Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Terughalen van verwijderde bestanden van een externe harde schijf

Het kan gebeuren dat je per ongeluk bestanden verwijdert van je externe harde schijf, of misschien ben je bestanden kwijtgeraakt door een technisch probleem. Gelukkig zijn er manieren om deze verwijderde bestanden terug te halen. In dit artikel bespreken we enkele methoden en tools die je kunt gebruiken om verloren gegane bestanden van een externe harde schijf te herstellen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Gebruik van Data Recovery Software

De meest gebruikelijke manier om verwijderde bestanden terug te halen van een externe harde schijf is door het gebruik van data recovery software. Deze programma’s zijn speciaal ontworpen om verloren gegevens te scannen en te herstellen. Het is belangrijk om te weten dat je zo snel mogelijk actie moet ondernemen zodra je merkt dat bestanden zijn verwijderd, omdat nieuwe gegevens de verwijderde bestanden kunnen overschrijven en het herstelproces bemoeilijken.

Stappen om data recovery software te gebruiken:

  • Download en installeer een betrouwbare data recovery software op je computer.
  • Sluit de externe harde schijf aan op je computer.
  • Start de data recovery software en selecteer de externe harde schijf als het doelapparaat voor het scannen.
  • Laat de software de externe harde schijf scannen op verwijderde bestanden.
  • Selecteer de bestanden die je wilt herstellen en sla ze op een veilige locatie op.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle verwijderde bestanden kunnen worden hersteld, vooral als er al nieuwe gegevens zijn overschreven. Desondanks is data recovery software vaak een effectieve oplossing voor het terughalen van verwijderde bestanden van een externe harde schijf.

Gebruik van Command Line Tools

Naast data recovery software kun je ook command line tools gebruiken om verwijderde bestanden van een externe harde schijf terug te halen. Deze tools vereisen vaak wat technische kennis, maar ze kunnen zeer krachtig zijn in het herstellen van verloren gegevens.

Stappen om command line tools te gebruiken:

  • Open de command line interface op je computer.
  • Typ het juiste commando om de externe harde schijf te scannen op verwijderde bestanden.
  • Analyseer de resultaten en herstel de gewenste bestanden.

Het gebruik van command line tools vereist vaak wat meer technische kennis en kan intimiderend zijn voor beginners. Als je niet zeker weet hoe je deze tools moet gebruiken, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen.

Preventieve Maatregelen

Om het risico op het verliezen van bestanden van je externe harde schijf te minimaliseren, is het verstandig om regelmatig back-ups te maken. Door een back-up van je belangrijke gegevens te hebben, kun je snel herstellen in het geval van gegevensverlies. Zorg er ook voor dat je voorzichtig bent bij het verwijderen van bestanden en dubbelcheck voordat je ze definitief verwijdert.


Terughalen van verwijderde bestanden van een externe harde schijf kan een stressvolle situatie zijn, maar met de juiste tools en kennis kun je vaak je gegevens terughalen. Het is belangrijk om snel te handelen en de juiste stappen te volgen om de kans op succes te vergroten.


Als je worstelt met het terughalen van verwijderde bestanden van je externe harde schijf, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team van experts staat klaar om je te helpen bij het herstellen van je waardevolle gegevens.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven