Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Problemen met het afdrukken vanuit Microsoft Word

Microsoft Word is een veelgebruikte tekstverwerker die bekend staat om zijn vele functies en mogelijkheden. Het stelt gebruikers in staat om professioneel ogende documenten te maken en te bewerken. Een van de functies die vaak wordt gebruikt, is het afdrukken van documenten. Helaas kunnen er soms problemen optreden bij het afdrukken vanuit Microsoft Word, wat frustrerend kan zijn voor gebruikers. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende problemen bespreken en mogelijke oplossingen bieden.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Probleem 1: Document wordt niet correct afgedrukt

Een veelvoorkomend probleem bij het afdrukken vanuit Microsoft Word is dat het document niet correct wordt afgedrukt. Dit kan resulteren in ontbrekende tekst, vervormde afbeeldingen of andere lay-outproblemen. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor dit probleem.

Een mogelijke oorzaak kan liggen in de instellingen van de printer. Controleer of de printer correct is geïnstalleerd en up-to-date is. Het kan ook helpen om de printerinstellingen in Microsoft Word te controleren. Ga naar het menu ‘Bestand’ en selecteer ‘Afdrukken’. Controleer of de juiste printer is geselecteerd en of de instellingen overeenkomen met de gewenste afdrukresultaten.

Een andere mogelijke oorzaak kan liggen in de opmaak van het document zelf. Sommige opmaakelementen, zoals complexe tabellen of ingevoegde objecten, kunnen problemen veroorzaken bij het afdrukken. Probeer de opmaak van het document te vereenvoudigen door onnodige opmaakelementen te verwijderen of te wijzigen. Daarnaast kan het helpen om het document op te slaan als een ander bestandstype, zoals PDF, en vervolgens af te drukken vanuit een PDF-viewer.

Probleem 2: Langzaam afdrukken

Een ander veelvoorkomend probleem is dat het afdrukken vanuit Microsoft Word traag verloopt. Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als je een groot document wilt afdrukken of meerdere exemplaren nodig hebt. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor dit probleem.

Een mogelijke oorzaak kan liggen in de instellingen van de printerdriver. Controleer of de printerdriver up-to-date is en of er geen conflicten zijn met andere geïnstalleerde printers. Het kan ook helpen om de afdrukopdracht naar een andere printer te sturen om te zien of het probleem zich blijft voordoen.

Een andere mogelijke oorzaak kan liggen in de grootte van het document. Grote documenten met veel afbeeldingen of complexe opmaak kunnen langer duren om af te drukken. Probeer het document te vereenvoudigen door onnodige elementen te verwijderen of te wijzigen. Daarnaast kan het helpen om het document op te splitsen in kleinere delen en deze afzonderlijk af te drukken.

Probleem 3: Foutmeldingen bij het afdrukken

Soms kunnen er foutmeldingen optreden bij het afdrukken vanuit Microsoft Word. Deze foutmeldingen kunnen variëren van algemene fouten tot specifieke foutcodes. Het is belangrijk om de foutmelding nauwkeurig te lezen en te begrijpen om een oplossing te vinden.

Een mogelijke oorzaak van foutmeldingen kan liggen in de printerdriver. Controleer of de printerdriver up-to-date is en compatibel is met de versie van Microsoft Word die je gebruikt. Het kan ook helpen om de printerdriver opnieuw te installeren of bij te werken naar de nieuwste versie.

Een andere mogelijke oorzaak kan liggen in de compatibiliteit van het document. Sommige opmaakelementen of functies in Microsoft Word kunnen problemen veroorzaken bij het afdrukken, vooral als je het document probeert af te drukken op een oudere printer. Probeer het document op te slaan als een ander bestandstype, zoals RTF, en vervolgens af te drukken om te zien of het probleem zich blijft voordoen.


Met deze mogelijke oplossingen hopen we dat je problemen met het afdrukken vanuit Microsoft Word kunt oplossen. Onthoud dat elk probleem uniek kan zijn en dat het mogelijk is dat je meerdere oplossingen moet proberen voordat je het probleem kunt verhelpen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Door het volgen van de bovenstaande tips en het begrijpen van de mogelijke oorzaken van problemen met het afdrukken vanuit Microsoft Word, kun je hopelijk weer zonder problemen afdrukken. Onthoud dat het belangrijk is om regelmatig updates uit te voeren voor zowel Microsoft Word als de printerdriver om compatibiliteitsproblemen te voorkomen. Succes met het afdrukken van je documenten!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven