Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Het oplossen van problemen met e-mailbezorging door DNS-instellingen

Heb je problemen met het bezorgen van e-mails? Dit kan vaak worden veroorzaakt door problemen met de DNS-instellingen van je domein. In dit artikel zullen we bespreken hoe je deze problemen kunt oplossen en ervoor kunt zorgen dat je e-mails succesvol worden afgeleverd.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wat is DNS?

DNS staat voor Domain Name System en is een systeem dat domeinnamen vertaalt naar IP-adressen. Wanneer je een e-mail verstuurt, controleert de ontvangende mailserver de DNS-instellingen van het domein van de afzender om te verifiëren of de e-mail legitiem is. Als er problemen zijn met de DNS-instellingen, kan dit leiden tot problemen met de bezorging van e-mails.

Problemen met DNS-instellingen en e-mailbezorging

Er zijn verschillende problemen met DNS-instellingen die van invloed kunnen zijn op de bezorging van e-mails. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen:

  • Ontbrekende of onjuiste MX-records: MX-records (Mail Exchange-records) geven aan welke mailserver verantwoordelijk is voor het ontvangen van e-mails voor een bepaald domein. Als deze records ontbreken of onjuist zijn geconfigureerd, kan dit leiden tot problemen met de bezorging van e-mails.
  • Ongeldige SPF-records: SPF (Sender Policy Framework)-records geven aan welke mailserver(s) gemachtigd zijn om e-mails te verzenden namens een bepaald domein. Als de SPF-records niet correct zijn geconfigureerd, kunnen e-mails als spam worden gemarkeerd of volledig worden geweigerd.
  • Ontbrekende of onjuiste DKIM-records: DKIM (DomainKeys Identified Mail)-records worden gebruikt om de authenticiteit van e-mails te verifiëren. Als deze records ontbreken of onjuist zijn geconfigureerd, kan dit leiden tot problemen met de bezorging van e-mails.

Het oplossen van problemen met DNS-instellingen

Om problemen met DNS-instellingen op te lossen en ervoor te zorgen dat je e-mails succesvol worden afgeleverd, volg je deze stappen:

  1. Controleer de MX-records: Controleer of de MX-records correct zijn geconfigureerd voor je domein. Dit kun je doen door een DNS-lookup-tool te gebruiken of contact op te nemen met je domeinhostingprovider.
  2. Controleer de SPF-records: Controleer of de SPF-records correct zijn geconfigureerd voor je domein. Dit kun je doen door een SPF-record checker te gebruiken of contact op te nemen met je domeinhostingprovider.
  3. Controleer de DKIM-records: Controleer of de DKIM-records correct zijn geconfigureerd voor je domein. Dit kun je doen door een DKIM-record checker te gebruiken of contact op te nemen met je domeinhostingprovider.

Als je problemen hebt met het configureren van de DNS-instellingen, kun je het beste contact opnemen met je domeinhostingprovider voor ondersteuning. Zij kunnen je begeleiden bij het correct configureren van de DNS-instellingen en ervoor zorgen dat je e-mails succesvol worden afgeleverd.


Concluderend is het oplossen van problemen met e-mailbezorging door DNS-instellingen essentieel om ervoor te zorgen dat je e-mails succesvol worden afgeleverd. Door de MX-, SPF- en DKIM-records van je domein correct te configureren, kun je de bezorging van e-mails optimaliseren. Als je hulp nodig hebt bij het oplossen van deze problemen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven