Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Oplossen van de ‘Briefly Unavailable for Scheduled Maintenance’ fout in WordPress

Heb je wel eens de foutmelding ‘Briefly Unavailable for Scheduled Maintenance’ gezien wanneer je je WordPress-website probeert te openen? Dit is een veelvoorkomend probleem dat optreedt wanneer WordPress een onderhoudsmodus activeert tijdens het updaten van plugins, thema’s of de WordPress-kern.

Deze foutmelding kan frustrerend zijn, vooral als je website tijdelijk niet beschikbaar is voor bezoekers. Gelukkig is het oplossen van de ‘Briefly Unavailable for Scheduled Maintenance’ fout relatief eenvoudig. In dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden bij het oplossen van dit probleem, zodat je website snel weer online is.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Stap 1: Toegang krijgen tot je WordPress-bestanden

Om de ‘Briefly Unavailable for Scheduled Maintenance’ fout op te lossen, moet je toegang krijgen tot de bestanden van je WordPress-website. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van hoe je website is gehost:

  • Als je je website host bij een webhostingprovider, kun je meestal via een bestandsbeheerder in het controlepaneel toegang krijgen tot je bestanden.
  • Als je je website lokaal host met behulp van een server zoals XAMPP, kun je de bestanden vinden in de map waarin je server is geïnstalleerd.

Als je niet zeker weet hoe je toegang kunt krijgen tot je bestanden, kun je het beste contact opnemen met je webhostingprovider voor specifieke instructies.

Stap 2: Verwijder de .maintenance bestand

De ‘Briefly Unavailable for Scheduled Maintenance’ fout wordt veroorzaakt door een bestand genaamd .maintenance dat automatisch wordt gemaakt door WordPress tijdens het updaten. Om het probleem op te lossen, moet je dit bestand verwijderen.

Volg deze stappen om het .maintenance bestand te verwijderen:

  1. Maak verbinding met je WordPress-bestanden via een bestandsbeheerder.
  2. Zoek het .maintenance bestand in de hoofdmap van je WordPress-installatie.
  3. Selecteer het bestand en verwijder het permanent.

Na het verwijderen van het .maintenance bestand zou de ‘Briefly Unavailable for Scheduled Maintenance’ foutmelding moeten verdwijnen en zou je website weer toegankelijk moeten zijn.

Stap 3: Controleren op andere problemen

Als het verwijderen van het .maintenance bestand de foutmelding niet heeft opgelost, zijn er mogelijk andere problemen die de onderhoudsmodus activeren. Hier zijn een paar andere dingen die je kunt controleren:

  • Controleren op geplande updates: Controleer of er geplande updates zijn voor je plugins, thema’s of de WordPress-kern. Installeer deze updates indien beschikbaar en controleer of de foutmelding verdwijnt.
  • Controleer je thema en plugins: Soms kunnen problemen met je thema of plugins de onderhoudsmodus activeren. Schakel tijdelijk je thema uit en deactiveer alle plugins om te zien of dit het probleem oplost. Als de foutmelding verdwijnt, kun je de thema en plugins één voor één inschakelen om te bepalen welke de boosdoener is.
  • Controleer je WordPress-instellingen: Controleer je WordPress-instellingen om er zeker van te zijn dat er geen conflicten zijn die de onderhoudsmodus activeren. Controleer met name de instellingen op het tabblad ‘Algemeen’ en zorg ervoor dat de ‘Onderhoudsmodus inschakelen’ optie niet is aangevinkt.

Door deze stappen te volgen en mogelijke problemen te identificeren, kun je de ‘Briefly Unavailable for Scheduled Maintenance’ fout in WordPress oplossen en je website weer online krijgen.

Conclusie

De ‘Briefly Unavailable for Scheduled Maintenance’ fout kan frustrerend zijn, maar gelukkig is het oplossen ervan meestal eenvoudig. Door het .maintenance bestand te verwijderen en mogelijke problemen te controleren, kun je snel weer toegang krijgen tot je website.

Als je nog steeds problemen ondervindt of hulp nodig hebt bij het oplossen van de ‘Briefly Unavailable for Scheduled Maintenance’ fout, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team staat klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven