Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Hoe om te gaan met e-mailverlies na een update

Updates zijn een essentieel onderdeel van het behoud van de beveiliging en functionaliteit van onze digitale apparaten. Of het nu gaat om een smartphone, computer of tablet, updates zijn bedoeld om bugs op te lossen en nieuwe functies toe te voegen. Hoewel updates vaak positieve veranderingen met zich meebrengen, kunnen ze soms ook onverwachte problemen veroorzaken. Een van de meest frustrerende problemen die gebruikers kunnen tegenkomen na een update is het verlies van e-mails. In dit artikel zullen we bespreken hoe je kunt omgaan met e-mailverlies na een update en hoe je je e-mails kunt herstellen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Een back-up maken van je e-mails

Voordat we ingaan op het herstellen van verloren e-mails, is het belangrijk om te benadrukken dat het maken van regelmatige back-ups van je e-mails een cruciale stap is om dit probleem te voorkomen. Door een back-up te maken van je e-mails voordat je een update uitvoert, kun je ervoor zorgen dat je altijd een kopie hebt van je belangrijke berichten. Er zijn verschillende manieren om een back-up te maken van je e-mails, afhankelijk van het e-mailplatform dat je gebruikt.

Back-up maken van Gmail

Als je Gmail gebruikt, kun je eenvoudig een back-up maken van je e-mails door gebruik te maken van de ingebouwde exportfunctie. Volg deze stappen om een back-up te maken:

 1. Log in op je Gmail-account
 2. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek en selecteer ‘Instellingen’
 3. Navigeer naar het tabblad ‘Accounts en import’
 4. Klik op ‘Gegevens importeren en exporteren’
 5. Selecteer ‘Exporteren vanuit een andere account’
 6. Volg de instructies om een back-upbestand te maken

Back-up maken van Outlook

Voor Outlook-gebruikers is het maken van een back-up van e-mails iets ingewikkelder, maar nog steeds mogelijk. Hier zijn de stappen om een back-up te maken van je Outlook-e-mails:

 1. Open Outlook en ga naar ‘Bestand’ in de menubalk
 2. Selecteer ‘Openen en exporteren’
 3. Kies ‘Importeren/exporteren’
 4. Selecteer ‘Bestand exporteren’
 5. Kies ‘Naar bestand exporteren’
 6. Selecteer ‘Outlook-gegevensbestand (.pst)’
 7. Selecteer de mappen die je wilt exporteren
 8. Kies een locatie om het .pst-bestand op te slaan

Het herstellen van verloren e-mails

Als je al een update hebt uitgevoerd en je e-mails zijn verdwenen, zijn er nog steeds enkele stappen die je kunt nemen om ze te herstellen. Het is belangrijk om te onthouden dat het herstellen van verloren e-mails niet altijd mogelijk is, maar het is de moeite waard om het te proberen voordat je de hoop opgeeft.

Controleer de prullenbak en archiefmappen

De eerste stap bij het herstellen van verloren e-mails is om de prullenbak en archiefmappen van je e-mailaccount te controleren. Soms worden e-mails per ongeluk verwijderd of verplaatst naar deze mappen tijdens een update. Als je je e-mails daar vindt, kun je ze eenvoudig herstellen door ze terug te slepen naar de juiste map.

Neem contact op met de klantenservice

Als je je e-mails niet kunt vinden in de prullenbak of archiefmappen, is het raadzaam om contact op te nemen met de klantenservice van je e-mailprovider. Zij kunnen mogelijk technische ondersteuning bieden en je helpen bij het herstellen van je verloren e-mails. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie verstrekt, zoals het tijdstip van de update en eventuele foutmeldingen die je hebt ontvangen.

Gebruik herstelsoftware

Als alle andere opties falen, kun je overwegen om herstelsoftware te gebruiken om je verloren e-mails terug te halen. Er zijn verschillende softwareprogramma’s beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor het herstellen van verloren gegevens, waaronder e-mails. Deze programma’s scannen je apparaat op zoek naar verwijderde bestanden en proberen ze te herstellen. Houd er rekening mee dat het gebruik van herstelsoftware geen garantie biedt dat al je e-mails kunnen worden hersteld, maar het is het proberen waard als je belangrijke berichten wilt terughalen.


Het verlies van e-mails na een update kan erg frustrerend zijn, maar er zijn stappen die je kunt nemen om dit probleem te voorkomen en te herstellen. Door regelmatig back-ups te maken van je e-mails en voorzichtig te zijn bij het uitvoeren van updates, kun je de kans op verlies van e-mails minimaliseren. Als je toch e-mails verliest, controleer dan eerst de prullenbak en archiefmappen, neem contact op met de klantenservice van je e-mailprovider en overweeg het gebruik van herstelsoftware. Met geduld en doorzettingsvermogen kun je mogelijk je verloren e-mails herstellen en weer toegang krijgen tot belangrijke informatie.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven