Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Printerfoutcodes en berichten

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Printers zijn essentiële apparaten in ons dagelijks leven geworden. We vertrouwen op hen om belangrijke documenten af te drukken, of het nu gaat om werkgerelateerde taken of persoonlijke documenten. Maar soms, net als elk ander elektronisch apparaat, kunnen printers problemen ervaren en foutcodes en berichten weergeven die ons in de war kunnen brengen.

Veelvoorkomende printerfoutcodes

Printerfoutcodes kunnen variëren afhankelijk van het merk en model van de printer. Hier zijn enkele veelvoorkomende foutcodes die je kunt tegenkomen:

 • Foutcode 0x8007007e: Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de printerdriver. Probeer de driver bij te werken of opnieuw te installeren om het probleem op te lossen.
 • Foutcode 49.4c02: Deze foutcode komt vaak voor bij HP-printers en geeft aan dat er een firmwarefout is opgetreden. Probeer de printer uit te schakelen, te wachten en vervolgens weer in te schakelen om het probleem op te lossen.
 • Foutcode E-01: Deze foutcode wordt vaak weergegeven op Epson-printers en geeft aan dat er een mechanisch probleem is opgetreden. Controleer of er geen papierstoring is en zorg ervoor dat alle printeronderdelen correct zijn geplaatst.

Printerberichten en hun betekenis

Naast foutcodes kunnen printers ook verschillende berichten weergeven die je kunnen helpen bij het identificeren van het probleem. Hier zijn enkele veelvoorkomende berichten en hun betekenis:

 • “Inkt bijna op”: Dit bericht geeft aan dat de inktcartridge bijna leeg is. Zorg ervoor dat je een nieuwe cartridge bij de hand hebt om te voorkomen dat de printer stopt met werken.
 • “Papierstoring”: Dit bericht geeft aan dat er een papierstoring is opgetreden. Controleer de papierlade en de printer op vastgelopen papier en verwijder het indien nodig.
 • “Geen verbinding”: Dit bericht geeft aan dat de printer geen verbinding kan maken met de computer. Controleer de kabels en zorg ervoor dat de printer correct is aangesloten op de computer.

Oplossingen voor printerfoutcodes en berichten

Het is frustrerend om een foutcode of bericht op je printer te zien, maar er zijn verschillende oplossingen die je kunt proberen om het probleem op te lossen:

 • Controleer de handleiding: Raadpleeg de handleiding van je printer voor specifieke instructies met betrekking tot foutcodes en berichten. Het kan je helpen bij het identificeren van het probleem en het vinden van de juiste oplossing.
 • Update de printerdriver: Een verouderde printerdriver kan foutcodes veroorzaken. Ga naar de website van de fabrikant en download de nieuwste driver voor je printermodel.
 • Controleer de inktniveaus: Als je een bericht krijgt dat de inkt bijna op is, vervang dan de inktcartridge door een nieuwe om ervoor te zorgen dat de printer correct werkt.
 • Controleer op papierstoringen: Als je een bericht krijgt over een papierstoring, controleer dan de papierlade en de printer op vastgelopen papier en verwijder het indien nodig.
 • Controleer de verbinding: Als je een bericht krijgt dat er geen verbinding is, controleer dan de kabels en zorg ervoor dat de printer correct is aangesloten op de computer.

Printerfoutcodes en berichten kunnen frustrerend zijn, maar met de juiste oplossingen kun je het probleem vaak snel oplossen. Raadpleeg de handleiding van je printer, update de driver indien nodig en controleer de inktniveaus en papierlade. Als je nog steeds problemen ondervindt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer: 085 225 00 40 of e-mail: info@pcrework.nl. Ons team staat klaar om je te assisteren bij het oplossen van je printerproblemen.

Met deze tips en oplossingen kun je hopelijk de meeste printerfoutcodes en berichten aanpakken en je printer weer aan de praat krijgen. Onthoud dat het belangrijk is om geduldig te zijn en stap voor stap te werken om het probleem te identificeren en op te lossen. En als je hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn er om je te helpen!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven