Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Hoe je Synology NAS sneller kunt maken: praktische tips

Als trotse eigenaar van een Synology NAS, wil je natuurlijk het maximale halen uit dit handige apparaat. Een van de belangrijkste aspecten voor veel gebruikers is de snelheid van de NAS. Gelukkig zijn er verschillende praktische tips en trucs die je kunt toepassen om je Synology NAS sneller te maken. In dit artikel zullen we enkele van deze tips bespreken, zodat je optimaal kunt profiteren van de prestaties van je NAS.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

1. Gebruik SSD’s voor caching

Een van de meest effectieve manieren om de snelheid van je Synology NAS te verbeteren, is door het gebruik van SSD’s voor caching. Door een SSD als cache te gebruiken, kunnen veelgebruikte gegevens sneller worden gelezen en geschreven, waardoor de algehele prestaties van je NAS aanzienlijk worden verbeterd. Zorg ervoor dat je de juiste SSD kiest die compatibel is met je Synology NAS-model en volg de instructies van Synology om de caching-functionaliteit in te stellen.

2. Optimaliseer je netwerkinstellingen

De snelheid van je Synology NAS kan ook worden beïnvloed door je netwerkinstellingen. Zorg ervoor dat je NAS is verbonden met een snelle en betrouwbare netwerkverbinding. Indien mogelijk, gebruik een bekabelde verbinding in plaats van draadloos om de snelheid te verhogen. Controleer ook of je router en switch geschikt zijn voor de snelheden die je NAS kan leveren.

3. Verwijder onnodige apps en gegevens

Een andere manier om je Synology NAS sneller te maken, is door onnodige apps en gegevens te verwijderen. Apps die je niet gebruikt, kunnen onnodige systeembronnen in beslag nemen en de prestaties van je NAS verminderen. Maak regelmatig een back-up van je gegevens en verwijder bestanden die je niet langer nodig hebt om ruimte vrij te maken en de snelheid te verbeteren.

4. Controleer en optimaliseer de instellingen van je NAS

Het is belangrijk om regelmatig de instellingen van je Synology NAS te controleren en te optimaliseren. Zorg ervoor dat je de nieuwste firmware hebt geïnstalleerd en dat je de aanbevolen instellingen volgt voor maximale prestaties. Controleer ook of er updates beschikbaar zijn voor de apps die je gebruikt en installeer deze indien nodig.

5. Voer regelmatig onderhoud uit

Om de optimale prestaties van je Synology NAS te behouden, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Dit omvat het controleren van de gezondheid van je harde schijven, het uitvoeren van schijfcontroles en het opruimen van tijdelijke bestanden. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat je NAS soepel blijft werken en de snelheid behoudt.


Door deze praktische tips toe te passen, kun je de snelheid van je Synology NAS aanzienlijk verbeteren en optimaal profiteren van de functionaliteiten die het te bieden heeft. Vergeet niet om regelmatig te controleren of je NAS nog steeds optimaal presteert en pas indien nodig de instellingen aan. Met een beetje aandacht en zorg kun je ervoor zorgen dat je Synology NAS altijd op volle snelheid draait.

Heb je nog meer vragen over het optimaliseren van je Synology NAS of heb je hulp nodig bij het implementeren van deze tips? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team staat klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven