Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Problemen met printer vanaf een specifieke computer oplossen

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Printers zijn essentiële apparaten in kantoren en huizen geworden. Ze maken het mogelijk om documenten en afbeeldingen af te drukken op papier, waardoor ze tastbaar en deelbaar worden. Het kan echter frustrerend zijn als je problemen ondervindt bij het afdrukken vanaf een specifieke computer. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende problemen bespreken en oplossingen bieden om deze problemen op te lossen.

Probleem 1: Printer wordt niet herkend door de computer

Een veelvoorkomend probleem is wanneer de printer niet wordt herkend door de specifieke computer waarvan je probeert af te drukken. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een probleem met de printerdriver of een probleem met de USB-verbinding.

Om dit probleem op te lossen, zijn er een paar stappen die je kunt proberen:

 • Controleer of de printer correct is aangesloten op de computer en ingeschakeld is.
 • Controleer of de USB-kabel goed is aangesloten en probeer indien mogelijk een andere kabel.
 • Controleer of de printerdriver correct is geïnstalleerd op de computer. Je kunt dit doen door naar de website van de printerfabrikant te gaan en de nieuwste driver te downloaden en te installeren.
 • Start de computer opnieuw op en probeer opnieuw af te drukken.

Probleem 2: Documenten blijven in de wachtrij staan

Een ander veelvoorkomend probleem is wanneer documenten in de afdrukrij blijven staan en niet worden afgedrukt. Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als je dringende documenten wilt afdrukken.

Om dit probleem op te lossen, kun je de volgende stappen proberen:

 • Controleer of er voldoende papier in de printerlade zit.
 • Controleer of er geen papierstoringen zijn in de printer. Verwijder eventuele vastgelopen papier en probeer opnieuw af te drukken.
 • Controleer of er voldoende inkt of toner in de printer zit. Vervang indien nodig de lege cartridges.
 • Annuleer de afdruktaak en probeer deze opnieuw toe te voegen aan de afdrukrij.

Probleem 3: Slechte afdrukkwaliteit

Als je merkt dat de afdrukkwaliteit van de printer vanaf een specifieke computer slecht is, zijn er een paar mogelijke oorzaken en oplossingen:

 • Controleer of de printerinkt of toner bijna op is. Vervang indien nodig de cartridges.
 • Voer een printerschoonmaakprogramma uit om eventuele verstopte printkoppen of vuil te verwijderen.
 • Controleer de afdrukinstellingen op de computer. Zorg ervoor dat de juiste papierformaten en afdrukresolutie zijn geselecteerd.
 • Als je foto’s afdrukt, zorg er dan voor dat je afdrukt op fotopapier van goede kwaliteit en dat de printer is ingesteld op de juiste fotomodus.

Met deze oplossingen zou je in staat moeten zijn om de meeste problemen met het afdrukken vanaf een specifieke computer op te lossen. Als je echter nog steeds problemen ondervindt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team staat klaar om je te assisteren en te helpen bij het oplossen van je printerproblemen.


Problemen met printer vanaf een specifieke computer oplossen kan frustrerend zijn, maar met de juiste stappen kun je de meeste problemen oplossen. Zorg ervoor dat de printer correct is aangesloten, controleer de printerinstellingen en zorg ervoor dat er voldoende inkt of toner is. Als je nog steeds problemen ondervindt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor hulp. We staan klaar om je te assisteren bij het oplossen van je printerproblemen!

Met deze tips en oplossingen zou je in staat moeten zijn om de meeste problemen met het afdrukken vanaf een specifieke computer op te lossen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de stappen zorgvuldig te volgen. Als je echter nog steeds problemen ondervindt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team van experts staat klaar om je te assisteren en te helpen bij het oplossen van je printerproblemen.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven