Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Hoe je je Synology NAS beveiligt tegen malware


Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Een Synology NAS is een handig apparaat om al je bestanden op te slaan en te delen, maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je NAS goed beveiligd is tegen malware. In dit artikel laten we je zien hoe je je Synology NAS kunt beschermen tegen kwaadaardige software en hoe je je gegevens veilig kunt houden.

Waarom is het belangrijk om je Synology NAS te beveiligen?

Je Synology NAS bevat mogelijk gevoelige informatie, zoals persoonlijke bestanden, foto’s, video’s en zelfs zakelijke documenten. Als je NAS geïnfecteerd raakt met malware, kan dit leiden tot verlies van gegevens, diefstal van persoonlijke informatie en zelfs financiële schade. Het is dus van essentieel belang om ervoor te zorgen dat je NAS goed beveiligd is.

Hoe je je Synology NAS beveiligt tegen malware

Om je Synology NAS te beschermen tegen malware, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen:

1. Houd je NAS up-to-date

Het is belangrijk om regelmatig de firmware van je Synology NAS bij te werken. Fabrikanten brengen regelmatig updates uit om beveiligingslekken te dichten en nieuwe beveiligingsfuncties toe te voegen. Controleer regelmatig of er nieuwe updates beschikbaar zijn en installeer deze zo snel mogelijk.

2. Gebruik sterke wachtwoorden

Een zwak wachtwoord maakt het voor hackers gemakkelijker om toegang te krijgen tot je NAS. Zorg ervoor dat je sterke, unieke wachtwoorden gebruikt die moeilijk te raden zijn. Gebruik een combinatie van letters (zowel hoofd- als kleine letters), cijfers en speciale tekens. Vermijd het gebruik van voor de hand liggende wachtwoorden zoals ‘123456’ of ‘password’.

3. Schakel tweestapsverificatie in

Tweestapsverificatie voegt een extra beveiligingslaag toe aan je Synology NAS. Hierbij wordt een extra verificatiestap vereist, zoals het invoeren van een unieke code die naar je mobiele apparaat wordt gestuurd. Door tweestapsverificatie in te schakelen, maak je het voor hackers veel moeilijker om toegang te krijgen tot je NAS, zelfs als ze je wachtwoord hebben.

4. Beperk externe toegang

Als je je Synology NAS vanaf externe locaties wilt benaderen, beperk dan de toegang tot alleen vertrouwde IP-adressen. Hierdoor voorkom je dat ongeautoriseerde gebruikers toegang krijgen tot je NAS. Je kunt deze instellingen configureren in het controlepaneel van je Synology NAS.

5. Gebruik een firewall

Een firewall beschermt je Synology NAS tegen ongeautoriseerde toegang vanaf het internet. Zorg ervoor dat je een firewall inschakelt en configureert op je NAS. Dit voorkomt dat kwaadwillenden toegang krijgen tot je bestanden en gegevens.

6. Installeer een antivirusprogramma

Om je Synology NAS te beschermen tegen malware, is het raadzaam om een antivirusprogramma te installeren. Synology biedt verschillende antiviruspakketten aan die speciaal zijn ontworpen voor hun NAS-apparaten. Deze programma’s scannen je bestanden en detecteren en verwijderen eventuele malware.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als mijn Synology NAS geïnfecteerd is met malware?

Als je vermoedt dat je Synology NAS geïnfecteerd is met malware, moet je onmiddellijk actie ondernemen. Schakel je NAS uit en neem contact op met een professionele IT-dienstverlener om je te helpen bij het verwijderen van de malware en het herstellen van je bestanden.

Kan ik mijn Synology NAS automatisch laten scannen op malware?

Ja, je kunt je Synology NAS zo instellen dat deze automatisch wordt gescand op malware. Dit kan worden gedaan met behulp van een antivirusprogramma dat speciaal is ontworpen voor Synology NAS-apparaten. Configureer de scaninstellingen volgens je voorkeuren en stel een regelmatig scanschema in.

Wat moet ik doen als ik verdachte activiteiten op mijn Synology NAS opmerk?

Als je verdachte activiteiten opmerkt op je Synology NAS, zoals ongebruikelijke bestandsoverdrachten of onbekende gebruikersaccounts, moet je onmiddellijk actie ondernemen. Verander je wachtwoorden, schakel tweestapsverificatie in en neem contact op met een IT-professional om je te helpen bij het onderzoeken en oplossen van het probleem.


Als je de bovenstaande stappen volgt, kun je je Synology NAS effectief beschermen tegen malware. Zorg ervoor dat je altijd de nieuwste updates installeert, sterke wachtwoorden gebruikt en beveiligingsfuncties zoals tweestapsverificatie inschakelt. Blijf ook alert op verdachte activiteiten en neem indien nodig contact op met een professional.

Heb je nog vragen over het beveiligen van je Synology NAS? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Dit artikel is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet worden beschouwd als professioneel advies.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven