Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Stap-voor-stap handleiding voor het herstellen van de ‘White Screen of Death’ in WordPress

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

WordPress is een van de populairste content management systemen ter wereld. Het wordt gebruikt door miljoenen websites vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit. Maar soms kunnen er problemen optreden, zoals de beruchte ‘White Screen of Death’. Dit is wanneer je WordPress-website een lege witte pagina weergeeft in plaats van de verwachte inhoud. Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen.

Stap 1: Controleer op foutmeldingen

De eerste stap bij het oplossen van de ‘White Screen of Death’ is het controleren op foutmeldingen. Deze kunnen je helpen de oorzaak van het probleem te achterhalen. Om foutmeldingen in te schakelen, open je het wp-config.php-bestand van je WordPress-installatie en zoek je naar de regel define('WP_DEBUG', false);. Verander ‘false’ naar ’true’ en sla het bestand op. Vernieuw nu de website en kijk of er foutmeldingen worden weergegeven. Noteer eventuele foutcodes of berichten die je ziet.

Stap 2: Schakel alle plugins uit

Als er geen foutmeldingen worden weergegeven, kan een van je plugins het probleem veroorzaken. Om dit te testen, moet je alle plugins uitschakelen. Ga naar het WordPress-dashboard en navigeer naar ‘Plugins’ > ‘Geïnstalleerde plugins’. Selecteer alle plugins en kies ‘Deactiveren’ in het dropdown-menu ‘Bulkacties’. Vernieuw nu de website en kijk of het probleem is opgelost. Als dat het geval is, kun je de plugins een voor een inschakelen totdat je de boosdoener hebt gevonden.

Stap 3: Schakel het thema uit

Als het uitschakelen van de plugins het probleem niet heeft opgelost, kan het thema de boosdoener zijn. Ga naar het WordPress-dashboard en navigeer naar ‘Weergave’ > ‘Thema’s’. Activeer het standaardthema (bijvoorbeeld Twenty Twenty-One) en vernieuw de website. Als het probleem hiermee is opgelost, moet je het thema dat je eerder gebruikte, bijwerken of contact opnemen met de ontwikkelaar voor ondersteuning.

Stap 4: Controleer het geheugenlimiet

Soms kan een te laag geheugenlimiet problemen veroorzaken, waaronder de ‘White Screen of Death’. Om het geheugenlimiet te controleren en indien nodig te verhogen, moet je het wp-config.php-bestand van je WordPress-installatie bewerken. Voeg de volgende regel code toe net boven de regel /* That's all, stop editing! Happy blogging. */:

define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');

Sla het bestand op en vernieuw de website om te zien of het probleem is verholpen.

Stap 5: Controleer op conflicten met JavaScript

Soms kunnen conflicten met JavaScript-bestanden de oorzaak zijn van de ‘White Screen of Death’. Om dit te controleren, moet je de JavaScript-bestanden uitschakelen. Open het wp-config.php-bestand en voeg de volgende regels code toe net boven de regel /* That's all, stop editing! Happy blogging. */:

define('CONCATENATE_SCRIPTS', false);
define('SCRIPT_DEBUG', true);

Sla het bestand op en vernieuw de website. Als het probleem is opgelost, betekent dit dat er een conflict is met een JavaScript-bestand. Je moet de scripts een voor een inschakelen om te bepalen welk script het probleem veroorzaakt.

Stap 6: Raadpleeg een professional

Als geen van de bovenstaande stappen het probleem heeft opgelost, is het raadzaam om een professionele WordPress-ontwikkelaar te raadplegen. Zij hebben de expertise en ervaring om complexe problemen op te lossen en je website weer in optimale staat te brengen.


Met deze stap-voor-stap handleiding kun je de ‘White Screen of Death’ in WordPress oplossen en je website weer normaal laten functioneren. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de stappen zorgvuldig uit te voeren. Als je er niet zeker van bent, is het altijd verstandig om contact op te nemen met een professional voor assistentie.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven