Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Het herstellen van verwijderde e-mails in Microsoft Outlook

Microsoft Outlook is een van de meest gebruikte e-mailclients ter wereld. Het biedt talloze handige functies, waaronder de mogelijkheid om e-mails te verwijderen. Soms kan het echter gebeuren dat je per ongeluk een belangrijke e-mail verwijdert en deze later nodig hebt. Gelukkig is er een manier om verwijderde e-mails in Microsoft Outlook te herstellen. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je dit kunt doen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Stap 1: Controleren van de map Verwijderde items

De eerste stap bij het herstellen van verwijderde e-mails in Microsoft Outlook is het controleren van de map Verwijderde items. Wanneer je een e-mail verwijdert, wordt deze standaard naar deze map verplaatst. Om de map Verwijderde items te openen, volg je de onderstaande stappen:

  1. Open Microsoft Outlook op je computer.
  2. Klik op de maplijst aan de linkerkant van het scherm.
  3. Zoek naar de map Verwijderde items en klik erop om deze te openen.

Als je de verwijderde e-mail in de map Verwijderde items vindt, kun je deze eenvoudig herstellen door er met de rechtermuisknop op te klikken en ‘Verplaatsen naar’ te selecteren. Kies vervolgens de gewenste map waarin je de e-mail wilt herstellen.

Stap 2: Zoeken in de map Verwijderde items

Als je de verwijderde e-mail niet in de map Verwijderde items kunt vinden, kun je proberen deze te zoeken. Microsoft Outlook biedt een krachtige zoekfunctie waarmee je e-mails kunt vinden op basis van verschillende criteria, zoals de afzender, het onderwerp of trefwoorden in de inhoud. Volg deze stappen om een zoekopdracht uit te voeren:

  1. Klik op het zoekvak bovenaan het scherm.
  2. Typ de zoektermen waarmee je de verwijderde e-mail wilt vinden.
  3. Klik op Enter om de zoekopdracht uit te voeren.

Als de verwijderde e-mail in de zoekresultaten wordt weergegeven, kun je er met de rechtermuisknop op klikken en ‘Verplaatsen naar’ selecteren om deze naar de gewenste map te verplaatsen.

Stap 3: Gebruik van de functie Herstellen vanuit server

Als je de verwijderde e-mail niet kunt vinden in de map Verwijderde items of via een zoekopdracht, kun je proberen deze te herstellen vanuit de server. Microsoft Outlook heeft een functie genaamd ‘Herstellen vanuit server’ waarmee je verwijderde e-mails kunt terughalen, zelfs als ze niet meer in de lokale mappen staan. Volg deze stappen om deze functie te gebruiken:

  1. Klik op het tabblad ‘Bestand’ in de menubalk van Microsoft Outlook.
  2. Klik op ‘Informatie’ in het linkerdeelvenster.
  3. Klik op ‘Herstellen vanuit server’.
  4. Volg de instructies op het scherm om de verwijderde e-mails te herstellen.

Houd er rekening mee dat de functie ‘Herstellen vanuit server’ mogelijk niet beschikbaar is als je geen verbinding hebt met de e-mailserver of als de server deze functie niet ondersteunt.

Stap 4: Gebruik van externe herstelprogramma’s

Als geen van de bovenstaande methoden werkt, kun je overwegen om externe herstelprogramma’s te gebruiken. Er zijn verschillende softwaretools beschikbaar die specifiek zijn ontworpen voor het herstellen van verwijderde e-mails in Microsoft Outlook. Deze programma’s kunnen diep in de Outlook-database graven en zelfs e-mails herstellen die al lang geleden zijn verwijderd. Voordat je echter een extern herstelprogramma gebruikt, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat je een betrouwbare en gerenommeerde tool gebruikt.


Met deze stappen kun je verwijderde e-mails in Microsoft Outlook herstellen. Het is altijd een goed idee om regelmatig een back-up te maken van je e-mails om het risico op gegevensverlies te minimaliseren. Als je nog steeds problemen ondervindt bij het herstellen van verwijderde e-mails, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team van experts staat klaar om je te helpen!

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

“Het herstellen van verwijderde e-mails in Microsoft Outlook is een belangrijke vaardigheid die elke Outlook-gebruiker zou moeten kennen. Met de juiste stappen en tools kun je verloren e-mails snel en gemakkelijk herstellen.”

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven