Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Problemen met e-mails die vastzitten in de spammap

Heb je wel eens meegemaakt dat belangrijke e-mails die je verwachtte, terechtkwamen in je spammap? Het kan erg frustrerend zijn om te ontdekken dat belangrijke communicatie onopgemerkt blijft vanwege een overactieve spamfilter. In dit artikel zullen we de problemen bespreken die kunnen leiden tot e-mails die vastzitten in de spammap en bieden we oplossingen om dit probleem aan te pakken.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wat is spam?

Voordat we ingaan op de problemen met e-mails die vastzitten in de spammap, is het belangrijk om te begrijpen wat spam eigenlijk is. Spam verwijst naar ongewenste e-mails die naar grote aantallen mensen worden verzonden, meestal met commerciële of schadelijke bedoelingen. Deze e-mails kunnen afkomstig zijn van onbekende bronnen en bevatten vaak ongewenste inhoud, zoals advertenties, phishing-pogingen of malware.

Waarom e-mails vast komen te zitten in de spammap?

Er zijn verschillende redenen waarom legitieme e-mails in de spammap terecht kunnen komen. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken:

  • Slechte e-mailreputatie: Als de verzendende server een slechte reputatie heeft, kan dit ervoor zorgen dat e-mails als spam worden gemarkeerd. Dit kan gebeuren als de server eerder is gebruikt voor het verzenden van spam of als de server niet voldoet aan de e-mailstandaarden.
  • Onjuiste e-mailinstellingen: Verkeerd geconfigureerde e-mailinstellingen kunnen ervoor zorgen dat e-mails als spam worden gemarkeerd. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de SPF-, DKIM- of DMARC-records niet correct zijn ingesteld.
  • Verdachte inhoud: E-mails met verdachte inhoud, zoals veelvuldig gebruik van bepaalde woorden, overmatig gebruik van hoofdletters of veel links, kunnen als spam worden gemarkeerd.
  • Ontvangerinstellingen: Soms kunnen de instellingen van de ontvanger ervoor zorgen dat e-mails als spam worden gemarkeerd. Dit kan gebeuren als de ontvanger per ongeluk de afzender heeft geblokkeerd of als de e-mails van een bepaalde afzender consequent als spam worden gemarkeerd.

Hoe kun je problemen met e-mails die vastzitten in de spammap oplossen?

Als je merkt dat belangrijke e-mails regelmatig in je spammap belanden, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen:

  • Controleer je spammap regelmatig: Het is belangrijk om regelmatig je spammap te controleren om er zeker van te zijn dat er geen belangrijke e-mails verloren gaan. Markeer legitieme e-mails als ‘geen spam’ om te voorkomen dat ze in de toekomst als spam worden gemarkeerd.
  • Voeg de afzender toe aan je contactenlijst: Door de afzender toe te voegen aan je contactenlijst, geef je aan dat je de e-mails van deze afzender vertrouwt. Dit kan helpen voorkomen dat toekomstige e-mails als spam worden gemarkeerd.
  • Controleer je e-mailinstellingen: Zorg ervoor dat je e-mailinstellingen correct zijn geconfigureerd. Controleer of de SPF-, DKIM- en DMARC-records correct zijn ingesteld en of er geen fouten zijn in de configuratie.
  • Neem contact op met de e-mailprovider: Als je problemen blijft ondervinden met e-mails die vastzitten in de spammap, neem dan contact op met je e-mailprovider voor verdere assistentie. Ze kunnen je helpen bij het identificeren en oplossen van eventuele problemen.

Problemen met e-mails die vastzitten in de spammap kunnen erg vervelend zijn, vooral als het belangrijke communicatie betreft. Door je bewust te zijn van de mogelijke oorzaken en de juiste stappen te nemen om dit probleem aan te pakken, kun je ervoor zorgen dat je belangrijke e-mails niet onopgemerkt blijven. Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl als je hulp nodig hebt bij het oplossen van problemen met e-mails die vastzitten in de spammap. We staan klaar om je te assisteren!

Met de bovenstaande tips kun je hopelijk voorkomen dat belangrijke e-mails verloren gaan in je spammap. Door bewust te zijn van de mogelijke problemen en de juiste stappen te nemen, kun je ervoor zorgen dat je e-mails altijd op de juiste plaats terechtkomen. Blijf op de hoogte van eventuele updates in e-mailbeveiliging en pas je instellingen dienovereenkomstig aan. Succes!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven