Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Windows 10-upgrades en oplossingen voor problemen

Windows 10 is een van de meest populaire besturingssystemen ter wereld. Het biedt gebruikers een breed scala aan functies en verbeteringen ten opzichte van eerdere versies. Regelmatige upgrades zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je systeem up-to-date blijft en optimaal blijft presteren. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende problemen bespreken die kunnen optreden tijdens Windows 10-upgrades en oplossingen bieden om deze problemen op te lossen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

1. Windows 10-upgradefouten

Het upgraden van Windows 10 kan soms leiden tot foutmeldingen. Een van de meest voorkomende fouten is de “Windows Update-fout 0x80070002”. Deze fout treedt meestal op wanneer er problemen zijn met de Windows Update-service of wanneer er onvoldoende schijfruimte beschikbaar is op het systeem.

Om dit probleem op te lossen, kun je de volgende stappen proberen:

  • Controleer of je voldoende schijfruimte hebt op je systeem. Verwijder onnodige bestanden of programma’s om ruimte vrij te maken.
  • Voer de Windows Update-probleemoplosser uit. Deze tool kan helpen bij het opsporen en oplossen van problemen met Windows Update.
  • Controleer of de Windows Update-service correct werkt. Open het “Services” -venster door “services.msc” in te voeren in het zoekvak van het startmenu. Zoek naar “Windows Update” in de lijst en zorg ervoor dat de status is ingesteld op “Automatisch” en dat de service actief is.

Als je nog steeds problemen ondervindt, kun je overwegen om contact op te nemen met een professionele technische ondersteuningsdienst om het probleem verder te onderzoeken en op te lossen.

2. Trage prestaties na een upgrade

Sommige gebruikers ervaren trage prestaties na het upgraden naar Windows 10. Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren, zoals onvoldoende systeembronnen of incompatibele stuurprogramma’s.

Om de prestaties te verbeteren, kun je de volgende stappen proberen:

  • Controleer of je voldoende RAM-geheugen hebt. Windows 10 vereist minimaal 4 GB RAM, maar voor optimale prestaties wordt 8 GB of meer aanbevolen.
  • Werk je stuurprogramma’s bij naar de nieuwste versies. Incompatibele stuurprogramma’s kunnen prestatieproblemen veroorzaken. Je kunt de website van de fabrikant van je apparaat bezoeken en de nieuwste stuurprogramma’s downloaden en installeren.
  • Voer een schijfdefragmentatie uit om de bestanden op je harde schijf te optimaliseren. Dit kan helpen bij het versnellen van de toegang tot gegevens.

Als je nog steeds problemen ondervindt, kun je overwegen om een systeemoptimalisatietool te gebruiken of contact op te nemen met een professionele technische ondersteuningsdienst voor verdere assistentie.

3. Onverwachte systeemherstarts

Sommige gebruikers hebben gemeld dat hun systeem onverwacht opnieuw opstart na een Windows 10-upgrade. Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als je midden in een belangrijke taak zit.

Om dit probleem op te lossen, kun je de volgende stappen proberen:

  • Controleer of er recentelijk nieuwe hardware of software is geïnstalleerd. Incompatibiliteit tussen verschillende componenten kan leiden tot onverwachte herstarts. Verwijder indien mogelijk de recent geïnstalleerde hardware of software en controleer of het probleem is opgelost.
  • Controleer of je systeem is ingesteld om automatisch opnieuw op te starten na een systeemfout. Dit kan worden uitgeschakeld via de geavanceerde systeeminstellingen. Ga naar het Configuratiescherm, zoek naar “Systeem” en klik op “Geavanceerde systeeminstellingen”. Klik vervolgens op “Instellingen” onder het gedeelte “Opstart- en herstelinstellingen” en schakel de optie “Automatisch opnieuw opstarten” uit.
  • Controleer of je systeem oververhit raakt. Oververhitting kan leiden tot onverwachte herstarts. Zorg ervoor dat je systeem voldoende ventilatie heeft en dat de ventilatieopeningen niet geblokkeerd zijn.

Als het probleem aanhoudt, is het raadzaam om contact op te nemen met een professionele technische ondersteuningsdienst om het probleem verder te onderzoeken en op te lossen.


Windows 10-upgrades kunnen soms problemen veroorzaken, maar met de juiste stappen en oplossingen kun je deze problemen effectief aanpakken. Zorg ervoor dat je systeem altijd up-to-date is en profiteer van de nieuwste functies en verbeteringen die Windows 10 te bieden heeft.

Heb je hulp nodig bij Windows 10-upgrades of andere technische problemen? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven