Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Oplossen van problemen met e-mailverzending via VPN

E-mailverzending is een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijks leven, zowel voor persoonlijke als zakelijke communicatie. Het gebruik van een Virtual Private Network (VPN) is ook steeds populairder geworden vanwege de extra beveiligings- en privacyvoordelen die het biedt. Echter, soms kunnen er problemen optreden bij het verzenden van e-mails via een VPN. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende problemen bespreken en oplossingen bieden om deze problemen op te lossen.


Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!


Probleem 1: E-mails worden niet verzonden via VPN

Een veelvoorkomend probleem bij het verzenden van e-mails via een VPN is dat de e-mails niet worden verzonden. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een mogelijke oorzaak is dat de VPN-provider de uitgaande e-mailpoorten blokkeert om spam te voorkomen. In dit geval moet je contact opnemen met je VPN-provider en vragen of ze de uitgaande e-mailpoorten kunnen openen.

Een andere mogelijke oorzaak is dat de VPN-verbinding de SMTP-serverinstellingen van je e-mailprovider blokkeert. Dit kan gebeuren als de VPN-provider een firewall of beveiligingsinstellingen heeft die interfereren met de e-mailverzending. Om dit probleem op te lossen, moet je mogelijk de instellingen van je VPN aanpassen of een andere VPN-provider proberen.

Probleem 2: E-mails worden gemarkeerd als spam

Een ander veelvoorkomend probleem is dat e-mails die via een VPN worden verzonden, worden gemarkeerd als spam door de ontvanger. Dit kan gebeuren omdat de IP-adressen van de VPN-servers op spamlijsten staan. Om dit probleem op te lossen, kun je proberen een VPN-provider te kiezen die speciale IP-adressen biedt voor e-mailverzending, die niet op spamlijsten staan.

Daarnaast kan het ook helpen om ervoor te zorgen dat je e-mail correct is geconfigureerd. Controleer of je SPF (Sender Policy Framework) en DKIM (DomainKeys Identified Mail) correct zijn ingesteld. Deze instellingen helpen bij het verifiëren van de afzender van de e-mail en verminderen de kans dat deze als spam wordt gemarkeerd.

Probleem 3: Verbindingsproblemen met e-mailserver via VPN

Soms kunnen er verbindingsproblemen optreden tussen je e-mailclient en de e-mailserver wanneer je verbonden bent met een VPN. Dit kan resulteren in foutmeldingen zoals “Kan geen verbinding maken met de server” of “Time-out bij het verbinden met de server”.

Een mogelijke oorzaak van dit probleem is dat de VPN-verbinding de DNS-instellingen van je computer wijzigt, waardoor de e-mailclient de e-mailserver niet kan vinden. Om dit probleem op te lossen, kun je proberen handmatig de DNS-instellingen van je computer in te stellen op openbare DNS-servers zoals die van Google (8.8.8.8 en 8.8.4.4).

Een andere mogelijke oplossing is om een split-tunneling-functie te gebruiken als je VPN-provider deze ondersteunt. Met split-tunneling kun je bepalen welke verkeer via de VPN loopt en welk verkeer rechtstreeks naar het internet gaat. Door alleen het verkeer naar specifieke e-mailserveradressen via de VPN te sturen, kun je verbindingsproblemen vermijden.

Conclusie

Het verzenden van e-mails via een VPN kan soms problemen veroorzaken, maar met de juiste aanpassingen en instellingen kunnen deze problemen worden opgelost. Het is belangrijk om te begrijpen dat elke situatie uniek kan zijn en dat de oplossingen kunnen variëren afhankelijk van de VPN-provider, e-mailclient en e-mailprovider die je gebruikt. Als je problemen blijft ervaren, is het raadzaam om contact op te nemen met je VPN-provider en e-mailprovider voor specifieke ondersteuning.


Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven