Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Tips om vreemde tekens in printerafdrukken op te lossen

Heb je wel eens meegemaakt dat je een document afdrukt en er vreemde tekens op het papier verschijnen? Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als je belangrijke documenten moet afdrukken. Gelukkig zijn er verschillende tips en trucs die je kunt gebruiken om dit probleem op te lossen. In dit artikel delen we handige tips om vreemde tekens in printerafdrukken te voorkomen en op te lossen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

1. Controleer de printerinstellingen

De eerste stap bij het oplossen van vreemde tekens in printerafdrukken is het controleren van de printerinstellingen. Zorg ervoor dat de juiste printer is geselecteerd en dat de instellingen overeenkomen met het document dat je wilt afdrukken. Controleer ook of de printerdrivers up-to-date zijn. Verouderde drivers kunnen soms problemen veroorzaken.

2. Gebruik het juiste lettertype

Soms kunnen vreemde tekens verschijnen als het lettertype niet correct is geïnstalleerd op je computer of printer. Controleer of het lettertype dat je gebruikt compatibel is met zowel je computer als je printer. Als je twijfelt, probeer dan een ander lettertype te gebruiken en kijk of het probleem zich blijft voordoen.

3. Controleer het bronbestand

Als je vreemde tekens ervaart bij het afdrukken van een specifiek document, controleer dan het bronbestand. Open het document op je computer en kijk of de tekens correct worden weergegeven. Als dit het geval is, kan het probleem liggen aan de manier waarop het document wordt geïnterpreteerd door de printer. Probeer het document opnieuw op te slaan of te exporteren naar een ander bestandsformaat en probeer het opnieuw af te drukken.

4. Reinig de printkoppen

Vreemde tekens kunnen soms worden veroorzaakt door vuile printkoppen. Als je printer de mogelijkheid heeft om de printkoppen schoon te maken, probeer dit dan eens. Volg de instructies van de fabrikant om de printkoppen grondig te reinigen. Dit kan helpen om eventuele verstoppingen of vuil te verwijderen en de afdrukkwaliteit te verbeteren.

5. Controleer de papierinstellingen

Soms kunnen vreemde tekens verschijnen als de papierinstellingen niet correct zijn ingesteld. Controleer of het juiste papierformaat is geselecteerd in zowel de printerinstellingen als in het document dat je wilt afdrukken. Zorg er ook voor dat het papier correct is geladen in de papierlade van de printer.

6. Gebruik hoogwaardig papier

Goedkoop of laagwaardig papier kan soms problemen veroorzaken bij het afdrukken. Het kan leiden tot vlekkerige of vervormde tekens. Probeer daarom hoogwaardig papier te gebruiken dat geschikt is voor jouw printer. Dit kan de afdrukkwaliteit verbeteren en vreemde tekens helpen voorkomen.

7. Update de firmware van de printer

Soms kunnen vreemde tekens worden veroorzaakt door verouderde firmware van de printer. Controleer of er firmware-updates beschikbaar zijn voor jouw printermodel en installeer deze indien nodig. Firmware-updates kunnen bugs oplossen en de algehele prestaties van de printer verbeteren.


Met deze tips zou je in staat moeten zijn om vreemde tekens in printerafdrukken op te lossen. Het is belangrijk om geduldig te blijven en verschillende oplossingen uit te proberen totdat je het probleem hebt opgelost. Als je echter nog steeds problemen ondervindt, aarzel dan niet om contact op te nemen met een professionele printerondersteuning. Zij kunnen je verder helpen bij het oplossen van complexere problemen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!


“Printerafdrukken met vreemde tekens kunnen erg frustrerend zijn, maar met de juiste tips en trucs kun je dit probleem oplossen en weer probleemloos afdrukken.”

Met deze tips en trucs ben je goed op weg om vreemde tekens in printerafdrukken op te lossen. Het is belangrijk om geduldig te blijven en verschillende oplossingen uit te proberen totdat je het probleem hebt verholpen. Hopelijk kun je binnenkort weer zonder problemen afdrukken!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven