Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Synology NAS oververhittingsproblemen? Dit kun je doen

Als je een Synology NAS gebruikt, ben je waarschijnlijk bekend met de vele voordelen die het biedt, zoals het opslaan en delen van bestanden, het hosten van websites en het streamen van media. Maar wat als je te maken krijgt met oververhittingsproblemen? Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt nemen om dit probleem aan te pakken en ervoor te zorgen dat je NAS optimaal blijft werken.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

1. Controleer de omgevingstemperatuur

Een van de eerste dingen die je moet doen als je te maken hebt met oververhittingsproblemen op je Synology NAS, is controleren of de omgevingstemperatuur binnen de aanbevolen limieten valt. Een te hoge omgevingstemperatuur kan ervoor zorgen dat je NAS oververhit raakt. Zorg ervoor dat je NAS in een goed geventileerde ruimte staat en dat er voldoende ruimte is rondom het apparaat voor luchtcirculatie.

2. Controleer de ventilatoren

De meeste Synology NAS-modellen zijn uitgerust met ventilatoren om de interne temperatuur te regelen. Controleer of de ventilatoren goed werken en vrij zijn van stof en vuil. Als de ventilatoren niet goed draaien of verstopt zijn, kan dit leiden tot oververhittingsproblemen. Reinig indien nodig de ventilatoren en zorg ervoor dat ze vrij kunnen draaien.

3. Controleer de firmware

Regelmatige firmware-updates zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je Synology NAS optimaal blijft werken. Controleer of je de nieuwste firmwareversie hebt geïnstalleerd. Firmware-updates kunnen bugfixes en verbeteringen bevatten die kunnen helpen bij het oplossen van oververhittingsproblemen. Raadpleeg de handleiding van je NAS of de website van Synology voor instructies over het bijwerken van de firmware.

4. Beperk het aantal actieve processen

Een van de redenen waarom je Synology NAS oververhit kan raken, is een te hoog aantal actieve processen. Controleer welke processen op je NAS actief zijn en beperk indien mogelijk het aantal. Schakel onnodige services en toepassingen uit die mogelijk extra warmte genereren. Dit kan helpen om de belasting van je NAS te verminderen en oververhittingsproblemen te voorkomen.

5. Controleer de schijven

Oververhittingsproblemen kunnen ook worden veroorzaakt door defecte of slecht functionerende harde schijven. Controleer regelmatig de gezondheid van je schijven en voer indien nodig diagnostische tests uit. Als je schijven te warm worden of tekenen van slijtage vertonen, overweeg dan om ze te vervangen voordat ze ernstige problemen veroorzaken.

Conclusie

Oververhittingsproblemen op je Synology NAS kunnen frustrerend zijn, maar gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om dit probleem aan te pakken. Controleer de omgevingstemperatuur, ventilatoren en firmware van je NAS. Beperk het aantal actieve processen en controleer regelmatig de gezondheid van je schijven. Door deze maatregelen te nemen, kun je ervoor zorgen dat je Synology NAS optimaal blijft werken en oververhittingsproblemen voorkomen worden.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven