Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Hoe de ‘Upload: Failed to Write File to Disk’ fout in WordPress op te lossen

Heb je ooit geprobeerd om een bestand naar je WordPress-website te uploaden en kreeg je de frustrerende foutmelding ‘Upload: Failed to Write File to Disk’? Het kan erg vervelend zijn als je geen bestanden kunt uploaden naar je website, vooral als je afhankelijk bent van het regelmatig toevoegen van nieuwe inhoud. Gelukkig zijn er verschillende mogelijke oplossingen voor deze fout en in dit artikel zullen we ze in detail bespreken.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wat veroorzaakt de ‘Upload: Failed to Write File to Disk’ fout?

Voordat we naar de oplossingen gaan, is het belangrijk om te begrijpen wat deze fout veroorzaakt. De ‘Upload: Failed to Write File to Disk’ fout treedt meestal op wanneer WordPress geen toestemming heeft om bestanden naar de server te schrijven. Dit kan te maken hebben met de bestandsrechten, de serverconfiguratie of andere technische problemen.

Oplossing 1: Controleer de maprechten

Een veelvoorkomende oorzaak van de ‘Upload: Failed to Write File to Disk’ fout is onjuiste maprechten. Om bestanden te kunnen uploaden, moet de map waarin ze worden opgeslagen de juiste schrijfrechten hebben. Je kunt de maprechten controleren en wijzigen via een FTP-client of het bestandsbeheer van je hostingprovider.

Om de maprechten te wijzigen, zoek je de map waarin WordPress je uploads opslaat. Meestal is dit de ‘wp-content/uploads’ map. Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer ‘Bestandsrechten’ of ‘Permissions’ in het menu. Zorg ervoor dat de map de juiste schrijfrechten heeft, meestal 755 of 777.

Oplossing 2: Controleer de serverconfiguratie

Soms kan de ‘Upload: Failed to Write File to Disk’ fout worden veroorzaakt door problemen met de serverconfiguratie. Het kan zijn dat de server niet voldoende schijfruimte heeft of dat er beperkingen zijn ingesteld voor het uploaden van bestanden.

Om dit probleem op te lossen, kun je contact opnemen met je hostingprovider en vragen of er beperkingen zijn voor het uploaden van bestanden. Ze kunnen je ook helpen bij het vergroten van de schijfruimte of het aanpassen van de serverconfiguratie om het probleem op te lossen.

Oplossing 3: Controleer de bestandsgrootte

Soms kan de ‘Upload: Failed to Write File to Disk’ fout optreden als het bestand dat je probeert te uploaden te groot is. Standaard heeft WordPress een maximale bestandsgrootte ingesteld voor uploads. Als je bestand groter is dan deze limiet, zal de upload mislukken.

Je kunt de maximale bestandsgrootte wijzigen door een aanpassing te maken in het bestand ‘php.ini’ op je server. Zoek naar de regel ‘upload_max_filesize’ en pas de waarde aan naar de gewenste grootte. Als je niet bekend bent met het bewerken van serverbestanden, kun je het beste contact opnemen met je hostingprovider voor hulp.


Met deze oplossingen zou je in staat moeten zijn om de ‘Upload: Failed to Write File to Disk’ fout in WordPress op te lossen. Het is belangrijk om te onthouden dat elke website en server anders is, dus het kan zijn dat je een andere oplossing nodig hebt dan degene die hier worden genoemd. Als je nog steeds problemen ondervindt, aarzel dan niet om contact op te nemen met een professional voor verdere assistentie.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven