Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Foutmelding “Verbinding met de server is mislukt” in Outlook

Outlook is een veelgebruikte e-mailclient die door miljoenen mensen over de hele wereld wordt gebruikt. Het stelt gebruikers in staat om e-mails te verzenden, ontvangen en beheren, evenals hun agenda en contactpersonen te beheren. Helaas kunnen er soms foutmeldingen optreden tijdens het gebruik van Outlook, zoals de foutmelding “Verbinding met de server is mislukt”. Deze foutmelding kan frustrerend zijn, vooral als je dringende e-mails moet verzenden of ontvangen. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Controleer je internetverbinding

De eerste stap bij het oplossen van de foutmelding “Verbinding met de server is mislukt” is het controleren van je internetverbinding. Zorg ervoor dat je verbonden bent met internet en dat je een stabiele verbinding hebt. Als je problemen ondervindt met je internetverbinding, neem dan contact op met je internetprovider voor ondersteuning.

Controleer je serverinstellingen

Als je zeker weet dat je internetverbinding goed werkt, controleer dan je serverinstellingen in Outlook. Het is mogelijk dat er een fout is opgetreden in de instellingen die ervoor zorgt dat de verbinding met de server mislukt. Controleer of de servernaam, poortnummer, gebruikersnaam en wachtwoord correct zijn ingesteld. Je kunt deze informatie meestal vinden in de instellingen van je e-mailaccount of bij je e-mailprovider.

Controleer je firewall en antivirussoftware

Een andere mogelijke oorzaak van de foutmelding “Verbinding met de server is mislukt” is een firewall of antivirussoftware die de verbinding blokkeert. Controleer de instellingen van je firewall en antivirussoftware om ervoor te zorgen dat Outlook toegang heeft tot het internet. Je kunt ook proberen je firewall of antivirussoftware tijdelijk uit te schakelen om te zien of dit het probleem oplost. Vergeet niet om je firewall en antivirussoftware weer in te schakelen nadat je het probleem hebt opgelost.

Controleer je proxy-instellingen

Sommige gebruikers maken gebruik van een proxyserver om verbinding te maken met internet. Als je een proxyserver gebruikt, controleer dan je proxy-instellingen in Outlook. Zorg ervoor dat de juiste proxyserver en poortnummer zijn ingesteld. Als je niet zeker weet wat je proxy-instellingen zijn, neem dan contact op met je netwerkbeheerder of internetprovider voor hulp.

Controleer je e-mailaccount

Als alle bovenstaande stappen geen oplossing bieden, kan er een probleem zijn met je e-mailaccount zelf. Controleer of je e-mailaccount actief is en of er geen beperkingen zijn opgelegd door je e-mailprovider. Het kan zijn dat je e-mailaccount is geblokkeerd of dat er beperkingen zijn ingesteld die voorkomen dat je verbinding maakt met de server. Neem contact op met je e-mailprovider voor verdere assistentie.


De foutmelding “Verbinding met de server is mislukt” in Outlook kan frustrerend zijn, maar met de juiste stappen kun je dit probleem oplossen. Controleer je internetverbinding, serverinstellingen, firewall en antivirussoftware, proxy-instellingen en e-mailaccount om te zien of er problemen zijn die de verbinding kunnen verstoren. Als je hulp nodig hebt bij het oplossen van dit probleem, neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!


Met deze stappen zou je in staat moeten zijn om de foutmelding “Verbinding met de server is mislukt” in Outlook op te lossen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en elke stap zorgvuldig te volgen. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met een IT-professional voor verdere hulp. Outlook is een krachtige tool en het is de moeite waard om eventuele problemen op te lossen, zodat je optimaal gebruik kunt maken van deze e-mailclient.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven