Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Het herstellen van fouten bij het installeren van Windows-updates

Windows-updates zijn essentieel voor het goed functioneren en de beveiliging van je computer. Ze brengen nieuwe functies, bugfixes en beveiligingspatches die ervoor zorgen dat je systeem soepel blijft draaien. Het is echter niet ongewoon om af en toe fouten tegen te komen tijdens het installeren van deze updates. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende fouten bespreken die kunnen optreden tijdens het updaten van Windows en hoe je ze kunt herstellen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Foutcode 0x80070002

Een van de meest voorkomende fouten bij het installeren van Windows-updates is foutcode 0x80070002. Deze fout treedt meestal op wanneer Windows de vereiste bestanden niet kan vinden of als er een probleem is met de Windows Update-service. Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt nemen om deze fout op te lossen.

1. Controleer je internetverbinding: Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt voordat je de updates probeert te installeren. Een zwakke of instabiele verbinding kan ervoor zorgen dat de vereiste bestanden niet correct worden gedownload.

2. Voer de Windows Update-probleemoplosser uit: Windows heeft een ingebouwd hulpprogramma genaamd de Windows Update-probleemoplosser dat automatisch problemen met Windows-updates kan detecteren en oplossen. Ga naar het Configuratiescherm, zoek naar “Problemen oplossen” en selecteer “Windows Update-problemen oplossen”. Volg de instructies op het scherm om het hulpprogramma uit te voeren.

3. Verwijder tijdelijke updatebestanden: Soms kunnen tijdelijke updatebestanden corrupt raken en problemen veroorzaken bij het installeren van updates. Om deze bestanden te verwijderen, open je een verhoogde opdrachtprompt (zoek naar “cmd” in het startmenu, klik met de rechtermuisknop op “Opdrachtprompt” en selecteer “Als administrator uitvoeren”) en voer je het volgende commando uit: net stop wuauserv. Typ vervolgens rd /s /q %systemroot%\SoftwareDistribution en druk op Enter. Start ten slotte de Windows Update-service opnieuw door het commando net start wuauserv uit te voeren.

4. Controleer de status van je harde schijf: Een beschadigde harde schijf kan ook problemen veroorzaken bij het installeren van updates. Voer de opdrachtprompt uit als administrator en typ chkdsk C: /f om de status van je harde schijf te controleren en eventuele fouten te herstellen. Start je computer opnieuw op nadat het proces is voltooid.

Foutcode 0x80070003

Een andere veelvoorkomende fout is foutcode 0x80070003. Deze fout treedt meestal op wanneer er een probleem is met de bestanden die nodig zijn voor de update. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om deze fout op te lossen.

1. Voer de Windows Update-probleemoplosser uit: Net als bij foutcode 0x80070002, kan het uitvoeren van de Windows Update-probleemoplosser helpen bij het oplossen van deze fout. Volg de eerder genoemde stappen om het hulpprogramma uit te voeren.

2. Controleer je schijfruimte: Zorg ervoor dat je voldoende vrije schijfruimte hebt op je systeemstation (meestal de C-schijf) voordat je de updates probeert te installeren. Verwijder onnodige bestanden en programma’s om ruimte vrij te maken.

3. Controleer je antivirussoftware: Soms kan antivirussoftware de installatie van Windows-updates blokkeren. Schakel tijdelijk je antivirussoftware uit en probeer de updates opnieuw te installeren. Vergeet niet om je antivirussoftware weer in te schakelen nadat de updates zijn voltooid.

4. Reset de Windows Update-componenten: Als alle bovenstaande stappen niet werken, kun je proberen de Windows Update-componenten handmatig te resetten. Open een verhoogde opdrachtprompt en voer de volgende commando’s één voor één uit:

net stop wuauserv
net stop cryptSvc
net stop bits
net stop msiserver
ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
ren C:\Windows\System32\catroot2 catroot2.old
net start wuauserv
net start cryptSvc
net start bits
net start msiserver

Start je computer opnieuw op en probeer de updates opnieuw te installeren. Hopelijk zou de foutcode 0x80070003 nu moeten verdwijnen.


Met deze stappen kun je enkele veelvoorkomende fouten bij het installeren van Windows-updates oplossen. Het is belangrijk om je systeem up-to-date te houden om de beveiliging en prestaties te waarborgen. Als je echter nog steeds problemen ondervindt bij het updaten van Windows, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team van experts staat klaar om je te assisteren!

Disclaimer: Dit artikel is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden. Het opvolgen van de hierboven genoemde stappen is op eigen risico. Zorg ervoor dat je een back-up maakt van je bestanden voordat je wijzigingen aanbrengt in je systeem.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven