Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Het herstellen van Excel-bestanden met foutmeldingen

Excel is een krachtige tool die veel gebruikt wordt voor het opslaan en analyseren van gegevens. Het kan echter voorkomen dat je te maken krijgt met foutmeldingen bij het openen of bewerken van Excel-bestanden. Deze foutmeldingen kunnen verschillende oorzaken hebben, variërend van beschadigde bestanden tot problemen met de software zelf. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze fouten op te lossen en je Excel-bestanden te herstellen. In dit artikel zullen we enkele van de meest voorkomende foutmeldingen bespreken en laten zien hoe je ze kunt oplossen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Foutmelding: “Het bestand kan niet worden geopend”

Een veelvoorkomende foutmelding die je kunt tegenkomen bij het openen van een Excel-bestand is “Het bestand kan niet worden geopend”. Deze fout kan optreden als het bestand beschadigd is of als er problemen zijn met de bestandsindeling. Om dit probleem op te lossen, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen.

  • Controleer het bestand op beschadigingen: Probeer het bestand te openen op een andere computer of vraag een collega om het bestand te openen. Als het bestand op een andere computer wel geopend kan worden, is de kans groot dat het probleem ligt bij de computer waarop je werkt. In dat geval kun je proberen Excel opnieuw te installeren of de laatste updates te installeren.
  • Gebruik de “Openen en herstellen” functie: Excel heeft een ingebouwde functie genaamd “Openen en herstellen” die kan helpen bij het herstellen van beschadigde bestanden. Om deze functie te gebruiken, open je Excel en ga je naar “Bestand” > “Openen” en selecteer je het beschadigde bestand. Klik vervolgens op de pijl naast de “Openen” knop en kies “Openen en herstellen”. Excel zal proberen het bestand te herstellen en opent het indien mogelijk.

Foutmelding: “Excel heeft onvoldoende geheugen om het bestand te openen”

Een andere veelvoorkomende foutmelding is “Excel heeft onvoldoende geheugen om het bestand te openen”. Deze fout kan optreden als je computer onvoldoende geheugen heeft om het bestand te verwerken. Er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen.

  • Sluit onnodige programma’s: Als je merkt dat je computer traag is of als je meerdere programma’s tegelijkertijd hebt geopend, kan het helpen om onnodige programma’s te sluiten. Hierdoor komt er meer geheugen vrij voor Excel om het bestand te openen.
  • Gebruik de 64-bits versie van Excel: Als je momenteel de 32-bits versie van Excel gebruikt, kun je overwegen om over te stappen naar de 64-bits versie. De 64-bits versie kan meer geheugen gebruiken en kan daardoor beter omgaan met grote Excel-bestanden.
  • Verhoog de virtuele geheugenlimiet: Je kunt ook proberen om de virtuele geheugenlimiet van je computer te verhogen. Dit kan gedaan worden door naar de systeeminstellingen te gaan en de virtuele geheugeninstellingen aan te passen. Raadpleeg de documentatie van je besturingssysteem voor meer informatie over hoe je dit kunt doen.

Foutmelding: “Het bestand is beschadigd en kan niet worden geopend”

Als je de foutmelding “Het bestand is beschadigd en kan niet worden geopend” krijgt, kan dit betekenen dat het Excel-bestand ernstig beschadigd is en niet meer te herstellen is. Er zijn echter enkele stappen die je kunt proberen om het bestand te herstellen.

  • Probeer een oudere versie van het bestand te openen: Als je een back-up hebt van het Excel-bestand of als je een oudere versie hebt opgeslagen, kun je proberen om deze te openen. Het kan zijn dat de oudere versie van het bestand minder beschadigd is en wel geopend kan worden.
  • Gebruik een Excel-reparatietool: Er zijn verschillende Excel-reparatietools beschikbaar die kunnen helpen bij het herstellen van beschadigde bestanden. Deze tools kunnen beschadigde bestanden analyseren en proberen te herstellen. Zorg ervoor dat je een betrouwbare en gerenommeerde reparatietool gebruikt.

Met deze stappen kun je hopelijk de meeste foutmeldingen bij het openen of bewerken van Excel-bestanden oplossen. Het is echter altijd een goed idee om regelmatig back-ups te maken van je Excel-bestanden om eventuele verlies van gegevens te voorkomen. Als je nog steeds problemen ondervindt of als je hulp nodig hebt bij het herstellen van Excel-bestanden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze experts staan klaar om je te assisteren!


Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven