Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Het aanpakken van problemen met het bijwerken van DNS-records

Het bijwerken van DNS-records kan soms een uitdagend proces zijn. Het kan leiden tot problemen en vertragingen, wat frustrerend kan zijn voor website-eigenaren en beheerders. In dit artikel bespreken we enkele veelvoorkomende problemen bij het bijwerken van DNS-records en bieden we oplossingen om deze problemen effectief aan te pakken.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Probleem 1: Vertragingen bij het propageren van DNS-wijzigingen

Een veelvoorkomend probleem bij het bijwerken van DNS-records is de vertraging in het propageren van de wijzigingen. Wanneer je een DNS-record bijwerkt, kan het enige tijd duren voordat de wijzigingen wereldwijd zijn doorgevoerd. Dit kan resulteren in een periode waarin sommige gebruikers de oude DNS-records zien, terwijl anderen de bijgewerkte records zien.

Om dit probleem aan te pakken, is het belangrijk om te begrijpen hoe DNS-propagatie werkt. DNS-records worden opgeslagen in DNS-servers over de hele wereld. Wanneer een gebruiker een website bezoekt, vraagt zijn computer de DNS-server om het IP-adres van de website op te zoeken. Als de DNS-server de bijgewerkte records nog niet heeft ontvangen, zal hij de oude records retourneren.

Om de vertraging in DNS-propagatie te verminderen, kun je enkele stappen ondernemen:

  • Verlaag de TTL (Time-to-Live) van je DNS-records voordat je ze bijwerkt. De TTL geeft aan hoe lang een DNS-record in de cache van andere DNS-servers blijft. Door de TTL te verlagen, zorg je ervoor dat andere DNS-servers sneller de bijgewerkte records ophalen.
  • Controleer regelmatig de status van de DNS-propagatie met behulp van online tools. Deze tools laten zien welke DNS-servers de bijgewerkte records hebben ontvangen en welke nog steeds de oude records retourneren.
  • Informeer je gebruikers en klanten over mogelijke vertragingen bij het bijwerken van DNS-records. Geef duidelijke instructies over hoe ze hun DNS-cache kunnen wissen om de bijgewerkte records te zien.

Probleem 2: Onjuiste DNS-configuratie

Een ander veelvoorkomend probleem bij het bijwerken van DNS-records is een onjuiste DNS-configuratie. Dit kan leiden tot fouten en problemen bij het bereiken van je website of andere online services.

Om dit probleem aan te pakken, moet je ervoor zorgen dat je DNS-configuratie correct is ingesteld. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

  • Controleer of je de juiste DNS-provider gebruikt en of deze betrouwbaar is. Sommige DNS-providers hebben mogelijk problemen met hun infrastructuur, wat kan leiden tot onjuiste configuraties.
  • Controleer of je de juiste DNS-records hebt ingesteld, zoals A-records, CNAME-records en MX-records. Deze records bepalen hoe je domeinnaam wordt vertaald naar een IP-adres en hoe e-mails worden afgeleverd.
  • Controleer of je de juiste nameservers hebt ingesteld voor je domeinnaam. Nameservers zijn verantwoordelijk voor het omzetten van je domeinnaam naar IP-adressen en het doorsturen van verzoeken naar de juiste DNS-servers.
  • Controleer of je DNSSEC (DNS Security Extensions) hebt ingeschakeld. DNSSEC voegt een extra beveiligingslaag toe aan je DNS-records en helpt bij het voorkomen van vervalsing en aanvallen.

Probleem 3: DNS-cache problemen

Een ander probleem dat kan optreden bij het bijwerken van DNS-records zijn DNS-cache problemen. DNS-caches worden gebruikt om DNS-records lokaal op te slaan, waardoor de responstijd van DNS-verzoeken wordt verminderd. Echter, als de cache verouderde records bevat, kan dit leiden tot problemen bij het bereiken van bijgewerkte websites en services.

Om dit probleem aan te pakken, kun je de volgende stappen volgen:

  • Wis de DNS-cache op je computer. Dit kan worden gedaan door het uitvoeren van het commando ‘ipconfig /flushdns’ op Windows of ‘sudo dscacheutil -flushcache’ op macOS.
  • Wis de DNS-cache op je router. Raadpleeg de documentatie van je router voor specifieke instructies.
  • Controleer of je internetprovider een DNS-cache heeft en vraag hen om deze te wissen als dat nodig is.

Het aanpakken van problemen met het bijwerken van DNS-records kan soms ingewikkeld zijn, maar met de juiste kennis en aanpak kun je deze uitdagingen effectief overwinnen. Door de vertragingen in DNS-propagatie te verminderen, de juiste DNS-configuratie in te stellen en DNS-cache problemen aan te pakken, kun je ervoor zorgen dat je website en services correct worden weergegeven voor je gebruikers.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven