Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Problemen met het afspelen van video’s in VLC Media Player

VLC Media Player is een populaire open-source mediaspeler die bekend staat om zijn veelzijdigheid en compatibiliteit met verschillende bestandsindelingen. Het stelt gebruikers in staat om video’s en audio af te spelen vanaf hun computer, dvd’s, cd’s en zelfs streamingdiensten. Hoewel VLC Media Player over het algemeen betrouwbaar is, kunnen er soms problemen optreden bij het afspelen van video’s. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende problemen bespreken en oplossingen bieden om ze op te lossen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Probleem 1: Geen geluid bij het afspelen van video’s

Een veelvoorkomend probleem dat gebruikers kunnen tegenkomen bij het afspelen van video’s in VLC Media Player is het ontbreken van geluid. Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als het geluid normaal gesproken goed werkt op andere mediaspelers. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor dit probleem.

Om te beginnen, controleer of het volume van je computer en VLC Media Player is ingeschakeld en voldoende hoog is. Soms kan het volume per ongeluk worden gedempt of verlaagd. Klik op het luidsprekerpictogram op je taakbalk om het volume van je computer aan te passen. In VLC Media Player kun je het volume regelen door op het luidsprekerpictogram onderaan het venster te klikken of door de volumebalk te slepen.

Een andere mogelijke oorzaak van het ontbreken van geluid is een probleem met de audiocodecs op je computer. VLC Media Player maakt gebruik van verschillende codecs om audio af te spelen, en als een bepaalde codec ontbreekt of beschadigd is, kan dit leiden tot het ontbreken van geluid. Om dit probleem op te lossen, kun je proberen de codecs op je computer bij te werken of te vervangen. Er zijn verschillende websites waar je codecs kunt downloaden, zoals Codec Guide.

Ten slotte kan het probleem ook liggen aan de instellingen van VLC Media Player zelf. Ga naar het menu “Extra” en selecteer “Voorkeuren”. Klik vervolgens op “Audio” en controleer of de juiste audio-uitvoerapparaat is geselecteerd. Je kunt ook proberen de audio-uitvoermodule te wijzigen om te zien of dit het probleem oplost.

Probleem 2: Schokkerige of haperende video’s

Een ander veelvoorkomend probleem bij het afspelen van video’s in VLC Media Player is dat de video’s schokkerig of haperend kunnen zijn. Dit kan de kijkervaring verstoren en frustrerend zijn. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor dit probleem.

Een van de meest voorkomende oorzaken is een probleem met de videocodecs op je computer. VLC Media Player maakt gebruik van verschillende codecs om video’s af te spelen, en als een bepaalde codec ontbreekt of beschadigd is, kan dit leiden tot schokkerige of haperende video’s. Om dit probleem op te lossen, kun je proberen de codecs op je computer bij te werken of te vervangen. Net als bij audiocodecs zijn er verschillende websites waar je videocodecs kunt downloaden.

Een andere mogelijke oorzaak van schokkerige of haperende video’s is een probleem met de videobestanden zelf. Als een videobestand beschadigd is of niet goed is geconverteerd, kan dit problemen veroorzaken bij het afspelen. Probeer het videobestand opnieuw te downloaden of te converteren naar een andere bestandsindeling om te zien of dit het probleem oplost.

Ten slotte kan het probleem ook liggen aan de instellingen van VLC Media Player. Ga naar het menu “Extra” en selecteer “Voorkeuren”. Klik vervolgens op “Input / Codecs” en probeer de cachingwaarde te verhogen. Dit kan helpen bij het bufferen van de video en het verminderen van schokken en haperingen.


Problemen met het afspelen van video’s in VLC Media Player kunnen erg frustrerend zijn, maar gelukkig zijn er vaak eenvoudige oplossingen beschikbaar. Door het controleren van het volume, het bijwerken van codecs en het aanpassen van de instellingen van VLC Media Player, kun je veelvoorkomende problemen oplossen en weer genieten van je favoriete video’s. Als je echter nog steeds problemen ondervindt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team staat klaar om je te helpen!

Conclusie

VLC Media Player is een geweldige mediaspeler met veel functies, maar soms kunnen er problemen optreden bij het afspelen van video’s. Gelukkig zijn er vaak eenvoudige oplossingen beschikbaar. Door het controleren van het volume, het bijwerken van codecs en het aanpassen van de instellingen van VLC Media Player, kun je veelvoorkomende problemen oplossen en weer genieten van je favoriete video’s. Als je echter nog steeds problemen ondervindt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om je te helpen!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven