Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Het verhelpen van vastgelopen games in Steam

Heb je wel eens meegemaakt dat je een spannende game aan het spelen bent op Steam en plotseling vastloopt? Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als je net op het punt stond om een belangrijk level te halen of een epische strijd aan te gaan. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om vastgelopen games in Steam op te lossen. In dit artikel zullen we enkele van de meest effectieve oplossingen bespreken.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Controleer de systeemvereisten

Voordat je begint met het oplossen van een vastgelopen game, is het belangrijk om te controleren of je systeem voldoet aan de minimale systeemvereisten van de game. Als je systeem niet krachtig genoeg is, kan dit leiden tot prestatieproblemen en vastlopers. Controleer de aanbevolen specificaties op de Steam-pagina van de game en vergelijk deze met de specificaties van je computer. Als je computer niet aan de vereisten voldoet, overweeg dan om je hardware te upgraden.

Controleer de gamebestanden

Een veelvoorkomende oorzaak van vastgelopen games in Steam is beschadigde gamebestanden. Gelukkig heeft Steam een ingebouwde functie om de integriteit van de gamebestanden te controleren en eventuele problemen op te lossen. Volg deze stappen om de gamebestanden te controleren:

  1. Open de Steam-client en ga naar je bibliotheek.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de game waarin je problemen ondervindt en selecteer “Eigenschappen”.
  3. Navigeer naar het tabblad “Lokale bestanden” en klik op “Integriteit van gamebestanden controleren”.
  4. Steam zal nu de gamebestanden controleren en eventuele ontbrekende of beschadigde bestanden herstellen.

Na het voltooien van deze stappen, start de game opnieuw en controleer of het probleem is verholpen. Als de game nog steeds vastloopt, ga dan door naar de volgende oplossing.

Update je grafische stuurprogramma’s

Oude of beschadigde grafische stuurprogramma’s kunnen ook leiden tot vastgelopen games. Het is belangrijk om regelmatig je grafische stuurprogramma’s bij te werken om ervoor te zorgen dat je de nieuwste prestatieverbeteringen en bugfixes hebt. Volg deze stappen om je grafische stuurprogramma’s bij te werken:

  1. Identificeer het merk en model van je grafische kaart. Dit kun je doen door naar het configuratiescherm van je computer te gaan en te zoeken naar “Apparaatbeheer”.
  2. Open de website van de fabrikant van je grafische kaart, zoals NVIDIA of AMD.
  3. Zoek naar de nieuwste stuurprogramma’s voor jouw specifieke grafische kaartmodel en download ze.
  4. Voer het gedownloade bestand uit en volg de instructies om het stuurprogramma bij te werken.

Nadat je de grafische stuurprogramma’s hebt bijgewerkt, start je de computer opnieuw op en probeer je de game opnieuw te spelen. Hopelijk zijn de vastlopers nu opgelost.

Verlaag de grafische instellingen

Als je systeem aan de minimale systeemvereisten voldoet, maar de game nog steeds vastloopt, kun je proberen om de grafische instellingen te verlagen. Door de grafische instellingen te verlagen, verlicht je de belasting op je systeem en kan de game soepeler draaien. Open de instellingen van de game en zoek naar opties zoals “Grafische instellingen”, “Kwaliteit” of “Resolutie”. Verlaag deze instellingen naar een lager niveau en probeer de game opnieuw te spelen.

Het verhelpen van vastgelopen games in Steam kan soms wat tijd en moeite kosten, maar met de juiste stappen kun je weer probleemloos genieten van je favoriete games. Volg de bovenstaande oplossingen en hopelijk ben je snel weer aan het gamen zonder vastlopers!


Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven