Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Hoe om te gaan met de “OneDrive is gestopt met werken” fout

Heb je ooit de frustratie ervaren van het werken aan een belangrijk document, alleen om te ontdekken dat OneDrive plotseling is gestopt met werken? Dit kan een zeer vervelende situatie zijn, vooral als je afhankelijk bent van OneDrive voor het opslaan en delen van je bestanden. Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt nemen om deze fout op te lossen en je productiviteit te herstellen. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je kunt omgaan met de “OneDrive is gestopt met werken” fout en je bestanden veilig kunt herstellen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wat veroorzaakt de “OneDrive is gestopt met werken” fout?

Voordat we ingaan op de oplossingen, is het belangrijk om te begrijpen wat deze fout veroorzaakt. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor de “OneDrive is gestopt met werken” fout, waaronder:

 • Een probleem met de internetverbinding
 • Een conflict met andere software op je computer
 • Beschadigde of ontbrekende systeembestanden
 • Een verouderde versie van OneDrive

Het identificeren van de specifieke oorzaak van de fout kan je helpen bij het vinden van de juiste oplossing. Laten we nu eens kijken naar enkele stappen die je kunt nemen om de “OneDrive is gestopt met werken” fout op te lossen.

Oplossing 1: Controleer je internetverbinding

Een veelvoorkomende oorzaak van de “OneDrive is gestopt met werken” fout is een probleem met je internetverbinding. Controleer of je een stabiele en werkende internetverbinding hebt. Je kunt dit doen door andere websites te openen of een snelheidstest uit te voeren. Als je merkt dat je internetverbinding traag of onstabiel is, neem dan contact op met je internetprovider om het probleem op te lossen.

Oplossing 2: Controleer op conflicten met andere software

Soms kan de “OneDrive is gestopt met werken” fout worden veroorzaakt door conflicten met andere software op je computer. Controleer of je recentelijk nieuwe software hebt geïnstalleerd die mogelijk interfereert met OneDrive. Probeer de software tijdelijk uit te schakelen of te verwijderen en controleer of het probleem zich blijft voordoen. Als het probleem verdwijnt na het uitschakelen of verwijderen van de software, kun je ervan uitgaan dat dit de oorzaak was en kun je overwegen om een alternatieve oplossing te zoeken of contact op te nemen met de softwareleverancier.

Oplossing 3: Controleer en herstel systeembestanden

Beschadigde of ontbrekende systeembestanden kunnen ook leiden tot de “OneDrive is gestopt met werken” fout. Gelukkig bevat Windows een ingebouwd hulpprogramma genaamd “System File Checker” waarmee je systeembestanden kunt controleren en herstellen. Volg deze stappen om het hulpprogramma uit te voeren:

 1. Open een opdrachtpromptvenster als beheerder. Dit kun je doen door met de rechtermuisknop op de Startknop te klikken en “Opdrachtprompt (Admin)” te selecteren.
 2. Typ “sfc /scannow” en druk op Enter. Het systeem zal nu je systeembestanden controleren en eventuele problemen automatisch proberen op te lossen.
 3. Wacht tot het proces is voltooid en start je computer opnieuw op.

Na het herstarten van je computer, controleer of de “OneDrive is gestopt met werken” fout is opgelost. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de volgende oplossing.

Oplossing 4: Werk OneDrive bij naar de nieuwste versie

Een verouderde versie van OneDrive kan ook problemen veroorzaken, waaronder de “OneDrive is gestopt met werken” fout. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van OneDrive hebt geïnstalleerd. Je kunt dit doen door de volgende stappen te volgen:

 1. Open de Microsoft Store op je computer.
 2. Zoek naar “OneDrive” en selecteer de app in de zoekresultaten.
 3. Als er een update beschikbaar is, zie je een “Update” knop. Klik op deze knop om OneDrive bij te werken naar de nieuwste versie.
 4. Wacht tot de update is voltooid en start je computer opnieuw op.

Na het bijwerken van OneDrive, controleer of de fout is opgelost. Als het probleem aanhoudt, zijn er mogelijk andere factoren die bijdragen aan de fout en is het raadzaam om contact op te nemen met de technische ondersteuning van Microsoft.


Met deze stappen zou je in staat moeten zijn om de “OneDrive is gestopt met werken” fout op te lossen en je bestanden veilig te herstellen. Onthoud dat het altijd belangrijk is om regelmatig een back-up te maken van je bestanden, zodat je ze kunt herstellen in geval van een dergelijke fout. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om dit probleem op te lossen en je productiviteit te herstellen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Disclaimer: De informatie in dit artikel is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. Het opvolgen van de hierin verstrekte instructies is geheel op eigen risico.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven