Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Terughalen van verwijderde bestanden op een Mac

Heb je per ongeluk belangrijke bestanden verwijderd van je Mac? Geen zorgen, er zijn manieren om deze bestanden terug te halen. In dit artikel zullen we enkele methoden bespreken om verwijderde bestanden op een Mac te herstellen. Of je nu per ongeluk een map hebt verwijderd of een belangrijk document hebt gewist, er is nog hoop om je gegevens terug te krijgen. Lees verder om te ontdekken hoe je verloren bestanden kunt herstellen en je waardevolle gegevens kunt redden.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Terughalen van verwijderde bestanden uit de prullenbak

De eerste plaats waar je moet kijken om verwijderde bestanden terug te halen, is de prullenbak op je Mac. Wanneer je een bestand verwijdert, wordt het meestal verplaatst naar de prullenbak in plaats van volledig te worden verwijderd. Volg deze stappen om bestanden uit de prullenbak te herstellen:

 • Klik op het prullenbakpictogram op je bureaublad om de prullenbak te openen.
 • Zoek het bestand dat je wilt herstellen.
 • Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer ‘Zet terug’.
 • Het bestand wordt teruggeplaatst naar de oorspronkelijke locatie op je Mac.

Als je meerdere bestanden wilt herstellen, kun je de Command-toets ingedrukt houden terwijl je op de bestanden klikt en vervolgens ‘Zet terug’ selecteren.

Gebruik van Time Machine voor bestandsherstel

Als je Time Machine hebt ingeschakeld op je Mac, heb je geluk. Time Machine is een ingebouwde back-upoplossing van Apple waarmee je eenvoudig bestanden kunt herstellen. Volg deze stappen om verwijderde bestanden te herstellen met Time Machine:

 • Open de Finder en ga naar de locatie waar het bestand oorspronkelijk stond.
 • Klik op het Time Machine-pictogram in de menubalk bovenaan het scherm.
 • Selecteer ‘Zoek naar bestanden’ in het Time Machine-menu.
 • Blader door de back-ups om het gewenste bestand te vinden.
 • Selecteer het bestand en klik op ‘Herstel’ om het terug te plaatsen op je Mac.

Time Machine kan ook worden gebruikt om een volledige back-up van je Mac te herstellen. Als je een recente back-up hebt, kun je ervoor kiezen om je hele systeem terug te zetten naar een eerdere staat.

Gebruik van dataherstelsoftware

Als de bovenstaande methoden niet werken of als je geen back-up hebt, kun je dataherstelsoftware proberen. Er zijn verschillende betrouwbare softwareprogramma’s beschikbaar die je kunnen helpen bij het herstellen van verwijderde bestanden op een Mac. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Stellar Data Recovery: Deze software biedt geavanceerde herstelopties en kan verschillende soorten bestanden herstellen, waaronder foto’s, video’s, documenten en meer.
 • Disk Drill: Disk Drill is een gebruiksvriendelijke software die je bestanden kan herstellen van zowel interne als externe opslagapparaten.
 • Prosoft Data Rescue: Deze software is speciaal ontworpen voor het herstellen van verloren gegevens en biedt geavanceerde functies voor het scannen en herstellen van bestanden.

Voordat je dataherstelsoftware gebruikt, is het belangrijk om te weten dat er geen garantie is dat al je bestanden kunnen worden hersteld. Het is ook belangrijk om de software te installeren op een andere schijf dan waar de verwijderde bestanden stonden, om te voorkomen dat de verloren gegevens worden overschreven.

Voorkomen van gegevensverlies in de toekomst

Het is altijd beter om gegevensverlies te voorkomen dan te moeten herstellen. Hier zijn enkele tips om gegevensverlies op een Mac te voorkomen:

 • Maak regelmatig back-ups van je bestanden met behulp van Time Machine of andere back-upoplossingen.
 • Wees voorzichtig bij het verwijderen van bestanden en controleer altijd of je de juiste bestanden selecteert voordat je ze verwijdert.
 • Gebruik een betrouwbare antivirussoftware om je Mac te beschermen tegen malware en virussen die je gegevens kunnen beschadigen.
 • Vermijd het gebruik van onbekende externe opslagapparaten die mogelijk schadelijke software bevatten.

Terughalen van verwijderde bestanden op een Mac kan een zenuwslopende ervaring zijn, maar met de juiste methoden en tools is het mogelijk om je gegevens te herstellen. Begin met het controleren van de prullenbak en gebruik indien mogelijk Time Machine om bestanden terug te halen. Als dat niet lukt, kun je dataherstelsoftware proberen. Vergeet niet om in de toekomst regelmatig back-ups te maken en voorzichtig te zijn bij het verwijderen van bestanden om gegevensverlies te voorkomen.

Heb je hulp nodig bij het terughalen van verwijderde bestanden op een Mac? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven