Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Slim gebruik van Synology Hybrid RAID (SHR) voor je data

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Als het gaat om het opslaan van data, is het essentieel om een betrouwbaar en efficiënt systeem te hebben. Synology Hybrid RAID (SHR) is een geavanceerde oplossing die je kan helpen om je data op een slimme manier te beheren en te beschermen. In dit artikel zullen we bespreken hoe je SHR kunt gebruiken om het beste uit je opslagoplossing te halen.

Wat is Synology Hybrid RAID (SHR)?

Synology Hybrid RAID (SHR) is een opslagtechnologie die is ontwikkeld door Synology, een toonaangevend bedrijf op het gebied van netwerkopslagoplossingen. SHR is ontworpen om de flexibiliteit en betrouwbaarheid van je opslag te vergroten, terwijl het tegelijkertijd de efficiëntie maximaliseert.

Met SHR kun je verschillende harde schijven van verschillende groottes combineren tot één logisch volume. Dit betekent dat je niet langer gebonden bent aan het gebruik van schijven van dezelfde grootte, wat een groot voordeel kan zijn als je al bestaande schijven wilt hergebruiken of als je in de toekomst je opslag wilt uitbreiden.

Voordelen van Synology Hybrid RAID (SHR)

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van Synology Hybrid RAID (SHR) voor je data-opslag:

  • Flexibiliteit: Met SHR kun je schijven van verschillende groottes combineren, waardoor je meer flexibiliteit hebt bij het beheren van je opslagruimte. Je kunt eenvoudig nieuwe schijven toevoegen of bestaande schijven vervangen zonder je data te verliezen.
  • Betrouwbaarheid: SHR maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals redundantie en fouttolerantie om ervoor te zorgen dat je data veilig is. Als een schijf uitvalt, zal SHR automatisch de data herstellen op een andere schijf, waardoor je geen gegevens verliest.
  • Efficiëntie: SHR optimaliseert het gebruik van je opslagruimte door het creëren van een efficiënt opslagsysteem. Het verdeelt de data gelijkmatig over de beschikbare schijven, waardoor je de beschikbare ruimte optimaal benut.

Hoe SHR te gebruiken voor je data

Om SHR te gebruiken voor je data-opslag, moet je een Synology NAS (Network Attached Storage) apparaat hebben. Hier zijn de stappen om SHR in te stellen:

  1. Installeer en configureer je Synology NAS volgens de instructies van de fabrikant.
  2. Open het DiskStation Manager (DSM) besturingssysteem op je NAS.
  3. Navigeer naar het “Opslagbeheer” menu en selecteer “Volume” in het zijmenu.
  4. Klik op “Maken” en selecteer “Synology Hybrid RAID (SHR)” als het volumetype.
  5. Selecteer de schijven die je wilt gebruiken in je SHR-configuratie. Je kunt schijven van verschillende groottes selecteren.
  6. Configureer de gewenste instellingen, zoals het bestandssysteem en de naam van het volume.
  7. Volg de instructies op het scherm om het SHR-volume te maken.

Na het maken van het SHR-volume, kun je het gebruiken zoals je elk ander opslagvolume zou gebruiken. Je kunt bestanden en mappen naar het volume kopiëren, back-ups maken en andere taken uitvoeren die je normaal gesproken zou doen met je opslagruimte.

Conclusie

Synology Hybrid RAID (SHR) is een krachtige opslagtechnologie die je kan helpen om je data op een slimme en efficiënte manier te beheren. Met SHR kun je schijven van verschillende groottes combineren, waardoor je flexibiliteit hebt bij het beheren en uitbreiden van je opslagruimte. Bovendien zorgt SHR voor betrouwbaarheid en efficiëntie door gebruik te maken van geavanceerde technologieën zoals redundantie en fouttolerantie.

Als je meer wilt weten over hoe je slim gebruik kunt maken van Synology Hybrid RAID (SHR) voor je data, neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team van experts staat klaar om je te assisteren en al je vragen te beantwoorden.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven