties te overwegen als mogelijke oplossing. Het is altijd handig om te weten hoe je snel kunt teruggaan naar een vorige versie van de software om eventuele problemen op te lossen en je productiviteit te behouden.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven