Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Problemen met je Synology NAS? Hier zijn oplossingen

Heb je een Synology NAS en ervaar je problemen? Geen zorgen, je bent niet de enige. Synology Network Attached Storage (NAS) apparaten zijn populair vanwege hun functionaliteit en betrouwbaarheid, maar soms kunnen er toch problemen optreden. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende problemen met Synology NAS bespreken en oplossingen bieden om ze op te lossen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!


1. Verbindingsproblemen

Een veelvoorkomend probleem bij Synology NAS is het verlies van verbinding. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals netwerkproblemen, verkeerde instellingen of problemen met de NAS zelf. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen:

 • Controleer de netwerkverbindingen en zorg ervoor dat alle kabels goed zijn aangesloten.
 • Controleer of de NAS correct is geconfigureerd met het juiste IP-adres en subnetmasker.
 • Controleer of de firewallinstellingen de juiste poorten openen voor toegang tot de NAS.
 • Probeer de NAS opnieuw op te starten en controleer of het probleem aanhoudt.

Als de verbindingsproblemen aanhouden, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de technische ondersteuning van Synology of een professionele IT-dienstverlener.


2. Traagheid en prestatieproblemen

Een ander veelvoorkomend probleem is de traagheid van de Synology NAS. Dit kan optreden als gevolg van overmatig gebruik, verouderde hardware of software, of andere factoren. Hier zijn enkele oplossingen om de prestaties te verbeteren:

 • Controleer of er voldoende vrije ruimte is op de harde schijven van de NAS.
 • Verwijder onnodige bestanden en programma’s om schijfruimte vrij te maken.
 • Controleer of de firmware van de NAS up-to-date is en installeer indien nodig de nieuwste versie.
 • Overweeg het upgraden van de hardware, zoals het toevoegen van extra RAM-geheugen of het vervangen van de harde schijven door snellere modellen.

Als de traagheid en prestatieproblemen aanhouden, kan het raadzaam zijn om een professionele IT-dienstverlener te raadplegen voor verdere analyse en optimalisatie.


3. Problemen met toegangsrechten

Het kan voorkomen dat je problemen ondervindt met de toegangsrechten op je Synology NAS. Dit kan resulteren in het niet kunnen openen of bewerken van bestanden, of het niet kunnen delen van mappen met andere gebruikers. Hier zijn enkele oplossingen om dit probleem op te lossen:

 • Controleer de gebruikersinstellingen en zorg ervoor dat de juiste toegangsrechten zijn toegewezen aan de betreffende gebruikers.
 • Controleer of de bestanden en mappen de juiste rechten hebben en pas deze indien nodig aan.
 • Controleer of er conflicten zijn tussen verschillende gebruikers of groepen en los deze op.
 • Probeer de betreffende bestanden of mappen te verplaatsen naar een andere locatie en controleer of het probleem zich blijft voordoen.

Als je nog steeds problemen ondervindt met de toegangsrechten, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de technische ondersteuning van Synology voor verdere assistentie.


Conclusie

Problemen met je Synology NAS kunnen frustrerend zijn, maar met de juiste oplossingen kunnen de meeste problemen worden verholpen. In dit artikel hebben we enkele veelvoorkomende problemen besproken, zoals verbindingsproblemen, traagheid en prestatieproblemen, en problemen met toegangsrechten, en hebben we oplossingen geboden om ze op te lossen.

Onthoud dat elk probleem uniek kan zijn en dat sommige problemen complexer kunnen zijn om op te lossen. Als je hulp nodig hebt bij het oplossen van je Synology NAS-problemen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven