Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Problemen met het ontvangen van bijlagen in e-mails

Heb je ooit problemen gehad met het ontvangen van bijlagen in e-mails? Het kan erg frustrerend zijn als je belangrijke documenten of afbeeldingen verwacht, maar ze simpelweg niet kunt openen. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende oorzaken van dit probleem bespreken en oplossingen bieden om je te helpen bij het oplossen ervan.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

1. Bestandsgrootte

Een van de meest voorkomende redenen waarom je mogelijk geen bijlagen kunt ontvangen, is de bestandsgrootte. Sommige e-mailproviders hebben beperkingen voor de maximale grootte van bijlagen die je kunt ontvangen. Dit is meestal om de serverbelasting te verminderen en de e-mailstroom soepel te laten verlopen.

Als je een grote bijlage verwacht, zoals een video of een uitgebreid document, kan het zijn dat de verzender deze niet kan versturen vanwege de beperkingen van hun e-mailprovider. In dit geval kan de verzender proberen de bijlage te verkleinen of deze te uploaden naar een cloudopslagdienst en je een downloadlink te sturen.

2. Bestandstype

Niet alle bestandstypen kunnen veilig worden verzonden via e-mail. Sommige e-mailproviders blokkeren bepaalde bestandstypen om de veiligheid van hun gebruikers te waarborgen. Dit is vooral het geval bij potentieel schadelijke bestanden, zoals uitvoerbare bestanden (.exe) of scripts (.js).

Als je een bijlage verwacht met een geblokkeerd bestandstype, kan de verzender proberen het bestandstype te wijzigen naar een veiliger formaat, zoals een gecomprimeerd bestand (.zip) of een PDF-document (.pdf).

3. Spamfilterinstellingen

Spamfilters zijn ontworpen om ongewenste e-mails te blokkeren en te voorkomen dat schadelijke inhoud in je inbox terechtkomt. Soms kan een spamfilter echter te agressief zijn en legitieme e-mails, inclusief bijlagen, blokkeren.

Als je merkt dat je regelmatig bijlagen mist, controleer dan de spamfilterinstellingen van je e-mailprovider. Je kunt proberen de afzender toe te voegen aan je lijst met veilige afzenders of de instellingen aanpassen om bijlagen niet automatisch te blokkeren.

4. E-mailclientproblemen

Soms kunnen problemen met je e-mailclient ervoor zorgen dat je geen bijlagen kunt ontvangen. Dit kan te wijten zijn aan verouderde software, onjuiste configuratie of conflicten met andere programma’s op je computer.

Om dit probleem op te lossen, kun je proberen je e-mailclient bij te werken naar de nieuwste versie, de instellingen te controleren en eventuele conflicterende programma’s uit te schakelen. Als het probleem aanhoudt, kun je overwegen om een andere e-mailclient te proberen om te zien of het probleem zich daar ook voordoet.

5. Netwerkbeperkingen

Sommige netwerken, zoals bedrijfsnetwerken of openbare wifi-netwerken, kunnen beperkingen opleggen aan het ontvangen van bijlagen via e-mail. Dit kan zijn om de netwerkbelasting te verminderen of om de veiligheid te waarborgen.

Als je problemen ondervindt bij het ontvangen van bijlagen op een bepaald netwerk, kun je contact opnemen met de netwerkbeheerder om te zien of er beperkingen zijn ingesteld en of er een oplossing mogelijk is.


Problemen met het ontvangen van bijlagen in e-mails kunnen erg vervelend zijn, maar hopelijk hebben deze oplossingen je geholpen om het probleem op te lossen. Onthoud dat het altijd handig kan zijn om contact op te nemen met de verzender of je e-mailprovider voor specifieke hulp en ondersteuning.

Heb je nog steeds problemen met het ontvangen van bijlagen in e-mails? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven