Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Oplossingen voor trage e-mailtoepassingen

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Trage e-mailtoepassingen kunnen frustrerend zijn. Het kan leiden tot vertragingen bij het verzenden en ontvangen van e-mails, waardoor je productiviteit wordt belemmerd. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen die je kunt proberen om de prestaties van je e-mailtoepassingen te verbeteren.

Controleer je internetverbinding

Een trage internetverbinding kan ervoor zorgen dat je e-mailtoepassingen traag werken. Controleer je internetverbinding om er zeker van te zijn dat deze stabiel en snel is. Als je problemen ondervindt, neem dan contact op met je internetprovider voor assistentie.

Verwijder onnodige e-mails en bijlagen

Een overvolle inbox kan de prestaties van je e-mailtoepassingen beïnvloeden. Verwijder regelmatig onnodige e-mails en bijlagen om de opslagruimte te bevrijden en de prestaties te verbeteren. Je kunt ook mappen maken om je e-mails te organiseren en de zoekfunctie sneller te laten werken.

Update je e-mailtoepassingen

Controleer regelmatig op updates voor je e-mailtoepassingen en installeer deze indien beschikbaar. Updates bevatten vaak bugfixes en prestatieverbeteringen die de algehele snelheid en stabiliteit van de toepassing kunnen verbeteren.

Verwijder ongebruikte e-mailaccounts

Als je meerdere e-mailaccounts hebt die je niet gebruikt, overweeg dan om ze te verwijderen. Het hebben van ongebruikte accounts kan de prestaties van je e-mailtoepassingen negatief beïnvloeden. Verwijder de accounts en behoud alleen degenen die je actief gebruikt.

Gebruik een efficiënte e-mailclient

Niet alle e-mailclients zijn gelijk gemaakt. Sommige zijn lichtgewicht en snel, terwijl andere zwaarder zijn en meer middelen verbruiken. Overweeg om over te stappen naar een efficiënte e-mailclient die bekend staat om zijn snelle prestaties.

Scan op malware en virussen

Malware en virussen kunnen de prestaties van je e-mailtoepassingen negatief beïnvloeden. Zorg ervoor dat je regelmatig scans uitvoert op je computer met behulp van een betrouwbare antivirussoftware. Verwijder eventuele gevonden bedreigingen om de prestaties te verbeteren.

Optimaliseer je e-mailinstellingen

Controleer de instellingen van je e-mailtoepassingen en optimaliseer deze voor betere prestaties. Schakel bijvoorbeeld automatische synchronisatie uit of stel een langere synchronisatie-interval in. Dit kan helpen om de belasting van de toepassing te verminderen en de snelheid te verbeteren.


Oplossingen voor trage e-mailtoepassingen kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke situatie. Het is belangrijk om te experimenteren en verschillende oplossingen uit te proberen om te zien welke het beste werken voor jouw behoeften. Met de juiste aanpassingen en optimalisaties kun je de prestaties van je e-mailtoepassingen aanzienlijk verbeteren en een soepelere gebruikerservaring creëren.


Als je na het proberen van deze oplossingen nog steeds problemen ondervindt met trage e-mailtoepassingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team van experts staat klaar om je te helpen bij het oplossen van e-mailgerelateerde problemen. Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven