Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Fouten bij het verbinden met openbare Wi-Fi-netwerken

Openbare Wi-Fi-netwerken zijn tegenwoordig overal te vinden, van cafés en restaurants tot luchthavens en winkelcentra. Het gemak van gratis toegang tot internet is verleidelijk, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. In dit artikel bespreken we enkele veelvoorkomende fouten die mensen maken bij het verbinden met openbare Wi-Fi-netwerken en hoe je deze kunt vermijden.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

1. Automatisch verbinden met onbekende netwerken

Een veelvoorkomende fout die mensen maken, is dat hun apparaat automatisch verbinding maakt met elk beschikbaar Wi-Fi-netwerk. Dit kan leiden tot het per ongeluk verbinden met een onveilig netwerk dat is opgezet door kwaadwillende personen met als doel gevoelige informatie te stelen. Zorg er daarom altijd voor dat je de optie om automatisch verbinding te maken met netwerken uitschakelt en handmatig kiest welke netwerken je vertrouwt.

2. Onversleutelde verbindingen gebruiken

Openbare Wi-Fi-netwerken zijn vaak onversleuteld, wat betekent dat je gegevens onbeschermd worden verzonden. Het is essentieel om alleen verbinding te maken met netwerken die een vorm van versleuteling bieden, zoals WPA2. Hierdoor worden je gegevens gecodeerd en moeilijker toegankelijk voor hackers.

3. Niet controleren van netwerknamen

Een andere fout is het verbinden met een nepnetwerk dat dezelfde naam heeft als een legitiem netwerk, ook wel een ‘evil twin’ genoemd. Deze valse netwerken worden vaak gebruikt om gegevens te onderscheppen. Controleer altijd zorgvuldig de naam van het netwerk waarmee je verbinding maakt en vraag bij twijfel om bevestiging bij het personeel van de locatie.

4. Geen gebruik van VPN

Virtual Private Networks (VPN’s) bieden een extra laag beveiliging bij het verbinden met openbare Wi-Fi-netwerken. Door een VPN te gebruiken, worden je gegevens versleuteld en blijf je anoniem online. Het is daarom sterk aan te raden om een betrouwbare VPN-service te gebruiken wanneer je verbinding maakt met openbare netwerken.

5. Onnodige deling van bestanden en apparaten

Sommige apparaten staan standaard ingesteld om bestanden te delen wanneer ze verbinding maken met een netwerk. Dit kan leiden tot onbedoelde blootstelling van gevoelige informatie. Zorg ervoor dat de bestandsdelingsopties op je apparaat zijn uitgeschakeld wanneer je verbinding maakt met een openbaar netwerk.


Door bewust te zijn van de mogelijke fouten bij het verbinden met openbare Wi-Fi-netwerken en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je jezelf beschermen tegen potentiële bedreigingen en veilig blijven online.

Onthoud dat veiligheid voorop staat bij het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken. Door de genoemde fouten te vermijden en de juiste beveiligingsmaatregelen te nemen, kun je met een gerust hart gebruikmaken van deze handige, maar potentieel gevaarlijke, netwerken.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven