Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Synology NAS verbindingsproblemen oplossen: handige tips

Heb je een Synology NAS en ervaar je problemen met de verbinding? Geen zorgen, in dit artikel zullen we enkele handige tips bespreken om deze problemen op te lossen. Een Synology NAS is een krachtig apparaat dat veel functionaliteit biedt, maar soms kunnen er zich verbindingsproblemen voordoen. Lees verder om te ontdekken hoe je deze problemen kunt aanpakken en weer optimaal gebruik kunt maken van je Synology NAS.


Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!


Controleer de netwerkverbinding

Een van de eerste stappen bij het oplossen van verbindingsproblemen met je Synology NAS is het controleren van de netwerkverbinding. Controleer of de kabels goed zijn aangesloten en of er geen fysieke schade is aan de kabels. Probeer indien mogelijk een andere kabel of poort op je router te gebruiken om te zien of dit het probleem oplost. Daarnaast is het raadzaam om de router te herstarten om eventuele netwerkproblemen te verhelpen.

Controleer de instellingen van je Synology NAS

Als de netwerkverbinding in orde lijkt te zijn, is het tijd om de instellingen van je Synology NAS te controleren. Log in op de beheerinterface van je NAS en controleer of alle instellingen correct zijn geconfigureerd. Controleer met name de netwerkinstellingen, zoals het IP-adres, de subnetmasker en de standaardgateway. Zorg ervoor dat deze overeenkomen met de instellingen van je router. Als je niet zeker weet welke waarden je moet gebruiken, kun je contact opnemen met de fabrikant of je internetprovider voor ondersteuning.

Controleer de firewallinstellingen

Een andere mogelijke oorzaak van verbindingsproblemen met je Synology NAS is de firewall. Controleer of de firewall van je NAS is ingeschakeld en of deze de juiste poorten toestaat voor de benodigde services. Je kunt de firewallinstellingen aanpassen in de beheerinterface van je NAS. Als je niet zeker weet welke poorten je moet openen, kun je de documentatie van Synology raadplegen of contact opnemen met de ondersteuning.

Controleer de firmwareversie

Verbindingsproblemen kunnen soms worden veroorzaakt door verouderde firmware op je Synology NAS. Controleer of er een firmware-update beschikbaar is en installeer deze indien nodig. Een firmware-update kan verbeterde netwerkcompatibiliteit en bugfixes bevatten die je verbindingsproblemen kunnen oplossen. Zorg ervoor dat je een back-up maakt van je gegevens voordat je een firmware-update uitvoert, om eventueel gegevensverlies te voorkomen.

Controleer de instellingen van je router

Soms kunnen verbindingsproblemen met je Synology NAS worden veroorzaakt door onjuiste instellingen op je router. Controleer of je router correct is geconfigureerd en of er geen beperkingen zijn ingesteld die de verbinding met je NAS kunnen belemmeren. Zorg ervoor dat de DHCP-server op je router is ingeschakeld en dat er voldoende IP-adressen beschikbaar zijn voor je apparaten. Als je niet zeker weet hoe je de routerinstellingen moet controleren, kun je de handleiding van je router raadplegen of contact opnemen met de fabrikant voor ondersteuning.

Reset je Synology NAS naar de fabrieksinstellingen

Als alle bovenstaande stappen niet hebben geholpen, kun je overwegen om je Synology NAS terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Houd er rekening mee dat dit alle gegevens op je NAS zal wissen, dus zorg ervoor dat je een back-up hebt voordat je deze stap uitvoert. Raadpleeg de documentatie van Synology of de beheerinterface van je NAS voor instructies over hoe je een fabrieksreset kunt uitvoeren. Na het resetten kun je de instellingen opnieuw configureren en hopelijk zullen je verbindingsproblemen zijn opgelost.

Met deze handige tips zou je in staat moeten zijn om de verbindingsproblemen met je Synology NAS op te lossen. Onthoud dat het belangrijk is om geduldig te zijn en stap voor stap te werk te gaan. Als je echter nog steeds problemen ervaart, aarzel dan niet om contact op te nemen met de fabrikant of een professionele IT-dienstverlener voor verdere assistentie.


Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven