Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Essentiële stappen voor gegevensherstel op je Synology NAS

Als eigenaar van een Synology NAS (Network Attached Storage) weet je waarschijnlijk hoe belangrijk het is om je gegevens veilig en toegankelijk te houden. Helaas kan het soms gebeuren dat er gegevens verloren gaan of per ongeluk worden verwijderd. Gelukkig zijn er essentiële stappen die je kunt nemen om je gegevens te herstellen en je Synology NAS weer in optimale staat te brengen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Stap 1: Stop met het gebruik van je Synology NAS

Wanneer je merkt dat er gegevens verloren zijn gegaan of per ongeluk zijn verwijderd, is het belangrijk om direct te stoppen met het gebruik van je Synology NAS. Dit minimaliseert het risico op overschrijven van de verloren gegevens en vergroot de kans op succesvol herstel.

Stap 2: Controleer je back-ups

Een van de eerste stappen die je moet nemen bij gegevensverlies is het controleren van je back-ups. Als je regelmatig back-ups hebt gemaakt van je gegevens, kun je deze gebruiken om de verloren bestanden te herstellen. Synology NAS biedt verschillende opties voor het maken van back-ups, zoals Time Machine en externe harde schijven. Controleer of je recente back-ups hebt en volg de instructies van Synology om deze te herstellen.

Stap 3: Gebruik Data Recovery software

Als je geen recente back-ups hebt of als je back-ups niet alle verloren gegevens bevatten, kun je overwegen om Data Recovery software te gebruiken. Er zijn verschillende softwareprogramma’s beschikbaar die specifiek zijn ontworpen voor gegevensherstel op Synology NAS. Deze programma’s kunnen diep scannen naar verloren bestanden en deze herstellen, zelfs als ze per ongeluk zijn verwijderd of niet zichtbaar zijn op je NAS.

Stap 4: Raadpleeg een professionele gegevenshersteldienst

Als je geen ervaring hebt met gegevensherstel of als de bovenstaande stappen niet het gewenste resultaat opleveren, kun je overwegen om een professionele gegevenshersteldienst in te schakelen. Deze diensten hebben geavanceerde technologie en expertise om zelfs de meest complexe gegevensherstelopdrachten uit te voeren. Ze kunnen je helpen bij het herstellen van verloren gegevens op je Synology NAS en ervoor zorgen dat je weer toegang hebt tot je belangrijke bestanden.

Stap 5: Voorkom toekomstig gegevensverlies

Om toekomstig gegevensverlies te voorkomen, is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen. Zorg ervoor dat je regelmatig back-ups maakt van je gegevens en deze op een externe locatie bewaart. Daarnaast is het raadzaam om je Synology NAS regelmatig te controleren op eventuele fouten en te zorgen voor een goede beveiliging, zoals het gebruik van sterke wachtwoorden en het installeren van de laatste firmware-updates.


Essentiële stappen voor gegevensherstel op je Synology NAS zijn cruciaal om je belangrijke bestanden veilig te stellen. Door het volgen van deze stappen en het nemen van preventieve maatregelen kun je ervoor zorgen dat je gegevens altijd toegankelijk en beschermd blijven.


Heb je hulp nodig bij het uitvoeren van deze stappen of heb je andere vragen over je Synology NAS? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team van experts staat klaar om je te assisteren en je te helpen bij het herstellen van je verloren gegevens.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven