Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Terughalen van verwijderde bestanden van een USB-flashdrive

USB-flashdrives zijn handige apparaten om bestanden op te slaan en te transporteren. Ze zijn klein, draagbaar en kunnen grote hoeveelheden gegevens bevatten. Maar wat gebeurt er als je per ongeluk een bestand verwijdert van je USB-flashdrive? Gelukkig is er nog hoop! In dit artikel zullen we bespreken hoe je verwijderde bestanden kunt terughalen van een USB-flashdrive en welke stappen je kunt nemen om je gegevens te beschermen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Stap 1: Stop met het gebruik van de USB-flashdrive

Als je per ongeluk een bestand hebt verwijderd van je USB-flashdrive, is het belangrijk om te stoppen met het gebruik ervan. Het schrijven van nieuwe gegevens op de drive kan de kans op het terughalen van de verwijderde bestanden verkleinen. Haal de USB-flashdrive uit de computer en bewaar deze op een veilige plaats totdat je klaar bent om de herstelprocedure uit te voeren.

Stap 2: Gebruik een dataherstelprogramma

Er zijn verschillende dataherstelprogramma’s beschikbaar waarmee je verwijderde bestanden kunt terughalen van een USB-flashdrive. Deze programma’s scannen de drive op zoek naar verwijderde bestanden en proberen deze te herstellen. Een van de populaire programma’s is EaseUS Data Recovery Wizard. Volg de onderstaande stappen om dit programma te gebruiken:

 1. Download en installeer EaseUS Data Recovery Wizard vanaf de officiële website.
 2. Sluit de USB-flashdrive aan op je computer.
 3. Start EaseUS Data Recovery Wizard en selecteer de USB-flashdrive als doellocatie voor het herstel.
 4. Kies het type bestanden dat je wilt herstellen of selecteer ‘Alle bestanden’ als je niet zeker bent.
 5. Klik op de knop ‘Scan’ om het herstelproces te starten.
 6. Wacht tot het scanproces is voltooid en bekijk de herstelde bestanden.
 7. Selecteer de bestanden die je wilt terughalen en klik op ‘Herstellen’ om ze op te slaan op een andere locatie op je computer.

Let op: Het is mogelijk dat niet alle verwijderde bestanden kunnen worden hersteld, vooral als de drive al lange tijd is gebruikt en er nieuwe gegevens op zijn geschreven. Het is echter de moeite waard om een dataherstelprogramma te proberen voordat je de hoop opgeeft.

Stap 3: Overweeg professionele hulp

Als je geen succes hebt gehad met het gebruik van een dataherstelprogramma of als de verwijderde bestanden van cruciaal belang zijn, kun je overwegen om professionele hulp in te schakelen. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die zich bezighouden met het terughalen van verloren gegevens van USB-flashdrives. Deze bedrijven hebben geavanceerde tools en technieken om zelfs de meest complexe hersteloperaties uit te voeren. Hoewel dit een kostbare optie kan zijn, kan het de moeite waard zijn als je belangrijke bestanden wilt terughalen.

Stap 4: Bescherm je gegevens

Om toekomstige verlies van gegevens te voorkomen, is het belangrijk om maatregelen te nemen om je gegevens te beschermen. Hier zijn enkele tips:

 • Maak regelmatig een back-up van je USB-flashdrive. Dit kan op een andere USB-flashdrive, een externe harde schijf of in de cloud.
 • Gebruik een betrouwbaar antivirusprogramma om je computer en USB-flashdrive te scannen op malware.
 • Behandel je USB-flashdrive voorzichtig en vermijd fysieke schade, zoals buigen of laten vallen.
 • Verwijder je USB-flashdrive altijd veilig uit de computer voordat je deze loskoppelt.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je de kans op gegevensverlies minimaliseren en ervoor zorgen dat je altijd een back-up hebt van je belangrijke bestanden.


Terughalen van verwijderde bestanden van een USB-flashdrive kan een zenuwslopende ervaring zijn, maar met de juiste stappen en tools is het mogelijk om je gegevens te herstellen. Volg de bovenstaande stappen en wees voorzichtig bij het gebruik van je USB-flashdrive om toekomstige problemen te voorkomen. Als je nog steeds problemen ondervindt of extra hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te assisteren!

Met de juiste aanpak en voorzorgsmaatregelen kun je verwijderde bestanden terughalen van een USB-flashdrive en ervoor zorgen dat je gegevens veilig en toegankelijk blijven. Onthoud dat het belangrijk is om snel te handelen en geen nieuwe gegevens op de drive te schrijven nadat je een bestand hebt verwijderd. Met behulp van dataherstelprogramma’s of professionele hulp kun je mogelijk je waardevolle bestanden herstellen en gemoedsrust krijgen.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven