Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Optimaal gebruik van Synology Moments: tips en trucs

Synology Moments is een krachtige en handige tool waarmee je al je foto’s en video’s kunt beheren, organiseren en delen. Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon graag herinneringen vastlegt, Synology Moments biedt talloze functies en mogelijkheden om het meeste uit je foto- en videocollectie te halen. In dit artikel delen we enkele handige tips en trucs om optimaal gebruik te maken van Synology Moments.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

1. Slimme albums

Een van de krachtigste functies van Synology Moments is de mogelijkheid om slimme albums te maken. Met slimme albums kun je je foto’s automatisch organiseren op basis van bepaalde criteria, zoals gezichtsherkenning, locatie of trefwoorden. Dit bespaart je veel tijd en moeite bij het handmatig organiseren van je foto’s.

Om een slim album te maken, ga je naar de Moments-app en selecteer je het tabblad ‘Albums’. Klik vervolgens op ‘Nieuw slim album’ en kies de criteria waaraan de foto’s moeten voldoen. Je kunt bijvoorbeeld een album maken met alle foto’s van een bepaalde persoon of een album met foto’s die zijn genomen op een specifieke locatie. Synology Moments zal automatisch nieuwe foto’s toevoegen aan de slimme albums op basis van de ingestelde criteria.

2. Gezichtsherkenning

Met de gezichtsherkenningstechnologie van Synology Moments kun je snel en eenvoudig foto’s vinden van specifieke personen. Wanneer je Moments voor het eerst gebruikt, zal het systeem je vragen om gezichten te taggen. Dit helpt Moments om gezichten te herkennen en je foto’s automatisch te organiseren op basis van de personen die erop staan.

Om gezichten te taggen, ga je naar de Moments-app en selecteer je een foto waarop een persoon staat. Klik vervolgens op de knop ‘Gezicht toevoegen’ en teken een rechthoek rond het gezicht van de persoon. Geef de persoon een naam en Moments zal deze persoon herkennen in andere foto’s en deze toevoegen aan de slimme albums die je hebt gemaakt.

3. Delen en samenwerken

Een van de grote voordelen van Synology Moments is de mogelijkheid om foto’s en video’s eenvoudig te delen met anderen. Of je nu een album wilt delen met familie en vrienden of samen wilt werken aan een project met collega’s, Synology Moments maakt het gemakkelijk.

Om een album te delen, ga je naar de Moments-app en selecteer je het album dat je wilt delen. Klik vervolgens op de knop ‘Delen’ en kies de gewenste opties, zoals het delen via een link of het uitnodigen van specifieke personen. Je kunt ook bepalen of anderen foto’s kunnen toevoegen aan het gedeelde album of alleen kunnen bekijken.

4. Back-up en synchronisatie

Een belangrijk aspect van het optimaal gebruik maken van Synology Moments is het maken van back-ups van je foto’s en video’s. Synology Moments biedt verschillende opties voor back-up en synchronisatie, zodat je je waardevolle herinneringen veilig kunt bewaren.

Je kunt bijvoorbeeld instellen dat Moments automatisch een back-up maakt van je foto’s en video’s naar een externe harde schijf of een ander Synology-apparaat. Daarnaast kun je Moments synchroniseren met cloudopslagdiensten zoals Dropbox of Google Drive, zodat je altijd een kopie hebt van je foto’s en video’s in de cloud.

5. Geavanceerde zoekfunctie

Met de geavanceerde zoekfunctie van Synology Moments kun je snel specifieke foto’s vinden op basis van trefwoorden, locatie, datum en meer. Dit is vooral handig als je een grote foto- en videocollectie hebt en snel een bepaalde foto wilt vinden.

Om de geavanceerde zoekfunctie te gebruiken, ga je naar de Moments-app en klik je op het vergrootglaspictogram. Voer vervolgens je zoektermen in en Moments zal alle foto’s weergeven die aan de criteria voldoen. Je kunt ook gebruik maken van filters om je zoekopdracht verder te verfijnen.


Met deze tips en trucs kun je optimaal gebruik maken van Synology Moments en het meeste halen uit je foto- en videocollectie. Of je nu je foto’s wilt organiseren, delen of beveiligen, Synology Moments biedt alle tools die je nodig hebt. Probeer deze functies uit en ontdek hoe Synology Moments je kan helpen om herinneringen te bewaren en te delen op een eenvoudige en efficiënte manier.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!


Disclaimer: Dit artikel is puur informatief en is niet gesponsord of geautoriseerd door Synology. Synology Moments is een geregistreerd handelsmerk van Synology Inc.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven