Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Problemen met het automatisch verbinden met bekende netwerken aanpakken

Heb je ooit het frustrerende probleem gehad dat je apparaat niet automatisch verbinding maakt met bekende netwerken? Dit kan een veelvoorkomend probleem zijn, vooral als je vaak van locatie verandert en afhankelijk bent van een stabiele internetverbinding. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze problemen aan te pakken en ervoor te zorgen dat je apparaat soepel en automatisch verbinding maakt met bekende netwerken. In dit artikel zullen we enkele effectieve oplossingen bespreken.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Controleer je netwerkinstellingen

De eerste stap bij het aanpakken van problemen met het automatisch verbinden met bekende netwerken is het controleren van je netwerkinstellingen. Zorg ervoor dat je apparaat is ingesteld om automatisch verbinding te maken met bekende netwerken. Dit kan meestal worden gedaan via de instellingen van je besturingssysteem.

Daarnaast is het belangrijk om te controleren of je apparaat is ingesteld om automatisch verbinding te maken met netwerken van een bepaald beveiligingstype, zoals WPA2. Als je apparaat alleen is ingesteld om verbinding te maken met netwerken van een ander beveiligingstype, kan dit problemen veroorzaken bij het automatisch verbinden met bekende netwerken.

Verwijder en voeg het netwerk opnieuw toe

Als je apparaat nog steeds problemen heeft met het automatisch verbinden met een bekend netwerk, kan het helpen om het netwerk te verwijderen en opnieuw toe te voegen. Dit kan worden gedaan via de netwerkinstellingen van je apparaat.

Om het netwerk te verwijderen, zoek je het in de lijst met bekende netwerken en selecteer je de optie om het te vergeten. Vervolgens kun je het netwerk opnieuw toevoegen door de netwerknaam te selecteren en de vereiste inloggegevens in te voeren.

Controleer de signaalsterkte

Een zwak signaal kan ook problemen veroorzaken bij het automatisch verbinden met bekende netwerken. Controleer daarom de signaalsterkte van het netwerk waarmee je verbinding probeert te maken. Dit kan meestal worden gedaan via de netwerkinstellingen van je apparaat.

Als het signaal zwak is, kun je proberen dichter bij de router te gaan staan of de router te verplaatsen naar een locatie met betere signaalsterkte. Daarnaast kun je overwegen om een signaalversterker of repeater te gebruiken om het bereik van het netwerk te vergroten.

Update je besturingssysteem en stuurprogramma’s

Verouderde software kan ook problemen veroorzaken bij het automatisch verbinden met bekende netwerken. Zorg er daarom voor dat je besturingssysteem en stuurprogramma’s up-to-date zijn.

Controleer regelmatig op updates voor je besturingssysteem en installeer deze indien beschikbaar. Daarnaast kun je de website van de fabrikant van je apparaat bezoeken om te controleren op updates voor de stuurprogramma’s van je netwerkadapter.

Reset je netwerkinstellingen

Als alle bovenstaande stappen niet hebben geholpen, kun je overwegen om je netwerkinstellingen te resetten. Dit kan worden gedaan via de netwerkinstellingen van je apparaat.

Houd er rekening mee dat het resetten van je netwerkinstellingen alle opgeslagen netwerken en bijbehorende inloggegevens zal verwijderen. Na het resetten moet je opnieuw verbinding maken met bekende netwerken en de vereiste inloggegevens invoeren.


Met deze oplossingen zou je problemen met het automatisch verbinden met bekende netwerken moeten kunnen aanpakken. Het is belangrijk om te onthouden dat de exacte stappen en opties kunnen variëren afhankelijk van je besturingssysteem en apparaat. Raadpleeg de documentatie of ondersteuningsbronnen van je specifieke apparaat voor gedetailleerde instructies.

Heb je nog steeds problemen of heb je hulp nodig bij het oplossen van andere technische problemen? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team van experts staat klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven