Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

# Hoe de ‘404 Page Not Found’ fout in WordPress aan te pakken

Het kan frustrerend zijn wanneer je op een website belandt en in plaats van de gewenste pagina een ‘404 Page Not Found’ foutmelding krijgt. Deze fout treedt op wanneer de server de opgevraagde pagina niet kan vinden. Gelukkig is het mogelijk om deze fout in WordPress aan te pakken en ervoor te zorgen dat bezoekers niet verdwalen op je website. In dit artikel bespreken we enkele stappen die je kunt nemen om de ‘404 Page Not Found’ fout in WordPress op te lossen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

## De oorzaken van de ‘404 Page Not Found’ fout

Voordat we ingaan op de oplossingen, is het belangrijk om de mogelijke oorzaken van de ‘404 Page Not Found’ fout te begrijpen. Deze fout kan optreden om verschillende redenen, zoals een verbroken link, een typefout in de URL of een probleem met de serverconfiguratie. Het is essentieel om de bron van het probleem te identificeren voordat je het kunt oplossen.

## Controleren op verbroken links

Een van de meest voorkomende redenen voor de ‘404 Page Not Found’ fout is een verbroken link. Dit gebeurt wanneer een pagina is verwijderd of verplaatst zonder dat de link is bijgewerkt. Om dit probleem op te lossen, kun je gebruikmaken van een plugin zoals ‘Broken Link Checker’ om alle verbroken links op je website op te sporen en te corrigeren.

## Het instellen van een aangepaste 404-pagina

Een effectieve manier om de ‘404 Page Not Found’ fout aan te pakken, is door een aangepaste 404-pagina in te stellen. Op deze pagina kun je bezoekers informeren dat de opgevraagde pagina niet gevonden is en suggesties geven voor andere relevante content op je website. Door een aantrekkelijke en behulpzame 404-pagina te creëren, kun je de gebruikerservaring verbeteren en voorkomen dat bezoekers je website verlaten.

## Redirects instellen

Als je een pagina hebt verwijderd of verplaatst, is het belangrijk om een redirect in te stellen om bezoekers naar de juiste pagina te leiden. Met behulp van een redirect kun je ervoor zorgen dat bezoekers die een verouderde link volgen, automatisch worden doorgestuurd naar de nieuwe locatie van de pagina. Dit helpt niet alleen om de ‘404 Page Not Found’ fout te voorkomen, maar zorgt er ook voor dat bezoekers de gewenste content kunnen vinden.

## Het belang van regelmatig onderhoud

Om de ‘404 Page Not Found’ fout in WordPress effectief aan te pakken, is het essentieel om regelmatig onderhoud aan je website uit te voeren. Door verbroken links te controleren, aangepaste 404-pagina’s in te stellen en redirects te beheren, kun je de gebruikerservaring verbeteren en ervoor zorgen dat bezoekers probleemloos door je website kunnen navigeren.

## Conclusie

Het is vervelend voor zowel bezoekers als website-eigenaren wanneer de ‘404 Page Not Found’ fout optreedt. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om deze fout in WordPress aan te pakken en te voorkomen. Door verbroken links op te sporen, aangepaste 404-pagina’s in te stellen, redirects te beheren en regelmatig onderhoud aan je website uit te voeren, kun je de gebruikerservaring verbeteren en ervoor zorgen dat bezoekers gemakkelijk de gewenste content kunnen vinden.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven