Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Oplossen van problemen met e-mails die verdwijnen na archivering

Heb je ooit het frustrerende probleem gehad dat je belangrijke e-mails verdwijnen nadat je ze hebt gearchiveerd? Je bent niet de enige! Dit probleem kan veel stress veroorzaken, vooral als het gaat om belangrijke zakelijke communicatie of persoonlijke correspondentie. Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen en ervoor te zorgen dat je e-mails veilig en toegankelijk blijven, zelfs na archivering.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Controleer je archiefinstellingen

De eerste stap bij het oplossen van dit probleem is om je archiefinstellingen te controleren. Verschillende e-mailproviders hebben verschillende manieren om e-mails te archiveren, dus het is belangrijk om te begrijpen hoe jouw specifieke provider werkt. In de meeste gevallen kun je de archiefinstellingen vinden in de instellingen van je e-mailaccount.

Controleer of je e-mails daadwerkelijk worden gearchiveerd en niet worden verwijderd. Soms kan het zijn dat je per ongeluk de verkeerde instelling hebt gekozen en dat je e-mails automatisch worden verwijderd na archivering. Zorg ervoor dat je de juiste instellingen selecteert om ervoor te zorgen dat je e-mails veilig worden gearchiveerd.

Controleer je opslagruimte

Een andere mogelijke oorzaak van verdwijnende e-mails is een tekort aan opslagruimte in je e-mailaccount. Als je inbox vol is, kan het zijn dat oudere e-mails automatisch worden verwijderd of verplaatst naar een andere map, waardoor het lijkt alsof ze zijn verdwenen.

Controleer je opslagruimte en zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om nieuwe e-mails te ontvangen en oude e-mails te archiveren. Als je opslagruimte bijna vol is, kun je overwegen om ongewenste e-mails te verwijderen of oudere e-mails naar een lokale back-up te verplaatsen om ruimte vrij te maken.

Controleer je filters en regels

Sommige e-mailproviders bieden de mogelijkheid om filters en regels in te stellen om inkomende e-mails automatisch te organiseren. Deze filters kunnen echter soms leiden tot het verdwijnen van e-mails na archivering.

Controleer je filters en regels en zorg ervoor dat er geen instellingen zijn die ervoor zorgen dat e-mails worden verwijderd of verplaatst naar andere mappen na archivering. Als je onlangs wijzigingen hebt aangebracht in je filterinstellingen, probeer deze dan ongedaan te maken en controleer of het probleem is opgelost.

Controleer je prullenbak en spammap

Soms belanden e-mails per ongeluk in de prullenbak of spammap in plaats van in het archief. Dit kan gebeuren als je per ongeluk een e-mail als spam markeert of als je een opruimactie uitvoert en per ongeluk belangrijke e-mails verwijdert.

Controleer je prullenbak en spammap en kijk of je de verdwenen e-mails daar kunt vinden. Als je ze vindt, kun je ze eenvoudig terugzetten naar je inbox of archief. Zorg er ook voor dat je de e-mails markeert als “geen spam” om te voorkomen dat ze in de toekomst in de spammap terechtkomen.

Neem contact op met de klantenservice

Als je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen en nog steeds problemen hebt met verdwijnende e-mails na archivering, is het misschien tijd om contact op te nemen met de klantenservice van je e-mailprovider. Zij kunnen je helpen bij het identificeren en oplossen van het probleem.

Voordat je contact opneemt met de klantenservice, zorg ervoor dat je alle relevante informatie bij de hand hebt, zoals het type e-mailaccount dat je gebruikt, de specifieke stappen die je hebt genomen en eventuele foutmeldingen die je hebt ontvangen. Dit zal hen helpen om het probleem sneller en efficiënter op te lossen.


Met deze stappen zou je in staat moeten zijn om problemen met verdwijnende e-mails na archivering op te lossen. Onthoud dat het belangrijk is om regelmatig een back-up te maken van je e-mails en belangrijke correspondentie op te slaan op een veilige locatie buiten je e-mailaccount.

Als je nog steeds problemen ondervindt of meer hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team staat klaar om je te assisteren bij het oplossen van al je e-mailproblemen!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven