Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Tips voor het herstellen van beschadigde PowerPoint-presentaties

PowerPoint-presentaties zijn een veelgebruikt middel om informatie over te brengen in zakelijke en educatieve omgevingen. Het kan echter frustrerend zijn wanneer een presentatie beschadigd raakt en niet meer kan worden geopend of correct wordt weergegeven. Gelukkig zijn er enkele tips en technieken die kunnen helpen bij het herstellen van beschadigde PowerPoint-bestanden. In dit artikel zullen we enkele van deze tips bespreken.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

1. Gebruik de ingebouwde hersteloptie

PowerPoint heeft een ingebouwde hersteloptie die automatisch wordt geactiveerd wanneer een bestand beschadigd raakt. Wanneer je een beschadigde presentatie probeert te openen, zal PowerPoint proberen het bestand te herstellen en je de mogelijkheid bieden om het herstelde bestand op te slaan. Het is altijd de moeite waard om deze optie te proberen, omdat het soms het probleem kan oplossen.

2. Open het bestand in de veilige modus

Als de ingebouwde hersteloptie niet werkt, kun je proberen het bestand te openen in de veilige modus van PowerPoint. Dit kan helpen bij het omzeilen van eventuele problemen die worden veroorzaakt door invoegtoepassingen of andere add-ons. Om PowerPoint in de veilige modus te starten, houd je de ‘Ctrl’-toets ingedrukt terwijl je op het programma-icoon klikt om het te openen. Vervolgens kun je proberen het beschadigde bestand te openen en te zien of het correct wordt weergegeven.

3. Gebruik een online hersteltool

Als de bovenstaande methoden niet werken, kun je overwegen om een online hersteltool te gebruiken. Er zijn verschillende websites en software beschikbaar die beweren beschadigde PowerPoint-bestanden te kunnen herstellen. Deze tools werken meestal door het bestand te analyseren en te proberen de beschadigde delen te herstellen. Het is belangrijk om op te merken dat niet alle tools even effectief zijn, dus het is raadzaam om wat onderzoek te doen en recensies te lezen voordat je een tool kiest.

4. Maak een nieuw bestand en importeer de dia’s

Als geen van de bovenstaande methoden werkt, kun je proberen een nieuw PowerPoint-bestand te maken en de dia’s uit het beschadigde bestand te importeren. Hoewel dit wat meer werk kan vergen, kan het een goede oplossing zijn als het herstellen van het oorspronkelijke bestand niet mogelijk is. Om dit te doen, maak je een nieuw PowerPoint-bestand en ga je naar het tabblad ‘Invoegen’. Kies vervolgens ‘Dia’s uit bestand’ en selecteer het beschadigde bestand. PowerPoint zal proberen de dia’s te importeren en ze in het nieuwe bestand te plaatsen.

5. Voorkom toekomstige schade

Hoewel het herstellen van beschadigde PowerPoint-bestanden mogelijk is, is het altijd beter om problemen te voorkomen. Hier zijn enkele tips om toekomstige schade te voorkomen:

  • Maak regelmatig een back-up van je PowerPoint-bestanden. Dit kan je helpen om verloren gegevens te herstellen als er iets misgaat.
  • Vermijd het gebruik van onbetrouwbare of beschadigde invoegtoepassingen. Deze kunnen problemen veroorzaken met je PowerPoint-bestanden.
  • Sluit PowerPoint correct af en vermijd het abrupt afsluiten van het programma. Hierdoor kunnen bestanden beschadigd raken.
  • Gebruik een up-to-date antivirusprogramma om te voorkomen dat schadelijke software je bestanden beschadigt.

Conclusie:

Hoewel het frustrerend kan zijn wanneer een PowerPoint-presentatie beschadigd raakt, zijn er verschillende manieren om het probleem op te lossen. Het gebruik van de ingebouwde hersteloptie, het openen van het bestand in de veilige modus, het gebruik van een online hersteltool of het importeren van de dia’s in een nieuw bestand kunnen allemaal helpen bij het herstellen van beschadigde PowerPoint-bestanden. Het is ook belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om toekomstige schade te voorkomen, zoals regelmatig back-ups maken en het vermijden van onbetrouwbare invoegtoepassingen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven